Cam ce ar trebui să facă un consilier local când autoritățile dorm!
Pe 28 oct 2015, d-na M.S. din Buftea a fost accidentată pe trecerea de pietoni de pe DN1A (Soseaua Buc – Târgoviște), la intersectia cu 23 August (Cireșica). Un camion uriaș a lovit-o, iar doamnei i-a fost amputat piciorul.
Dânsa ne-a rugat să o ajutăm, poate găsim imagini foto/video de la fața locului, căci la proces, soferul camionului suține că nu era pe trecere. A soilcitat inregistrările video ale camerei de supraveghere montată de Primaria Buftea exact deasupra trecerii, dar i s-a răspuns, ca de obicei, că nu a mers.
Buftenii care au fot martori ne-au trimis cele două imagini, cea de sus și următoarea de jos, pe care am cenzurat-o eu, pentru că era teribilă.
Toți cei prezenți susțin clar că doamna era pe trecere, dar din câte se vede in foto, trecerea nu era marcată pe asfalt, iar prin asta, șoferul incearcă să scape nevinovat. Și poate chiar are o circumstanță atenuantă.
Toate trecereile de pietoni de pe DN1A (Soseaua Buc.-Târgoviște) de pe raza orașului Buftea sunt slab sau absolut deloc marcate pe asfalt! Lipsa acestui marcaj duce la neatenția șoferilor, mai ales a celor care nu sunt din zonă, care opresec foarte greu, când cineva intenționează să traverseze. Nu există săptămână in care să nu fie cineva accidentat pe aceste treceri din Buftea. Așteptăm să moară iar cineva, ca ele să fie vopsite de administratorul drumului, CNADNR?
Am făcut o sesizare către IPJ Ilfov in această privință și am primit și un răspuns. Săptămâna asta, administratorul drumului, CNADNR, le-a trasat pe toate, iar asta va ajuta și pietonii și șoferii.
.
La fel am procedat și in privința trecerii de pietoni din apropierea Școlii Nr.2 Buftea, pe care circulă foarte mulți copii și care era nesemnalizată cu indicatoare, iar vizibilitatea șoferilor era blocată de mașinile parcate, lipite de trecere, in parcările amenajate ilegal de primărie. După sesizarea mea trimisă IPJ Ilfov, administraatorul drumului, Primăria Buftea, a semnalizat trecerea și a blocat cu stâlpișori parcările. In mod neprofesionist insă, doar de pe partea dreaptă, pe stânga rămânând la fel.
Măcar ce am făcut eu puteau face consilierii locali din Buftea, dacă altceva nu au făcut pentru comunitate. Cat de greu era, mai ales că mulți sunt cadre didactice? Dacă eram in locul lui Pistol, după ce am ucis un om in apropierea unei treceri de pietoni, nu mă lăsa conștiința să ignor astfel de probleme, in orașul unde sunt votat cu 72% . Aveam grijă ca de ochii din cap de trecerile de pietoni și de siguranța pietonilor și a șoferilor. Dar poate și trecerea in zona căreia a accidentat el mortal nu era vizibilă. Sau poate așa nesemnalizate „se mută” mai ușor trecerile de pietoni in unele cazuri… Sunt dur? Sunt, pentru că merită… Noi suntem mulțumiți că ne-a pus asfalt la poartă in 2016, adică ne interesează doar imediata noastră apropiere, ce ne iese și nouă, confortul nostru, nu siguranța altora și comunitatea.
Ne promit și ne vorbesc in campaniile electorale despre „siguranța cetățenilor/copiilor”, dar tot ce fac e să angajeze un paznic la școală, de la o firmă de casă căreia ii plătesc enorm din banii noștri, iar sigranța se limitează la păzitul panseluțelor din cureta școlii, nu a copiilor!
Dacă vreți să vă implicați și să-i trezim din somn, dacă observați astfel de probleme in Buftea, faceși sesizări către IJP Ilfov, nu către Poliția Buftea, care ne ignoră total! Să vedem până când! Aveți indrumări pe site-ul romaniafaragropi.ro.
.
]]>
Felicitari pentru intiativa, rezultatele s-au vazut. Acum toate trecerile de pietoni aflate pe sos. Bucuresti-Targoviste sunt marcate corespunzator. Am facut inclusiv marcajele pentru delimitarea carosabilului si a „trotuarului”. Sa speram ca acum in calitate de consilier local propunerile facute sa fie aprobate.