Atentie! Tot mai multe accidente pe trecerile de pietoni!

Aproape nu exista saptamana fara un accident pe trecerile de pietoni de pe Soseaua Bucuresti-Targoviste din Buftea! Seara trecuta, in Centru, o adolescenta a fost izbita pe trecere, de o duba alba, si aruncata in gardul de pe marginea soselei. A fost transportata la spital, dar din fericire, nu are rani grave.

Trecerea respectiva e relativ nou infiintata, nu are mai mult de 2 ani si se pare ca nu a intrat inca in refelxul soferilor. Mai mult, acea trecere este neluminata, lucru deosebit de grav, becul de pe stapul din dreptul ei fiind ars de mai multe zile (vezi foto sus).

Trecerile de pietoni din Buftea sunt adevarate capane pentru pietoni, dar si pentru soferii neatenti, care pot avea probleme, chiar si cand unii pietonii, needucati din punct de vedere rutier, se arunca practic pe zebra, considerand ca e “dreptul” lor. Nu exista trotuare pe aceasta sosea, pietonii fiind nevoiti sa circule foarte aproape de masini, nu mai exista aproape deloc marcaj de trecere de pietoni pe carosabil, sunt foarte slab luminate, multi soferi indisciplinati opresc in apropierea lor, iar traficul este crancen imediat dupa lasarea intunericului, in conditiile in care carosabilul este acoperit cu mazga in aceasta perioada a anului, intr-un oras plin de noroi .

Am ajuns intr-un final sa fiu de acord cu politistii care stau la panda dupa treceri si suspenda permisele celor care nu acorda prioritate! Pare unica solutie, atata timp cat autoritatile locale nu iau nicio masura in privinta asta. Nu fac nicio campanie de prevenire a acestor accidente si nici nu amenajeaza zona trecerilor de pietoni, ca sa nu mai vorbim de ideea unor pasarele. Un singur echipaj de circulatie nu poate acoperi bine toata raza orasului Buftea (inclusiv zona Sabareni), Mogosoaia si Corbeanca-Tamasi!

In urma cu doar cateva zile postasem acest filmulet, unde un tanar din Buciumeni ne arata cum nicio masina nu-i acorda prioritate la o trecere de pietoni din Buftea! Solicitam urgent Primariei Buftea sa ia masuri in privinta acestor treceri, pentru a limita aceste accidente, pana nu e prea tarziu!

Treceri de pietoni, controlate de poliţişti – Digi24

.]]>

2 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.