Intersectia de la Penny, stupida si total nesemnalizata!

Exista in Buftea doua FOARTE importante intersectii, ambele total aiurea construite, nemarcate si nesemnalizate. Noi, cei care traim in zona, stim de unde sa le apucam, insa cei din alte locuri nu au nici cea mai mica idee cum functioneaza.

Una dintre ele este cea de la Penny Market, unde strazile Stirbey si Macului intersecteaza DN1A. Aici se intampla saptamanal un accident important, de foarte multi ani. In urma unor articole publicate de noi in 2011, primaria a mutat statuia din mijlocul intersectiei, pe margine, pentru o vizibilitate mai buna. La vremea respectiva s-a lansat si ideea construirii unui sens giratoriu aici.

Accident in intersecția de la Penny

Alt accident la Penny

Vechea conducere a primariei chiar mai baga in seama parerea oamenilor, insa acutuala nici nu se coboara printre noi. Acum, intersectia foarte aglomerata nu mai are niciun semn de circulatie care sa “o rezolve” si care sa-i ajute pe cei ce nu o cunosc si nu sunt atenti.

Intr-una din seriele trecute a avut loc acolo un alt accident in care au fost implicate 3 masini. Autoturismul alb a iesit in DN1A fara sa acorde prioritate, niciun semn de circulatie neimpunandu-i asta, iar dinspre Centru-Studio, un microbuz l-a lovit, in spatele acestuia intrand si un Logan care nu a respectat distanta. Din fericire, nimeni nu a fost ranit.

Turismul alb care a provocat accidentul nu s-a incadrat corect pentru a iesi in DN1A. Ar fi trebuit sa orienteze masina catre Bucuresti, in capatul strazii Sirbey, unde oprea pentru a ceda trecerea, apoi facea total stanga, avand vizibilitate buna, nu cum a facut el direct pe langa scuarul cu boscheti, care ii optura vederea si unde nu are ce sa caute nicio masina.

12722034_972900296127517_433064200_n 12736422_972900262794187_871292599_n

.

Filmuletul de mai jos.  Cei care vin de pe Macului si ies direct in DN1A, blocheaza intersectia, fara sa acorde prioritate macar celor care vin pe Stirbey. Au scuza ca nu exista indicator de cedeaza, iar eu care aveam prioritate pe Sirbey in mod normal, ar fi trebuit probabil sa le acord “de dreapta”. Haos haios!

https://www.youtube.com/watch?v=5a_SQaHrA9c&feature=youtu.be

.

Prima poza. La fel face si soferul microbuzului galben (scolar?) care blocheaza ambele sensuri ale strazii Stirbey pentru a face stanga pe DN1A, cand ar fi trebuit sa indrepte masina spre Bucuresti, si abia apoi, de pe loc, facea total stanga, fara sa blocheze nimic si avand vizibilitate totala.

Untitled

.

A doua poza. Autobuzul 101 face stanga sa iasa in DN1A pe prima bretea, pe contrasens, unde e sens unic doar pentru cei care intra dinspre Studio-Centru. Soferul se bazeaza pe faptul ca nu are niciun indicator care sa-i interzica acest lucru, dar blocheaza intersectia si accesul celor care intra din DN1A spre Sirbey si Macului.

IMG_4303

.

Solicitam URGENT autoritatilor locale sa reglementeze accesul in aceasta intersectie si cat mai curand, modificarea totala a ei, pentru a preveni si alte accidente care se pot solda si cu urmari grave!

VIDEO – Cumse abordeaza corect intersectia de la penny

In final… amintiri. O poza de Alexandru Nae.

]]>

3 raspunsuri
 1. Buftean
  Buftean says:

  Eu “iubesc” maxim pe cei care fac precum soferul autobuzului. Cand vin dintre Studio si sau sa fac dreapta in intersectie mereu trebuie sa feresc cate un “destept” care vrea si el sa iasa in DN. Si tot el se uita ciudat la mine si ma injura.
  Acolo acum cativa ani un “istet” a tras o linie pe asfalt care asa arata celor care vin dinspre politie ca nu trebuie sa ocoleasca insula de verdeata. Dupa cateva zile a fost vopsita cu negru linia, dar acum pe asfalt se vede ca si cum este o linie ce indica ca trebuie sa nu ocolesti insula de verdeata.
  Oricum cei care gresesc in intersectie nu-si dau seama ca de fapt ei ca sa intre pe DN si sa mearga spre Studio incalca linia continua a strazii principale, linia punctata fiind mai spre capitala, acolo unde spui si tu ca trebuie facut stanga total.
  O alta zona unde politia sau primaria nu ia masuri este in fata la Stirbey unde s-a construit blocul nou si unde din cauza masinilor parcate aiurea drumul se ingusteaza si nu vezi ce vine din fata in curba.
  Dat fiind ca se apropie inaugarea pietii as mai introduce un sens unic de la DN pana la str. Eroilor sau cel putin pana la piata, o zona foarte aglomerata si acum fara ca piata sa functioneze. Si acolo sunt foarte multe masini parcate. Acest sens unic ar completa si ar “uni” celelalte doua sensuri unice de pa 23 August si din spate de la primarie.

  Răspunde
 2. Buftean
  Buftean says:

  Vad ca azi-noapte ai facut un pas cu intersectia de la Stirbey. Au facut in asa fel sa nu mai parcheze masinile in mijlocul intersectiei. Mai raman masinile din curba dinspre gradinita.

  Răspunde
 3. dabija
  dabija says:

  Parerea mea e ca daca faci ca autobuzul din poza a2a iti dai seama de greseala ta abia cand e prea tarziu. Am facut si eu odata asa si am vazut linia continua peste care a trebuit sa trec cand nu mai era ok sa dau cu spatele. Pt asta ar trebui pus un semn cu ocolire ( prin dreapta)sau trasata o linie continua pe sensul disnpre politie catre DN inainte de rond.
  Ref la ce spune dl Buftean despre spatiu eu cred ca loc e destul sa treaca 2 turisme pe acolo. Depinde doar daca conducatorul uneie dintre ele are impresia ca o are mai mare decat in realitate. Vorbesc de masina bineinteles.Dar daca 2 masini au loc asta nu inseamna ca trebuie sa treaca.
  Inca o problema care ma deranjeaza la intersectia aia e cand vin dinspre pod catre Buftea si am cateva masini ce vor sa faca stanga pe Stirbei-Voda. Si trebuie sa astept sa se incadreze . Si ma intreb cat ar costa latirea drumului cu 1m si apoi desenarea pe asfalt a unei benzi pt stanga. Pt ca cei ce vor sa meaga inainte sa-i poata ocoli prin partea dreapta in siguranta.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *