Rezultate Alegeri Consiliul Local Buftea 2016

. PNL – 56.3 % PSD  – 15.5 % ALDE – 8.5 % TOBA BOGDAN  – 6.8 % UNPR  – 5.1 % M10  – 4.4 % PMP  – 2.2 %

Rezultate Alegeri Buftea 2016 – Pistol 72%, Gioarsă 12%

.]]>

1 răspunde
 1. EugenD
  EugenD says:

  Sunt doar doua rezultate care nu se incadreaza in, sa-i zicem, tipologie. Cele doua rezultate sunt cele obtinute de UNPR si de PSD.
  La UNPR lucrurile sunt simple. Domnii Neatu si Cojocaru au afirmat din capul locului ca nu lupta pentru postul de primar. Dansii si-au propus sa obtina 7%, au declarat acest lucru de la inceputul campaniei, au obtinut 5%, au scos un consilier si la revedere. Diferenta de voturi dintre candidatul UNPR la Primarie si lista de consilieri este astfel explicabila si nu mira pe nimeni.
  La PSD insa e mai greu de explicat ce s-a intamplat. Din punctul meu de vedere sunt doar doua variante posibile, dupa cum urmeaza:
  1. Peste 300 de simpatizanti ai PSD NU au fost de acord cu candidatura domnului Richard Gioarsa, nu l-au agreat, nu l-au sustinut si deci NU l-au votat, dar au votat in schimb lista de consilieri PSD. Daca asa au stat lucrurile atunci e limpede ca PSD Buftea are nevoie de alt presedinte si de o alta strategie de campanie pentru viitor.
  2. A existat o intelegere tacita intre candidatul PSD, Richard Gioarsa, si o parte a electoratului sau astfel incat acestia sa-l voteze pe Pistol, dat fiind ca oricum domnul Gioarsa nu avea sanse. Un fel de ofranda adusa unui zeu de la care vrei protectie. Un scenariu care poate fi dovedit imediat daca Richard Gioarsa va fi ales viceprimar de majoritatea PNL + PSD. Daca aceasta tactica se dovedeste a fi adevarata atunci membri si simpatizantii PSD au motive serioase sa fie suparati. Si cand spun teaba asta ma gandesc mai ales la domnul Costache, activist statornic al PSD, membru activ atat in campanie cat si in afara ei, fost consilier local, omul care n-a lipsit niciodata din treburile partidului.
  Am insa dubii mari ca Pistol il va alege viceprimar pe domnul Gioarsa chiar si in situatia descrisa la punctul 2. Pistol isi doreste prea mult sa detina puterea absoluta fara sa fie deranjat. Pistol daca ar putea ar muta aparatul din subordinea primarului si bugetul local undeva in munti unde sa stie numai el ce se intampla. Eventual cu o padure incercuita de gard electric. Functia de viceprimar pe el il incurca! Ii da batai de cap! Viceprimarul pentru el e ca un musafir nepoftit.De cand domnul Protiuc s-a incercuit de cei mai mari dusmani ai sai, Pistol nu mai are un om pe care se poate baza ca va fi absent si telecomandabil. Iar domnul Gioarsa poate fi oricum … dar nu absent!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *