Vaida viceprimar, Tobă afară!

 • sala plină, dar nu cu cetățeni simpli, ci cu angajați ai primăriei, simpatizanți ai primarului și apropiati ai consilierilor.
 • Prezent Marian Petrache, PNL, fost și probabil viitor președinte al CJ Ilfov, alături de noul său partener de la PMP, Rizea Tudorache, șeful PMP Ilfov, cu care vor lega o majoritate. Prezenți și cei doi consilieri județeni bufteni, Fifi și Bizu, PNL. Fără legătură, dar suprins de prezența lor, domnii Rogoveanu și Păstorel, foști consilieri  PPDD/UNPR, ieșiți din politica locală.
 • am avut un loc rezervat la masa consilierilor, dar am avut ghinion de la inceput. Horia Bobei de la ALDE a venit ultimul și după ce și-a ocupat cele două locuri rezervate pentru el, am fost aruncat, mai intâi fizic, in afara Consiliului Local, ajungând pe colțul mesei, la peluză.
 • cariera mea de consilier a fost scurtă, fără emoții… imediat s-a format o comisie de validare, din 5 membri, care a propus invalidarea mandatului meu, iar ceilalți consilieri au votat pentru. Mulți mi-au zis că am greșit făcând publică informația cu nedesemnarea mandatarului meu financiar, că erau șanse să nu se prindă nimeni. Dar nu ăsta e modul meu de viață și de lucru, să merg pe burtă…
 • Radu Marienscu s-a retras de pe lista PSD și i-a lăsat locul următorului, Costache Marin. Știam că se va intâmpla, domnul Marinescu nefiind interesat de postul de consilier, dar l-au trecut in fruntea listei să-l vadă oamenii care incă il mai apreciază și care ar vota PSD doar pentru dansul. E ca si cum joci cu Barcelona, te bucuri ca o sa-l vezi pe Messi, dai bani, pierzi timp, dar el nu vine, ignora meciurile mici. Consilierii PSD sunt Richard Gioarsa, Sergiu Costea si Marin Costache
 • De la PNL s-au retras Pistol (care a optat pentru functia de primar) si Cristian Ciripan, in locul lor fiind  numiti Monica Mirea, urmatoarea pe lista, si Marica Florea, desi in oridinea listei erau altii care au fost sariti… Musca Justinian, Chiriac Iordan si Ion Tatulica. Ceilalti consilieri PNL: Alexandru Vaida, Rudeanu Florentina, Țopai Emilian, Boca Maria Geovana, Romanescu Constantin, Marin Doinița, Stanciu Tănase, Gresoiu Nicușor – Cosmin, Burtea Andreea, Ciocioi Paula.
 • Consilieri ALDE: C-tin Protiuc si Horia Bobei. Consilier UNPR: Miahi Cojocariu.
 • pentru functia de viceprimar, partidele au propus pe Alexandru Vaida (PNL), Sergiu Costea (PSD) si Horia Bobei (ALDE). Prin vot secret a iesit domnul Vaida (foto sus) cu 13 voturi (12 PNL si 1 UNPR).
 • apatie ciudată in sala, foarte suprinzatoare , fără entuziasm, parcă toată lumea era supărată, nicun zâmbet.
 • primarul nu a schițat nimic, nu s-a miscat, nu a vorbit decat strictul necesar, parand plictisit de rutina, doar a ridicat o sprânceană cand consilierii PSD au refuzat sa faca parte din comisii.
 • Un sobor de preoți a cântat “La multi ani” la final, prilej să-mi amintesc de vocea de soprană a doameni consilier Boca Geovana, fosta mea profesoară de muzică, care i-a acompaniat.
 • s-a terminat cu indemul primarului la un un binemeritat pișcot si un pahar de sampanie.
13499716_1209590332398210_1220850718_o]]>

11 raspunsuri
 1. EugenD
  EugenD says:

  S-a dovedit ca strategia PSD de a nu face niciun fel de opozitie, atat in mandatul trecut cat si in timpul campaniei electorale, a fost o strategie gresita. Am fost indoit pana in ultimul moment ca premierea se va intampla pentru acest comportament servil al PSD…..si NU s-a intamplat!
  Domnule Richard, cu ce a ramas PSD Buftea dupa 4 ani de cardasie cu Pistol in consiliul local? Sa va spun eu? Cu un consilier in minus si cu foarte multi simpatizanti pierduti, circa 700. (atat este diferenta de voturi dintre PSD – consiliul judetean si PSD – candidatul la primaria Buftea) Inca un mandat asa si va scoate de tot din viata politica!
  Eu cred ca daca ati fi facut o opozitie constructiva altul ar fi fost rezultatul votului. PSD cu 5-6 consilieri ar fi intrat automat la masa negocierilor pentru functia de viceprimar.
  Ati ales sa-l reprezentanti pe Pistol in raport cu noi, cei nemultumiti din internet. I-ati luat apararea si i-ati gasit scuze penibile pentru toate magariile evidente pe care le-a facut. V-ati “castigat” dusmani dintre dusmanii lui! V-ati certat cu noi iar noi ne-am razbunat pe el prin d-voastra. A fost strategia pe care v-ati ales-o, cred eu, cea mai proasta cu putinta.
  Cu parere de rau trebuie sa consemnam la aceasta zi istorica: Pistol merita aceasta victorie categorica fie si numai pentru ca a reusit sa-si subjuge opozitia si chiar a facut-o fara sa ofere nimic in schimb.

  Răspunde
 2. ion de la raion
  ion de la raion says:

  Lasa-ne Duta ! Marica ii taia unghiile lui Stoica si acu e consilier la Pistol, Justi isi taia venele pentru Nelutu si acu e la pistol, Fifi era “micul primar” si acu e cu Pistol, Gelu ii facea nodul la cravata si lustruia pantofii lui Stoica si a fost consilier la Pistol, Vali Chelu la fel, lista poate continua …. Pistol e in toate, in tot ce misca, in tot ce poate fi cumparat, e orasul lui.

  Răspunde
  • EugenD
   EugenD says:

   E absolut normal ca oamenii sa migreze catre polul puterii. Este un reflex nativ al oamenilor in general si mai ales al romanilor in particular. Pentru unii locurile de munca depind de aceasta functie, pentru altii afacerile. Nu-i putem judeca pentru ca au o opinie sau pentru ca sustin sau au sustinut interesat un candidat. Ceea ce putem face este sa-i convingem la urmatoarele alegeri ca exista o varianta mai buna decat Pistol. Trebuie sa-i convingem ca politica se poate face si trebuie sa se faca din placere si din dorinta de a realiza ceva pentru oras, nu din teama de a pierde o functie, o afacere sau pentru a obtine o functie. Daca in continuare vom gandi cu burta atunci trebuie sa ne pregatim de ce este mai rau.

   Răspunde
   • l
    l says:

    Zici ca scopul nostru (cetateni) este sa scapam de pistol acum?Nu ar fi mai important sa fim cu ochii pe ei?Totusi sa recunoastem ca din toti aia Pistol si Vaida sunt mai de doamne ajuta.

    Răspunde
 3. nicoleta
  nicoleta says:

  Vaida e viceprimar? Dupa anii in care *****cenzurat***** si si-a ridicat viloiul de la baza turistica pe care incearca acum din lipsa de bani de intretinere sa il vanda fara succes. Tot el? Tot ei?
  Destul de maron situatia in Buftea. Altfel regretam faptul ca ai fost invalidat si nu suportam ca latzosul sa rada de noi, cei care ti-am acordat semnatura si votul nostru.

  Răspunde
  • Bizu
   Bizu says:

   Draga Nicoleta sa arunci cu vorbe nu e greu , mai ales sub protectia anonimatului ( care iti permite sa fii cat de ticalos poti) . Totusi tin sa iti amintesc ca Domnul Profesor Vaida a fost votat de catre consilierii locali care la randul lor au fost votati de MAJORITATEA cetatenilor orasului nostru , este deci si reprezentativ si are si legitimitate. Cat despre acuzele pe care le aduci nu crezi ca daca macar 0,01 % ereau adevarate DNL dormea?

   Răspunde
   • l
    l says:

    Legea e lege.Ti-am mai zis Bogdane.Greu de citit comentariul asta oricum.Pfoa.Dar concluzia introdusa in start-ul epopeei e una singura:lege

    Răspunde
 4. Bizu
  Bizu says:

  Bogdan , ca de obicei analizele tale sunt aproape pertinente . Eu pesonal regret invalidarea votului tau , desi este perfect legala si ti se datoreaza. Ar fi fost interesant cum explicai lucrurile din postura de consilier .. si pentru ca poti comunica pe intelesul oamenilor probabil multi cetateni ar fi inteles mai bine cum functioneaza si ce inseamna consiliul local .
  Sa revenim la analiza ta ; consilierii PML au avut o atitudine destinsa si prietenoasa , oferita si de numarul confortabil de consilieri locali . O parte dintre consilieri sunt ca si mine la primul mandat si te asigur ca emotiile isi spun cuvantul in astfel de situatii .
  in ceea ce priveste atitudinea primarului, aceasta s-a ridicat la inaltimea functiei , a fost un comportament potrivit unei astfel de ceremonii .
  in ceea ce priveste comisiile PSD s-a comportat ca orice partid in opozitie , a accepta locuri in comisiile care-i interesau , pentru ca fiind in minoritate oricum stiau ca nu vor controla aceste comisii.
  Si nu in ultimul rand in ccea ce priveste participantii la ceremonie din cate stiu a avut acces orice dorea sa participe ….

  Răspunde
 5. Daniel Toba
  Daniel Toba says:

  Statul Roman, prin Consiliul Local al orasului Buftea, a anulat unui numar de 599 de cetateni dreptul de a avea un reprezentat pe care ei l-au ales legal, prin dreptul garantat de constitutie, legea fundamentala a democratiei.
  Undeva, exista o contradictie intre legi ce trebuie rezolvata aplicand principii de drept ca jurisprudenta, buna credinta, spiritul legii, etc. Legea nu consta numai in litera legii ci se sprijina is pe practica, buna credinta, . Bizu, tu stii mai bine ca doar ai facut Dreptul.
  A se vedea si opinia altor juristi aici:
  http://studia.law.ubbcluj.ro/articol/298
  ” art.38 alin.11 din Legea nr.334/2006 instituie pentru mandatarul financiar obligaţia de a depune la Autoritatea Electorală Permanentă, în termen de 15 zile de la data desfăşurării alegerilor, un raport detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale pentru fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor români aparţinând minorităţilor naţionale sau candidat independent;
  – art.38 alin.11 instituie obligaţia Autorităţii Electorale Permanente de a publica în Monitorul Oficial al României, Partea I-a, în termen de 24 de ore, lista partidelor politice şi a celorlalte formaţiuni participante la alegerile locale şi a candidaţilor independenţi pentru care a fost depus raportul prevăzut la art.38 alin.1.
  În opinia noastră aceste prevederi sunt atât neconstituţionale precum şi aberante, de natură a crea o degringoladă în activitatea de organizare şi desfăşurare a şedinţelor de constituire a consiliilor locale şi a consiliilor judeţene.
  Astfel, procedurile menţionate sunt neconstituţionale pentru că ignoră în mod flagrant dispoziţiile art. 121 şi art. 122 din Constituţia României, republicată, potrivit cărora primarii, consiliile locale şi consiliile judeţene se aleg, în condiţiile legii, evident fiind vorba despre legea pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. În acest context, este neconstituţional ca ordonanţa să condiţioneze validarea alegerii aleşilor locali (consilierii locali şi judeţeni, primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene) de acţiunea mandatarului financiar şi de cea a Autorităţii Electorale Permanente. Mai precis, în opinia noastră sunt neconstituţionale prevederile O.U.G. nr.66/2008 care condiţionează validarea alegerilor aleşilor locali de îndeplinirea unor obligaţii într-un anumit termen şi anumite condiţii de către mandatarul financiar şi/sau de către Autoritatea Electorală Permanentă.

  Ca si punctul de vedere al Cabinetului Procurorului General referitor la acest subiect aici:
  http://www.mpublic.ro/recursuri/2016_civil/rc_26_05_2016.pdf
  Mai mult, AEP a declarant ca s-au inscris doar 583 de mandatari financiari pentru candidatii independenti.
  http://www.roaep.ro/finantare/articole-materiale/alegeri-locale-2016-activitatea-departamentului-de-control-al-finantarii-partidelor-politice-si-a-campaniilor-electorale/
  Dar din listele publicate in MO, rezulta un numar mulat mai mare de rapoarte depuse:
  http://www.roaep.ro/finantare/raport-detaliat-al-veniturilor-si-cheltuielilor-electorale/
  Am numarat doar listele 1 pina la 8, si rezulta 1071 de candidate la 583 de mandatari financiari!
  Ma intreb, cei care au votat nevalidarea mandatului, s-au gandit la aceste lucruri? Au favorizat o lege (cea a campaniei electorale) incalcand altele (constituia romaniei, legea alegerilor locale, legea statutului alesilor locali, codul civil, etc) dupa cum le-a dictat bunul plac.
  O astfel de nedreptate se repara in Justitie. Bogdan, ai spus ca ai incredere in Justitia romana, este timpul sa apelezi la ea.

  Răspunde
 6. ion de la raion
  ion de la raion says:

  Pistol a inceput cumparaturile. Azi unu de la psd primeste 5 autorizatii de taxi pentru ficasa. Sa vedem daca taxiurile stau parcate in buftea sau fac Bucurestiul, sa le vedem ziua in parcarea care ii va fi atribuita. Costache Marian nici nu sta in Buftea, sta la Butimanu, e un fel de var cu Pistol si acesta in prima sedinta ii da fix 5 autorizatii. Misto treaba, brava lui Pistol, in 4 ani cumpara tot orasul. Slugi, slugi, slugi. Stai ca aude Nelu de la Crevedia ca tot Pistol la matrasit si nu stia de ce. Ca sa le dea lu varusu, de aia.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *