Rezultate proba scrisa concurs de directori pentru școlile din Buftea

In urma deciziei ministrului tehnocrat Mircea Dumitru, ca posturile de director si director adjunct să fie scoase la concurs, și nu atribuite politic, a fost deja susținută proba scrisă.

La scolile generale, afară de actualii directori, niciun alt profesor nu a indraznit să se inscrie la concurs, pentru a-i concura. E de ințeles teama, ministrul și guvernul tehnocrat au mandat limitat, iar după alegeri e foarte posibil să se revină la numirile politice. Nimeni nu ar vrea să se pună rău cu viitorul director numit politic. Nici măcar pentru posturile de director adjunct nu a candidat nimeni.

Singurul care și-a permis a fost consilierul local ALDE, Proțiuc  C-tin, căzut din grațiile politicului local, fost director și fost inspector general, dar dosarul dânsului a fost respins la inregistrare, pe motiv de lipsă documente justificative. La ultima ședință, domnul Proțiuc a fost dat afară și din comisia de invățământ a Consiliului Local Buftea, prin votul unanim al consilierilor PNL, PSD si PMP.

Astfel, actualii directori ai scolilor generale din Buftea au obținut următoarele rezultate la proba scrisă.

Marin Doinița – director Scoala nr. 3 – punctaj 36,8

Viorel Găișteanu – director Școala nr. 2 – punctaj 47,5

Aretinica Rudeanu – director Școala nr. 1 – punctaj 38,1

La Liceul Barbu Știrbey, de asemenea, s-a inscris la concursul pentru postul de director, doar actualul, Silvia Marinescu, care a obținut 42,5

Situația e interesantă la Liceul Energetic Dumitru Dumitrescu, acolo unde actualul director Tănase Stanciu are concurență serioasă, pe fostul director, Eliza Constantin, care a candidat si pentru postul de director adjunct. Iată rezultatele la proba scrisă:

Tănase Stanciu – punctaj 40,6

Eliza Constantin – punctaj 47,5

La acest liceu, pe lângă doamna Eliza C., au mai concurat pentru postul de director adjunct:

Larisa Corcodel – punctaj 45,6

Amalia Marin – punctaj 38,1

Pentru postul de director al Palatului Copiilor si Elevilor Ilfov din Buftea a concurat Diana Dicianu, care a obtinut punctajul 43,1, iar pentru postul  de director al Clubului Sportiv Scolar Ilfov din Buftea a concurat Mihaela Oprea, care a obtinut 20,6 si a fost respinsă.

Până pe 17 noiembrie se vor desfășura probele de evaluare a CV-urilor și probele de interviu. Deci la Buftea posturile sunt ca si câștigate, doar la Liceul Dumitru Dumitrescu concursul e incă deschis, fiind șanse reale să se schimbe conducerea.

Testele aici

Reportaj ProTV

]]>

8 raspunsuri
 1. Laur
  Laur says:

  Interviurile se dau la minister. La interviu se aranjeaza cine trebuie sa iasa.
  Eram preocupat la Dumitrescu. Pe Titi nu il blamez dar nu a prea facut nimic, directorul adjunct taia si spanzura, iar el se lasa pe mainile ei. De asta imi doream sa fie destituita doamna Corcodel! Doamna Eliza a mai fost director si nici atunci nu a fost mai bine.
  E posibil ca director sa iasa Eliza si adjunct Titi. Sau sa fie o triada…
  Liceul ala cu toate dotarile lui a ajuns de rasul lumii. Cadre didactice slabe, ce nu au dreptul sa predea dar o fac. Sa luam doar exemplul doamnei Carastanef ce e psihopedagog si care a avut o obsesie sa ajunga la catedra. Aceasta doamna ia elevii de la orele colegilor ca sa isi faca planul obsesiv de “activitati artistice” legate de Centrul Cultural. Altceva nu face. Doar activitati. Si ca dansa mai sunt si alte doamne prEfesoare ce sunt platite pe proiecte. Acest liceu e vazut de peste 20 de ani ca un liceu in care fiecare a facut ce a vrut. Grupulete, lovituri sub centura si mancatorii… Asta se intampla intre domnii profesori. Lasand la o parte Ne/Prezentarea cadrelor didactice la catedra trimestre intregi dar banii fiind primiti pentru munca Ne/Prestata. Amestecarea politicului a dus la ruinarea acestui liceu. Primarul Pistol trimitand oameni ce nu aveau nici o treaba sa predea in invatamant.
  Buftenii se bucurau ca se invata limba germana si isi dadeau bucurosi copiii aici. Acum, cu plecarea doamnei Macelaru, cauzate de scoaterea germanei si de lipsa orelor… liceul e mult mai sarac. Putini sunt aceia ce au facut din suflet aceasta meserie!
  Sunt curios cine va ocupa posturile de director. Din pacate raul e facut! Politicul a stricat deja mult!

  Răspunde
 2. cetateanul turmentat
  cetateanul turmentat says:

  concurs concurs dar trebui sa stiu si eu .dece profesorii si mai ales directorii de scoli se implica in campania electorala?mai precis doamna Doinita derectorea de la scola 3 a sustinut pe fata campania domnului Pistol.au voie domnii directori sa faca politica in scolii?intrteb si eu asa ca om cinstit ce sunt.sa nu spuna doamna derectoare ca nu si-a invatat subalternii cu cine sa voteze.in alta ordine de idei acolo la scoala 3 doamna derectoare la batut in cuie pe postul de administrator pe sotul ei mult iubit,care *****cenzurat*****

  Răspunde
 3. alex
  alex says:

  Rezultat directori liceu Dumitrescu: Eliza & Corcodel. Corcodel pe care nu au vazut-o la fata si pe care nu o cunosc. De douazeci de ani nici un elev nu a dat bac-ul la disciplina predata de aceasta doamna. Eliza care intr-un trimestru are 50% prezenta la catedra. DD este cunoscut pentru chiulul cadrelor didactice. Sa nu uitam ca a mai fost director si a plecat demusa fiind pentru niste nereguli financiare.
  Asa ca te intreb Bogdane, sa ne bucuram doar pentru ca se schimba conducerea din rau in mai rau?

  Răspunde
 4. alex
  alex says:

  Oficial: Eliza e director. Larisa tot director adjunct.
  Titi ca sa ramana si el undeva, e facut director la Clubul Copiilor.
  Traiasca partidul ce ne face oameni mari si importanti 😉

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *