Susținem modificarea hotararii cu privire la interzicerea accesului cu animale de companie in parcuri !

In 2013, când Buftea era sufocată de maidanezi, care sălășluiau și in locurile de joacă, Consiliul Local Buftea adoptă o hotărâre surpinzătaore, prin care se interzicea accesul animalelor de companie in parcuri.

HOTĂRÂREA NR. 106 Din 30 August 2013 privind interzicerea accesului animalelor de companie în zonele special amenajate pentru copii, din oraşul Buftea

Am taxat la vremea respectivă această aberație caracaleană. Sindromul „Caracal” loveste din nou Buftea! Intre timp, trebuie să recunoaștem, maidanezii au mai dispărut, dar ce facem cu iubitorii de animale? Ei unde să-și plimbe câinii? Ințeleg să fii amendat dacă nu strângi după cîinele tău in parc, sau dacă intră in locul de joacă al copiilor, dar să nu ai voie cu el nici măcar intr-un parc mare, cu alei late și dealuri intinse? Pe cine deranjează animalele de companie in Parcul dintre Flori, in care oricum intră maidanezi (foto sus)?

.

In ultima ședință, un cetățean a inmânat la final consilierilor locali o propunere de modificare a acestei hotărâri. Daniel Marchidan spune așa in petiția lui:

[quote]Pentru ca sunt o persoana cu spirit civic si imi doresc ca lucrurile sa decurga normal, am adresat in aprilie o petitie Primariei Buftea, prin care ceream anularea acestei decizii. Pana la aceasta data nu am primit un raspuns din partea primariei si de aceea, am considerat ca sedintele consiliului local sunt locul in care se intalnesc cele mai importante persoane din oras, care pot schimba aceasta hotarare.

Am un caine pe care-l cresc si cu care doresc sa-mi petrec timpul liber si in parcurile din orasul nostru. Inteleg din realizarea celor doua parcuri (Parcul Dintre Flori si Parcul din Flamanzeni) ca se doreste ca si noi sa intram in randul oraselor civilizate, asadar sper sa intelegeti ca  interzicerea in parcuri a animalelor de companie este o masura prohibitiva si inapoiata, fapt care ne indeparteaza de civilizatia la care aspiram.

Cu atat mai mult cu cat in oras exista multi caini comunitari; in unele zone nici nu se poate circula pe jos din cauza lor. Pe de alta parte, nu stiu sa existe cazuri cu copii muscati de caini plimbati in lesa in parcuri. Primaria a lansat campanii prin care incurajeaza locuitorii sa adopte caini, dar  pe de alta parte descurajeaza populatia, prin interzicerea accesului cu ei in parcuri. in Buftea nu exista in parcuri zone ingradite in care cetatenii sa-si aduca animalele de companie pentru socializare si joaca, pentru ca si animalele crescute in curti sau in case au nevoie de socializare pentru a fi echilibrate si pentru a deveni mai docile. In comparatie cu orasul nostru, in parcurile din Mogosoaia si Bucuresti populatia are voie sa-si plimbe animalele de companie si mai mult, spatiul verde ( zonele de iarba) sunt zone libere in care toata lumea are acces. In Parcul Crangasi sunt amenajate 2 tarcuri pentru caini, iar locuitorii din zona isi pot plimba cainii si in parc. Va rog sa anulati sau să modificați aceasta hotarare și sa luati in considerare cateva sugestii:
 1. Cateva parcuri sa pastreze aceasta interdictie – tinand cont ca parcurile sunt mici si zonele de joaca pentru copii ocupa aproape toata suprafata parcului – exemplu – parcul din centru de la fostul PECO. Persoanele cu animale de companie sa aiba voie doar sa tranziteze parcurile.
 2. Instalarea catorva dozatoare de saci menajeri, astfel incat cei care-si plimba animalele de companie sa nu lase in urma mizerie.
 3. Pentru cei care nu aduna materiile fecale ale animalelor de companie – amenda sa fie dublul minimului propus de lege.
 4. Amenajarea in viitor a unor zone (tarcuri ingradite) in care iubitorii de animale sa-si aduca animalele pentru socializare.
 5. Comunicarea prin diferite cai de informare despre deciziile luate in legatura cu animalele de companie.
 6. Interzicerea imbaierii animalelor de companie in fantani sau alte spatii din parcuri.
 7.  Va stau la dispozitie si sunt gata sa particip activ si la campanii de constientizare si informare a populatiei .
[/quote]

Susținem propunerea lui Daniel Marchidan și nu vedem niciun motiv pentru care acea hotărâre să fie menținută in forma actuală!

]]>

1 răspunde
 1. Dragos
  Dragos says:

  Privitor la problema cainilor plimbati de stapani.
  Dintotdeauna am avut o problema cu nesimtirea unora. Stau la curte, pe o strada ce se vrea a fi una linistita. Am 2 caini in curte. De ani de zile ma confrunt cu niste stapani de caini (niste bivoli de caini) pe care stapanii lor au hotarat sa ii plimbe zilnic prin fata curtii mele. Se spune ca e spatiu public dar aici e vorba de nesimtirea crasa a unora ce deranjeaza. Daca observi ca de fiecare data provoci cainii din curtile oamenilor, nu stationezi nici macar un minut. Un minut e de ajuns ca sa strici tihna si odihna celor ce locuiesc in acea zona. Macar ia-o pe partea cealalta sau treci in viteza. Eu de ce dracu nu imi scot cainii la plimbare in alte zone locuite din Buftea? Va spun eu, pentru ca sunt simtit si nu vreau sa deranjez. Am un maidanez si un caine de rasa, am o curte mica si pe cainele de rasa il mai scot la plimbare dar niciodata in zonepe locuite, iar daca observ ca deranjez alti caini din alte caini, ocolesc zona.
  Nu e posibil sa fi atat de nesimtit, ori e prostie, ori e provocare. Mi s-a intamplat si cu femei si cu tineri. Cam asta e cu plimbatul…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *