Costel Dumitru: Parc vs Locuri de munca

Un articol interesat scris de C-tin Dumitru, fost consilier local PNL, dar candidat M10 la functia de primar in vară. Are un blog, dumitruconstantin.ro, care sper să fie activ, căci știe multe și merită urmărit.

Vă spuneam și eu că Pistol intenționează să facă un parc pe Strada Aviației, in Buciumeni, pe câmp. Costel Dumitru analizează interesant cât e de oportun acest parc și dacă nu cumva se putea concesiona acel teren unor investitori, poate chiar bufteni, care să producă ceva, să plătească taxe și să ofere locuri de muncă.

Sunt total de acord cu ideea. Un nou parc acolo e inutil, e in câmp, izolat, și vor trece mulți ani până să ai un pic de umbră, căci in câmp e prea mult soare și vând pentru a sta cu copiii. Parcul trebuie făcut in Pepiniera, e zona perfectă, superbă, in proximitate, cu verdeață, copaci și apă. Dar terenurile de acolo se pot prădui, că sunt valoroase, nu ca cele pe care se fac parcuri, cum e fosta groapă de gunoi (Parcul dintre Flori), parcul din spatele caselor din Flămânzeni, sau acesta de pe câmp.

Ce firme au venit in Buftea in ultimii 5 ani? Câți investitori au băgat bani in Buftea, cum se intâmplă peste tot in Ilfov? Cam zero…  Pistol nu vrea să atragă deloc investitori, ne ține dependenți de el și de primărie, iar Costel ne descrie perfect sistemul:

„Ganditi-va cati antreprenori chiar din Buftea si-ar dori un teren, in care sa aiba toate utilitatile (apa, canal, asfalt, iluminat si sistem de supraveghere video) si mai ales o redeventa acceptabila anuala, in care sa-si puna in practica viziunea.

           Dar DE CE sa faca acest lucru domnul primar, de ce si-ar dori el sa avem locuri de munca in oras, cand mai bine e sa mergem in audienta la el si sa-l rugam sa ne ajute cu un loc de munca? Chiar, cati dintre dumneavoastra nu au fost la primar sa-i ceara ajutorul din acest punct de vedere si v-a trimis la Elena sa-i lasati un CV, pentru a va ajuta el. Mai bine zis sa incerce sa ii ajute el cu „ce poate”, pentru ca asa pot fi manipulati mai usor cand vine vorba sa-l ajute cu „cateva voturi”. 

Intreg articolul aici:

Parc vs Locuri de munca

. .]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *