Atenție, se oprește apa în orașul Buftea și comuna Crevedia!

Pentru executarea lucrărilor de racordare a conductei de aducțiune nou montate la stația de pompare din Buftea, lucrări executate în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu, S.C. RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile timp de 10 ore, joi, 12 noiembrie 2015, în intervalul orar 09,00 – 19.00. Vor fi afectați de lipsa apei potabile toți consumatorii din orașul Buftea și comuna Crevedia.

Lucrările executate fac parte din contractul de lucrări “Reabilitarea și extinderea surselor de captare și tratare a apei potabile din Orașul Buftea și Comuna Corbeanca”, în valoare de 16,09 milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinanțare de 4,72 milioane lei. În cadrul acestui contract, se realizează 8 foraje noi, iar alte 5 foraje vor fi reabilitate, plus sistemele conexe de aducțiune la stația de tratare Buftea, care va fi complet automatizată.

Totodată, va fi realizat și un laborator pentru monitorizarea permanentă a calității apei potabile și construcția unui rezervor nou de apă cu capacitatea de 1.000 mc, ce va asigura continuitatea serviciului în cazul apariției unor avarii. În urma acestor investiții, cetăţenii oraşului Buftea vor beneficia de apă de cea mai bună calitate, extrasă din surse de subteran.

Tot în Buftea, se derulează și contractele “Construcția Stației de Epurare” și „Reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare”, in valoare de 93,90 milioane lei, din care RAJA asigură o cofinanțare de 27,57 milioane lei. În urma realizării acestor proiecte, orașul Buftea va beneficia de o stație modernă de epurare, sistemele de alimentare cu apă vor fi reabilitate sau extinse pe o lungime de aproape 53 km, iar cele de canalizare pe o lungime de peste 45 km.

Ne cerem scuze față de abonații afectați și îi asigurăm că echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea intervențiilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

Totodată, rugăm toţi consumatorii afectaţi de aceste opriri să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.

Biroul de presă

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *