Nu voi mai fi singur… Cine mă ajută să formăm Uniunea Salvați Romania – Filiala Buftea?

Ați ințeles bine. Nu e nici glumă. După 8 ani de implicare in viața comunității locale, de azi intru oficial in politică, pe ușa unui partid politic, care din fericire e Uniunea Salvați Romania, recent infiintat de Nicușor Dan, după succesul cu partidul local Uniunea Salvați Bucureștiul, cu care a obținut 25% la alegerile din iunie.

Zic din fericire, pentru că vă știu oameni lucizi, și  mă aștept să fi ințeles deja că acest partid e altceva. Dacă nu, n-are rost să incerc să vă conving acum prin vorbe prețioase de care sunteți sătui, vă veți convinge singuri in curând.

Am rumegat mult și bine decizia și sunt sigur că e una benefică pentru ceea ce vreau să fac in continuare in comunitatea locală. Să fie clar… eu am luat decizia de a mă inscrie in partid, prin adeziune on-line, fără să mă contacteze ei inainte, fără să-mi propună ceva, fără vreo negociere. Le-am câștigat increderea și m-au rugat să pun bazele unei filiale locale.

Important… nu mă proclam șef, se vor organiza alegeri! La fel de important…  site-ul meu expresuldebuftea.ro va rămâne exact la fel, adică independent, și va mediatiza in continuare și realizările acualului primar. Pentru activitățile și informațiile despre USR vom aface pagina de Facebook locală. Deocamdată, dați like paginii USR Ilfov, să fiți la curent cu ce se intâmplă in zonă!

De ce o fac:

 • nu mai pot singur, am ajuns la o limită. E bine să recunosc asta și să iau măsuri, altfel nu mai pot evolua. Nu am timp, nu am bani, nu am susținere fizică, nu am cu cine să mă sfătuiesc, nu am asistență de niciun fel. Nu se poate evolua așa, iar eu nu pot să trăiesc fără să evoluez.
 • singur nu am unde să evoluez mai mult decat să fiu un consilier local independent, nu ai ce să faci cu un singur vot, iar să fiu acolo doar pentru a vă informa pe voi, e prea puțin pentru a schimba ceva in Buftea
 • un singur om e prea puțin acolo, trebuie să aducem 4-5 oameni in consiliu, care pot face o echipă și care pot influnța cu adevărat deciziile la nivel local, să oferim transparență și să implicăm și cetățenii in decizii.
 • deși am avut ideea unui  partid local in Buftea, e aproape imposibil să organizezi așa ceva, din două motive. Singur nu am resurse să o fac, nu s-au oferit decat 3 persoane care să mă ajute și orium eram obligați să participăm și la parlamentarele, unde pentru a obține cele 200 000 de semnături nu aveam decat solutia sa facem alianta cu alt partid. Și singura variantă ar fi fost desigur tot USR și tot ne-ar fi pus lumea eticheta de nicușoridani.
 • pentru că imi pasă și de ce se intâmplă la nivel național, văd tot mai mulți oameni de calitate implicați, se vede o schimbare de atitudine și vreau să pun umărul
 • am cunoscut deja câtiva membri USR și am văzut clar că sunt oameni de calitate, care s-au săturat să stea de-o parte
 • ideile mele coincid cu cele ale USR. Am tot așteptat impreună un partid nou care să ne reprezinte, și dacă nici USR nu e partidul pe care ni-l dorim, pe care să-l votăm, de unde altul in următorii ani? Ce să mai așteptăm? Actualii politicieni nu vor să schimbe nimic!
 • pentru că  Isus nu va veni prea curând să-și facă partid și să ne salveze, iar noi avem deja in jur de 40 de ani si doi copii și nu mai avem timp să salvăm ceva pentru ei.
 • USR e singurul partid care susține actualul guvern al lui Dacian Cioloș, guvern in care eu chiar am incredere

Ce caut? ce caută și USR-ul…

 • oameni noi care să nu fi făcut parte din partidele vechi până acum
 • se pot face și excepții in cazul unora (mai ales tineri) care au fost intr-un singur partid, nou, sau vechi la care au renuntat in ultimii ani, dar petru a deveni membri vor trebui să treacă de Comisia de Integritate a partidului care ne va verifica pe toți. Dacă nu trec, pot fi doar simpatizanți.
 • oameni decenți, activi, bine pregătiți, cu putere de luptă, integri, sinceri, care pot lucra in echipă
 • bufteni care nu sunt in anturajul unor politicieni locali, sau in grupuri de interese.
 • bufteni de toate vârstele (nu e un partid exclusiv al tinerilor), mai ales fete/femei, că uneori par mai implicate, dar și cetățeni care s-au mutat recent in Buftea și nu sunt mulțumiți de viața de aici. Sincer, am constatat că aceștia din urmă vor să se implice mai mult decât buftenii vechi, care par cam resemnați.
 • aștept alături și cetățeni din Crevedia, dacă nu vor forma acolo o filială, iar dacă o vor face, le asigur tot sprijinul
 • oameni care nu se așteaptă la ceva in schimbul aderării lor (funcții sau alte beneficii)
 • dacă vă place USR și vreți să aderați, dar nu vă place de mine și nu vreți să facem echipă impreună, ii puteți contacta direct pe ei on-line aici și puteți activa in altă filiala.
 • caut curaj! știu că politica nu vă atrage, dar nu mai putem să-i lăsăm pe ăștia să o facă așa! curaj, că nu e nicio rușine să vă implicați in politică, mai ales in una curată!

Ce urmează

 • filiala USR Buftea va avea membri cotizanți (probabil vreo 30 de lei pe lună), care vor avea și drept de vot in organizație, membri simpli care nu vor/pot să cotizeze, dar și simpatizanți care nu vor să devină membri, dar vor să ajute, măcar cu un sfat, sau cu o semnătură și un vot.
 • ar fi bun un sediu mic in Centru, dar nu știu dacă vom avea bani să inchiriem, căci e greu de crezut că Pistol ne va pune la dispoziție un sediu, cum a făcut cu celelalte partide
 • finanțarea se va face exclusiv din cotizațiile membrilor și din donatii ale lor sau ale simpatizanților. Donații se pot face deja aici, foarte ușor și sigur, dar probabil  vom deschide și noi un cont unde se va putea dona exclusiv pentru USR Buftea. Totul va fi transparent, numele donatorilor vor fi publice.
 • să incepem urgent strângerea de semnaturi, căci noi le vom strânge pe bune, pe toate 200 000 (sper să reușim 1 000 in Buftea), și nu ne va fi ușor. Pot semna cetățeni români din orice localitate, pot semna și pentru alte partide. Avem nevoie de un cort amplasat in Centru, unde să strângem semnături. Poate și unul in Studio și la Crevedia, dacă găsim simpatizanți acolo.
 • puteți să-mi cereți deja formularul și să ne apucăm de treabă, de luni puteți semna și la mine la prăvălie, in Centru
 • sper să obținem cel puțin un 10% la nivel local la alegerile parlamentare, asta inseamnă vreo 1 000 de voturi in Buftea, iar USR să aibă cât mai mulți parlamentari, prin care să influențeze deciziile luate in Romania.

.

O să credeți că vorbesc prostii, dar independența mea nu va fi afectată. USR garantează neamestecul in organizațiile locale și  nu va impune candidații locali și alianțe locale, lăsând organizația să decidă tot.  O să urmez evident linia partidului, atâta timp cât se confundă cu a mea. In cazul in care USR iși schimbă filosofia cu care m-a convins, mă voi retrage imediat, căci nu pot să fac nimic care să se abată de la principiile mele.

O să mă amuz și o să ignor prositoarele celor care susțin că USR e partidul străinilor, al lui Soros, al ateilor, al hipsterilor, al Moscovei, sau al reptilenilor. De asemenea, atacurile (cu adevărat serioase de acum) camarilei primarului Pistol mă vor lăsa rece, ba chiar mă vor ambiționa.

Sper că nu am dezamăgit cu această decizie a mea și nu am pierdut increderea celor 600 de bufteni care m-au votat pentru consiliul local. Bănuiesc că vor fi și neincrezători, dar sigur ii voi convinge că interesele noastre vor fi comune și că voi rămâne același Bogdan Tobă, in sprijinul comunității.

Răspândiți, vă rog, vestea pe internet și prin oraș! De azi, Buftea nu va mai fi la fel!

Dacă nu dorești deloc să te asociezi cu un partid politic, chiar și unul curat ca USR, nu sta pe margine, implică-te altfel! Fii observator independent la vot, să fim siguri că nu vor fura alegerile! Inscrie-te aici… 

Dacă doriți să punem impreună bazele filialei Buftea a USR dați un semn pe Facebook Bogdan Tobă, pe mail la contact@expresuldebuftea.ro sau aici, la cometarii, lăsați-vă nr. de telefon (nu-l voi publica).

.

]]>

6 raspunsuri
 1. Walter von Grappendorf
  Walter von Grappendorf says:

  Toti cei din Diaspora care au rude prieteni si cunostinte acasa in Buftea sunt rugati sa-i anunte de acest demers al dlui Bogdan Toba ,eu personal am sa o fac si aici pe Facebook ca sa afle citi mai multi. Bravo Bogdan ! speram sa faca si alte persoane in cit mai multe localitati din Romania. Succes USR Buftea !

  Răspunde
 2. vreausafiusalvat
  vreausafiusalvat says:

  Eu vreau sa ma inscriu in partidul asta, am niste nelamuriri. Va rog domnule Presedinte ( sau viitor Presedinte ) sa ma lamuriti un pic. In primul rand de cine sa ne salvati ? Nu ma duce capul sa realizez cine imi pune in pericol existenta, daca un guvern e slab pica prin vot, daca un partid ela guvernare e slab, nu-l voteaza electoratul. Deci, de cine trebuie sa fiu salvat?? Ati cunoscut cativa oameni „salvatori” si v-ati convins urgent de calitatea lor. Cum i-ati evaluat, ce teste morale, fizice, intelectuale sau de orice fel v-au convins ? Sa imi spuneti si mie, sa aduc si eu membri in partidul asta numai de calitate. Nu as dori sa aduc vreun nenorocit si sa ma fac de ras. Iar ma intreb, daca aveti atat de mare incredere in Ciolos si ai lui, daca ati gasit realizarile spectaculoase ale tehnocratilor, de ce sa salvam si de cine Tara ? Cred ca sunt sincer daca spun ca am fost coleg in tinerete cu un baiat care face parte din alt partid decat al salvamarilor, am ramas prieteni, mai bem un sprit, mai jucam o tabla… Credeti ca pot trece de furcile caudine ale integritatii impuse de partidul acesta ? Din pacate 30 de ron pe luna e cam mult pentru mine, nu o sa am drept de vot pentru asta ? Sincer, asta nu imi place. Daca vine unul si cotizeaza cu 10.000 de ron pe luna, ce drepturi „cumpara”? Cred ca il primiti, sediu nu aveti, cheltuielile curente curg lunar, clar e nevoie de tipul asta de „membri”, nu ? Pistol va da sediu daca intrati in Parlament, e obligat sa o faca, dar tot cu plata chiriei si a celorlalte cheltuieli, nici un partid cu sediu in Buftea nu l-a primit moca. Aveti dreptate, Buftea nu mai e la fel ca azidimineata, Lumina Salvarii s-a abatut asupra ei, suntem eliberati si recuperati. Va multumim ca existati, cred ca prin mesajul mobolizator ne va trebui sediu sala de sport din piata. SA PORNIM CU TOTII IN SALVAREA ROMANIEI, SA ELIMINAM TOATA PLEAVA POLITICA CARE NE-A BAGAT IN UE SI NATO, SA FIM NOI ! APOI VOM SALVA BULGARIA, MOLDOVA SI UZBEKISTANUL !

  Răspunde
  • christy
   christy says:

   Bravo,frumos spus.Raman cu un gust amar.mia placut sa urmaresc postarile si comentariile lui Bogdan, dar sincer afilierea cu Nicusor Dan nu o vad de bun augur.Atata timp cat il preaslavete pe CIOLOS ,pe acest guvern incompetent care a salvat ROMANIA din criza(apropo care criza……)acest USR ,pentru mine ramane o alta mizerie.Stiti cum se spune ,vrei sa scapi de cineva care te sacaie ,nimic mai simplu. AVANSEAZAL.

   Răspunde
 3. Alegator tPMP
  Alegator tPMP says:

  Nicusor si USB (ca inca nu sunt R) sustin Ciolos, PNL sustine Ciolos. Va imaginati un guvern PNL – USB. Toba in tabara cu Pistol?
  Altfel am ras la articol ca pe TNR! Nu si-a facut partid ca trea sa candideze la parlamentare…nu ca erau 4 insi si o bere la PET cum zice ziarpizda (ca semintele le-a mancat dupa invalidare) E flecustet dl Toba

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *