20 de idei pentru un viitor primar – Partea I

Eu, doar candidat independent pentru Consiliul Local, n-as putea implementa aceste idei, dar poate inspir pe vreun candidat la functia de primar. Luati-le, sunt gratis, puneți-le in programul vostru electoral și poate incercați si aplicarea lor in viitorul mandat.

Daca aveti si voi idei pentru viitorul primar, va rog sa le expuneți. Sunt numerotate, dar nu in ordinea importantei. . 1. Inchiderea principalului canal de corupție și sifonare a banului public – achizițiile publice dubioase

In proportie de aproape 100%, primarii din Romania isi rasplatesc apropiatii prin contracte atribuite direct, impartind lucrarile mari in lucrari mai mici, pentru a nu depasi valaorea maxima admisa. In cazul in care valoarea e mai mare, e nevoie sa faca licitatie publica.

Aceasta metoda trebuie sa dispara, daca tinem la banul public si la respectul pentru cetateni! Propun publicarea pe site-ul primariei a tuturor contractelor de atribuire directa si de licitatii, pentru a vedea toata lumea cine, cat si de ce!

2. Evaluarea si eventuala reformare a departamentului de urbanism

Eu nu am auzit vreodata pe cineva multumit de arhitectul sef și asta e o problemă ce nu trebuie ignorată! Toata lumea se plange de dansul, dar paradoxal, nimeni nu-l deranjeaza, nimeni nu il contesta serios, parca intr-o complicitate si o teama nefireasca. E ciudat sa iti atragi un asemnea capital de ură, și să reziști așa, dar pana la proba contrarie cred ca domnul Păun nu este popular pentru că aplică legea și regulamentele la sânge. Ne plangem de dansul, dar nu facem nimic, oare pentru ca ne stim cu musca pe caciula?

Pentru imbunatatirea imaginii si sporirea increderii,  e nevoie insă de mai multă transparență și comunicare de la acest departament, considerat și el, in toată țara, ca principal canal de corupție.

3. Intocmirea cadastrului zonei lacurilor, cu identificarea proprietarilor și statulul terenurilor, in vederea amenajării malurilor in scopul recreerii.

E mare păcat că avem o uriașă zonă cu apă, care desi merită exploatată in scop recreativ, zace in paragină din diferite motive și interese. Buftea era candva un serios punct de atractie turistic, zona lacurilor atragând nu numai localnici, dar și bucureșteni. Avem exemplul Mogoșoaiei, unde s-a făcut ceva frumos și unde vin bucureștenii, dar și buftenii, să-și cheltuie banii și să crească bugetul local.

Avem potențial uriaș pentru a face un proiect mare și frumos, dar toți primarii se feresc, fie că au interese in zona lacurilor, fie ca se tem de inutilitatea electorală a unui proiect pe termen lung.

4. Organizarea anuală a unui festival local

Dar local să fie! Cu comercianți bufteni și artiști bufteni. Există, credeți-mă, dar nu sunt incurajați! Putem organiza undeva prin toamnă, in fața primăriei, iar festivalul să devină o tradiție, unde comercianții locali iși desfac și prezintă produsele.

Nu mai vrem bâlciuri urîte cu bani sifonați către diferite firme de organizare a unor evenimente dubioase, și cu comercinați dubioși din alte părți. Un festival cu adevărat local, va fi cu adevarat distractiv si va ajuta economia locala.

5. Acordarea titlului de Cetatean de Onoare al  Orasului Buftea celor care merita cu adevarat

Conform unor hotarari de consiliul mai vechi, aceasta presupune scutirea de la plata unor taxe si/sau atribuirea unui teren in scopul construirii unei locuinte. Am informatii doar despre 3 persoane carora li s-a acordat pana acum titlul de Cetatean de Onoare al  Orasului Buftea:

  • Nicolae Chirindel, regretatul parinte de la Biserica din Atârnați, in 2010 „pentru activitatea remarcabila adusa la imbunatatirea simtitoarea a conditiilor de viata aduse locuitorilor orasului Buftea”.
  • Grigore Dan-Mihaita, cetatean de onoare al orasului inca din 2003, pe atunci director la MediaPro, „care a adus un aport deosebit pentru realizarea obiectivelor de interes cultural si spiritual din Buftea, inclusiv a Bisericii Sabareni”
  • Gheorghe Dobrican, in 2011, „jurist de reputație națională, pentru activitate remarcabilă adusă la imbunătățirea imaginii orașului Buftea, si care, prin realizarile sale deosebite, a facut cunoscut numele orasului in țară”

Nu comentez titlurile deja acordate, nu am informații despre altele, dar pot să propun niște bufteni care merită cu vârf și indesat acest titlu:

  • Paul Fister, actor și cascador, o adevărată legendă a orașului și a cinematografiei românești
  • Ion Tudusciuc, scriitor, profesor de gimnastică
  • Dumitru Dragan, fost director al bibliotecii orasului Buftea, scriitor, a infiintat in anii 70 un radio local, Radio Buftea.
  • Catalina Zedan Filip, multiplă campioană națională la dans sportiv, acum proprietarul unei scoli de dans in Buftea și antrenoare cu rezultate promițătoare
  • Constantin Lupulescu, multiplu campion național la sah

.

20 de idei pentru un viitor primar – Partea II

Articol scris de Bogdan Tobă, candidat independent pentru funcția de consilier local.

Sursa foto Liviu Robert Photography

.

]]>

6 raspunsuri
  1. Popescu
    Popescu says:

    Este pentru prima oara cand vorbesti despre problema principala din buftea-Arhitectul Sef. Nu se ocupa absolut deloc de dezvoltarea orasului,el are un singur scop….*****cenzurat***** Tot orasul stie ca obtinerea usoara a autorizatie se poate prin domnul Paun, desi lucreaza la un suprapret(10-12E/mp) cu o calitate slaba a proiectelor. Lucrurile astea se pot verifica simplu in primarie….50-60% din proiecte sunt facute de un arhitect din Ialomita-Calarasi. La dansul e un caz clar de coruptie si nu se face nimic, oare il are pe domnul Primar ‘la mana’ cu ceva? Pe langa asta lucrarile proaste nu au fost verificate deloc, e un dezastru pentru acest oras.

    Răspunde
  2. Gicu
    Gicu says:

    La punctul 2,doar sa incerci sa demolezi sau sa construiesti ceva in Buftea sa vezi ce bete-n roate iti iei de la primarie de la marele arhitect.La un moment dat Paun a fost dat afara de Pistol dar a dat primaria in judecata si si-a recastigat locul de arhitect sef.Punctul 3,toata zona lacului Atarnati,pepinierei si cea a fostei statii de epurare e data pe naspa,o sa se construiasca masiv case acolo,astepta baietii sa se prescrie faptele pt c-au fost date terenurile pe naspa,vei vedea.Punctul 5-probabil are legatura cu punctul 3.mai propun un punct,cel mai important,transportul in comun Buftea-Bucuresti,mi se pare cea mai mare bataie de joc la adresa platitorului de taxe,o rusine,o mizerie putred de corupta.Problema e ca n-o sa vezi niciodata un consilier care nu e independent si e plantat de un partid politic ca o sa intrebe si omul de rand ce nevoi are,toti sunt o apa si-un pamant,o adunatura de penali incompetenti.

    Răspunde
  3. Bogdan Toba
    Bogdan Toba says:

    @ Popescu…. E pentru prima oara, caci eu nu fac articole in baza unor anonimi, a unor zvonuri si acuzatii nefondate. Toata lumea acuza, dar nimeni nu dovedeste. De ce sa-l fac eu corupt si spagar daca n-am probe? Eu am nume si prenume, nu-mi permit, pentru tine, un popescu anonim, e usor. Fa o solicitare legala la primarie sa vedem si noi cate proiecte sunt ale acelui arhitect, preturi, etc. Pur si simplu nu e normal sa acuzi din anonimat, si fara dovezi.

    Răspunde
  4. Tudorache Nicolae
    Tudorache Nicolae says:

    O baza de recuperare pentru cei peste 20 de copii bufteni, declarati, incadrati cu grad de handicap grav, dependenti de kinetoterapie pe perioada extrem de lunga.
    Dar desigur, cum sa faci acest lucru pentru cateva familii, cand familiile votante sunt mult mai numeroase in cazul copiilor „dependenti” de diferite cursuri de dansuri, lupte, pian si alte indeletniciri extrem de indispensabile.
    Concluzia e simpla: Legea junglei este valabila si in cazul Buftei – Cel sanatos traieste, cel bolnav trebuie sa piaraaaa !
    Astlfel vom aveam un oras sanatos si prosper, ce sa facem cu niste copii bolnaviori ce nu isi pot purta singuri de grija si nu pot deveni niste adulti apti sa voteze?
    In rest, numai de bine !…….. In acest oras viata isi urmeaza cursul firesc………..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *