VIDEO: Adăpostul pentru câini Buftea nu arată prea bine

Câinii din Buftea nu o duc bine in adăpost, dar am evitat să abordez subiectul pentru că iubitorii de animale din Buftea mi-au transmis clar, printre injurături, jigniri și blesteme, că nu au nevoie de mine. Nu am vrut să mi-i pun in cap știind cu ce vehemență se discută pe acest subiect.

Ei in continaure susțin in mod aberant, probabil și direcționați de cineva, că din cauza mea s-a făcut adăpostul pentru câini, căci eu am militat ani de zile pentru rezolvarea problemei de pe străzi. De la asta până a mă acuza că instig la uciderea lor, n-a fost decât un pas.

Recent am observat o dispută aprigă pe internet intre unii dintre ei, acuzându-se unul pe altul de interese in privința câinilor. Era de așteptat. Nu cred că are rost să pierd timpul investigând care și cum are dreptate, insă situația e clasică. Unii iubitori ii acuza pe alții că fac bani de pe urma adopțiilor, alții de pe urma hranei și ajutoarelor primite in conturi, unii sunt agreeați de primărie, iar alții interziși acolo. Pe scurt scandal mare.

Nu a fost mult până să apară și o televiziune care ne arată că lucrurile nu sunt tocmai ok acolo. Subiectul a făcut ceva valuri pe Facebook. Fără apă curentă, fără curent, fără canalizare, fără medic veterinar. Incep să le dau dreptate iubitorilor de animale… nu prea sună a “adăpost”! Canalizare s-a introtdus pe tot câmpul dinspre Tamași, până la pădure, pe o raza de cel puțin 1km fără locuințe. La adăpostul pentru câini, nu… nici apă, nici curent.

Au fost cheltuiți mulți bani cu adăpostul și se chelutie in continuare, iar in acest moment incă sunt foarte mulți pe străzi, adăpostul fiind plin cu 150 de câini. Foarte puțini au fost adopotați de iubitorii de animale din Buftea. Cineva se ocupă destul de serios de asta, deschizand două pagini de Facebook dedicate adoptiilor pentru cei din afara orașului:

Salveaza
Dogs that rescued and adopted from the shelter in public Buftea
https://www.youtube.com/watch?v=wZLizewv9YI&feature=share

Conform Raportul de Executie Bugetara din luna Martie  primăria a cheltuit cu “Alte servicii in domeniul protectiei mediului” (probabil doar adapostul de câini) – 60 000 lei din care 4 500 lei hrana pentru animale.

.

]]>

2 raspunsuri
 1. daniel
  daniel says:

  Rusine!!! Bani fututi… Domnu Mirea Daniel in plin interviu si discutie, raspunde la telefon.
  Asta e nivelul. Vinovatii sa fie trasi la raspundere. Nu doream sa vad cainii pe strada dar nuci in halul asta in care au ajuns. E bine ca se intampla in plina campanie

  Răspunde
 2. Catalina
  Catalina says:

  E o aberatie aceasta afirmatie si eu ca iubitor de animale nu as zice niciodata asta: “Ei in continaure susțin in mod aberant… că din cauza mea s-a făcut adăpostul pentru câini”.
  Acest adapost s-a facut pentru ca era nevoie, pentru ca intr-un oras civilizat e normal ca un caine sa stea in adapost, ci nu pe strada alungat si batut de oameni.
  Insa avem pretentia ca in acel adapost sa fie ingrijit si hranit. E de ajuns pentru ei ca stau in 2 mp, dar macar sa stea in curatenie si sa aiba mancare si apa.
  Exista un administrator care isi ia salariu degeaba, un medic veterinar la fel pt ca niciodata nu e acolo, sunt unii caini bolnavi si nu ii trateaza nimeni si un ingrijitor. Pai ce sa faca 1 ingrijitor la 150 de caini?
  Mai vin 2-3 voluntare, dintre care una e nebuna si ii denigreaza si ii acuza pe toti ceilalti ca profita de pe urma cainilor si bineinteles ca oamenii vin o data, de 2 ori, dar cand nebuna te pune pe net si te injura, te acuza, te denigreaza, desi nu ai facut niciun rau nimanui, ba din contra, logic ca nu te mai duci. Apoi se intreaba lumea de ce nu mai vin voluntarii la adapost…pai d’aia nu se mai duc, ca nebuna face pe sefa acolo si pe proprietara!
  Si ai mai zis si tu ceva bine:<>
  Eu cred ca iubitorii degeaba se cearta intre ei, pentru ca cine se foloseste intr-adevar de acest adapost, este altcineva… Ei pun pe hartie ca au cheltuit si cheltuie o gramada de bani cu adapostul, dar de fapt lucurile raman doar pe hartie…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *