Constantin Dumitru, primul candidat care iese la atac
Cu doar 3 săptămâni până la alegeri, competiția elecotarală in Buftea este extrem de apatică, doar Pistol ieșind la rampă cu lucrările executate intensiv, clasic, in ultima lună de mandat, pentru a se lipi mai bine de retina buftenilor. Niciun contra candidat nu a indrăznit să iasă la luptă până acum, competiția având un ciudat iz de blat. Până acum, când candidatul M10 a ieșit la atac printr-un comunicat interesant, Constantin Dumitru, fost in echipa lui Pistol, explicând de ce nu mai e cu actualul primar și de ce candidează. Cam târziu, totuși…
De ce candidez?
Pentru a promova initiativa sociala si implicarea fiecaruia dintre noi. Mi-ar placea sa lucram in echipa si nu doar sa ne remarcam prin promisiuni. Sunt tanar si vreau ca energia, entuziasmul, puterea de munca si dorinta de a lucra corect, atent si inteligent sa fie un obiectiv realizat. Propun ca bugetul pe care primaria il are la dispozitie sa fie folosit si nu irosit pe proiecte confuze. Daca m-ai ascultat pana aici, te rog sa ai rabdare si sa trecem mai departe.
Experienta mea in munca este de peste 13 ani, lucrand in contabilitate, in Invatamant ca profesor, in mediul privat ca Manager de proiect iar din anul 2013 lucrez in Administratie publica. In politica am o experienta de 6 ani din care 10 luni am fost consilier in Consiliul Local al orasului Buftea.
De ce doar 10 luni?
Cat timp am fost consilier local aveam o “presiune pe umeri” pentru ca eram consilierul cu cele mai multe Hotarari de Consiliu in care ori am votat impotriva ori m-am abtinut (lucru care mi s-a comunicat sa nu mai il fac) si ca in sedinta Consiliului Local din aprilie 2013 ( http://www.primariabuftea.ro/…/librarii_documen…/2013/38.pdf ) a fost aprobata achizitionarea serviciilor de consultanta juridica pentru contractarea unei finantari rambursabile (sa contractam un credit), lucru cu care nu am fost de acord.
Insa, in sedinta Consiliului Local din iunie 2013 ( http://www.primariabuftea.ro/…/librarii_documen…/2013/79.pdf ) urma ca orasul nostru sa fie imprumutat cu 35.000.000 lei (8.000.000 euro), “bani necesari acoperirii lucrarilor pe Planul Integrat de Dezvoltare Urbana ” chiar daca in iunie 2012 cand edilul orasului Buftea a preluat primaria a gasit in conturi suma de 2.000.000 euro, bani suficient de multi (chiar cu peste 300.000 euro) sa acopere cofinantarea acestor proiecte. Eu mi-am pastrat pozitia si am preferat sa-mi dau demisia decat sa fiu partas la ingroparea orasului in datorii.
Pe ce au fost CHELTUITI CEI 2.000.000 EURO existenti in contul Primariei Orasului Buftea la data validarii in functie a edilului? AM SA VA EXPLIC in publicatiile viitoare.
Si cum “timpul” le rezolva pe toate si le pune in lumina, in sedinta Consiliului Local din octombrie 2015 ( http://www.primariabuftea.ro/…/librarii_docume…/2015/134.pdf ) a fost aprobata doar cu o singura abtinere, consultanta juridica pentru repartizarea diferentei de peste 6.000.000 euro in alte proiecte (asfaltari, trotuare, etc.- am sa va explic in publicatii viitoare), deci scopul final al accesarii creditului a fost sa aiba de unde sa cheltuiasca si mai multi bani, nu au fost suficienti cei peste 85.000.000 euro, bani care au fost rulati in proiectele pe fonduri europene.
Deci, cum se poate spune despre un om ca este traseist politic cand isi pastreaza verticalitatea si vede ca ceea ce i-a fost promis, la fel ca multora dintre noi, inainte de alegerile din 2012 nu a fost respectat? Pe acest subiect cu traseismul, ii provoc pe asa-zisii pastratori de doctrina, la o dezbatere despre cum sta treaba cu verticalitatea in decizii si implicarea lor in contracte cu primaria.
Un bun gospodar este cel care reuseste sa genereze dezbateri, care reuseste sa stimuleze consiliul sa ia hotarari dupa ce se discuta toate aspectele asupra subiectului dezbatut, nu cum se intampla in momentul de fata cand toti consilieri voteaza in unanimitate ce propune edilul.
]]>
Ce sa zic cine se aseamana se aduna . Domnul Dumitru …. buftean adrvarat …. locuieste in Crevedia este membru in partidul m10 fondat de macovei cea care a facut o puternica politaca antiromaneasca acolo in parlamentul european .
Acest domn candideaza pentru fotoliul de primar .. Si care este primul lucru pe care il face denigreaza si arunca cu noroi …
A facut parte din consiliul local …. cum a ajuns acolo ? Cu a cui sustinere ….. de ce nu am.auzit de el.pina acum desi are ca adresa pe strada 23 august ….
Poate ne spune si noua domnul Dumitru ce proiecte are pentru orasul.nostru … Ca asa sa il ataci pe primarul care a schimbat in bine fata orasului , care a infiintat parcuri noi si le a renovat pe cele vechi si care a creeat locuri de munca , e usor .. dar sa vii cu un proiect coerent si viabil e mai greu ..
a creat locuri de munca pt cine?pt domnul Marian Dragomir care ia de la MApN pensie de pensie si salariu de la primarie si cu TITI care nu are habar sa lege 2 vb?nu il mai lauda pe PISTOL ca a tras canal pe mijlocul campului pt el.daca iti place asa mult poti sa-l iei acasa.
Inca ceva; si cu asta inchei penti ca nu vreau sa i fac prwa multa publicitate domnului Dumitru …
Domnia sa si-a dat demisia din consiliul local nu din considerente etice sau morale …. nu motivul este mult mai simplu :si-a dat demisia pentru a fi angajat in cadrul primariei pe un post caldut si bine platit pentru ca avea nevoie de bani . Cel care l-a angajat este chiat omul.pe care azi il denigreaza fara jena … uitand ca acesta i-a intins candva o mana …. Si domnul Dumitru dupa toate astea brea sa fie primar …. V-a obtine probabil un vot … asta daca nu uita sa se voteze …..
Domnule/doamna Bizu, primul meu punct din programul electoral este: TRANSPARENȚA- acesta este cuvântul pe care vreau să îl îmbrățișez, reprezentându-mi astfel intențiile mele de a oferi claritate și calitate în gestioanarea orașului Buftea.
Semnificația acestui cuvânt a fost ignorată de toți primarii de-a lungul timpului. Vreau ca toate ședintele de Consiliu Local să fie inregistrate și publicate pe site-ul Primăriei orașului Buftea. Toate Bugetele anuale să fie dezbătute public cu 60 de zile înaintea dezbateri în Consiliul Local pentru a putea face investiții în funcție de necesitățile și nevoile cetățenilor orașului Buftea.
Ce inseamna „cine se aseamana se aduna”? Adica eu cu C. Dumitru? N-am inteles legătura…
Nu Bogdan … domnul Dumitru cu madam Macovei ….
Referitor la creditul angajat la care se face referire de catre dl. Constantin Dumitru vreau sa fac urmatoarele precizari – care pot fi verificate foarte usor , pentru o corecta informare a cetatenilor , fara a dori sa intru intr-o polemica care nu isi are sensul .
Contractele de finantare din fonduri externe nerambursabile prevad faptul ca sumele aferente lucrarilor executate se achita din bugetele fiecarei unitati administrativ teritoriale, urmand ca ulterior autoritatea de management sa ramburseze cheltuielile. De exemplu pentru Liceul DD, prima cerere de rambursare a fost depusa in august 2012, iar ministerul a rambursat cheltuielile la sfarsitul lunii mai 2013 (dupa 9 luni). Acest mecanism al rambursarii cheltuielilor pot crea blocaje la nivel national, cu atat mai mult la nivelul localitatilor mici. La acel moment s-a initiat proiectul de hotarare pentru contractarea unei linii de finantare rambursabile. In urma derularii procedurilor de negociere cu bancile, s-a obtinut creditul in valoare de 35.000.000 lei, comisionul de rambursare anticipata fiind 0 lei. Ulterior, autoritatea de management a emis o instructiune care crea posibilitatea unitatilor administrativ teritoriale sa deruleze proiectele si prin mecanismul cererilor de plata, nu doar de rambursare. Cu alte cuvinte, platile nu mai erau suportate direct din bugetul local si rambursate ulterior de minister ci, facturile insotite de toate documentele erau transmise la organismul intermediar si la minister pentru verificare, ministerul vira sumele in bugetele locale, ulterior fiind realizata plata catre operatorii economici. Acest mecanism impunea un efort dublu, deoarece imediat dupa efectuarea platilor se depuneau la organismul intermediar si la minister cererile de rambursare insotite de toate documentele justificative care confirmau efectuarea platilor. Tocmai pentru a nu indatora in niciun fel orasul, din momentul emiterii acestei instructiuni de catre minister, s-a lucrat numai prin mecanismul cererilor de plata, rezultatul final fiind acela ca la sfarsitul perioadei de implementare a proiectelor, nu a fost folosit niciun leu din contractul de credit. Poate ar trebui sa feliciti actuala conducere pentru faptul ca a reusit sa finalizeze toate cele 8 proiecte fara a folosi niciun leu din creditul care a fost contractat doar pentru a inlatura orice posibil blocaj pentru cazurile in care rambursarea cheltuielilor de catre minister se realiza la intervale foarte mari de timp. Linia de finantare se poate inchide oricand, fara costuri suplimentare, avand in vedere ca nu a fost folosita, comisionul de rambursare anticipata fiind 0 lei. Practic orasul Buftea are 0 lei datorie in acest moment.
Iar adevaratul motiv pentru care dl.Dumitru Constantin a renuntat la functia de consilier local este pentru a putea ocupa o functie de sef serviciu in Primaria Buftea , lucru care s-a si intamplat , si care , iarasi poate fi verificat la fel de usor ; asa ca va rog sa trageti dumneavoastra concluziile!
Aaaaa,deci domnule Topai sa intelegem de aici ca daca s-a contractat un credit si nu a mai fost nevoie de el iar comisionul de rambursare anticipata este zero, S-AU DAT BANII INAPOI BANCII SI NU MAI AVEM NICI O DATORIE ??? Ar fi extraordinar,dar prezentati totul doar in functie de cum sa picati intr-o lumina favorabila.
Eu cred ca am fost destul de explicit !
Ba, reveniti-va, Pistol George face maidan la Buftea, si nu pentru ca este vreo entitate, pur si simplu nu are contracandidat.
@ domnului Topai
Un imprumut aprobat, cu suma neutilizata (a carui sold este intact DAR LA DISPOZITIA IMPRUMUTATULUI), acumuleaza costuri suplimentare, la scadenta, prin acumulare de dobanzi si comisioane. Prin urmare, chiar daca cele 35 de milioane imprumutate sunt intacte, noi, cetatenii orasului Buftea, platim dobanzi si comisioane catre creditor la fiecare scadenta, atunci cand se retrage rata + dobanda + comisionul din sold, adica din cei 35 de milioane. Nu este nicio diferenta intre a avea un imprumut de 100 de lei a carei suma este utilizata sau neutilizata. Pana la rambursarea integrala, atunci cand suma revine pentru totdeauna creditorului, costurile creditului trebuiesc achitate. Aceleasi dobanzi si comisioane se platesc in ambele cazuri. Daca gresesc va rog sa ma contraziceti.
@ domnului Bizu
Zi-mi un singur parc infiintat de la zero de domnul Pistol. Unul singur! Te rog mult! Multumesc.
http://pistolgheorghe.ro/
https://c2.staticflickr.com/6/5002/5350790987_9b96d65747_b.jpg
Fereasca-ne Dumnezeu ! Mai baieti, de ce vorbiti voi despre lucruri pe care nu le integeiti? Ce va mai place circul!
Domnule,Cioaric plaria pe care o doriti este prea mare pentru capul dvs….