Târg de adopții a câinilor din Adăpostul Public Buftea

Nu e o idee rea, dar nu stiu cât succes va avea in această perioadă și fără o mediatizare serioasă. Pe afiș spune ca va fi spectacol de muzică populară și vine Moș Crăciun. In fața primăriei. Nu imi imaginez exact unde, că acolo e un patinoar, dar o fi oare inspirat un spectacol de Crăciun, cu muzică populară, combinat cu un Târg de adopții canine?

Mediatizarea este slabă in Buftea, iar in afară localității probabil lipsește total. Eu am bătut la pas orașul ăsta in campanie și am mers pe aproape fiecare stradă cu case. Am observat că aproape fiecare curte are câte un câine, media fiind aproape doi pe gospodărie. Nu mai vorbim că incă sunt destui pe străzi, mai ales la periferie, și am observat chiar și 3 adăposturi neoficiale, adică curți in care sunt peste 10 câini.

In condițiile astea, și având in vedere că cei care stau in apartamente nu au condiții pentru a adopta, câți oameni din Buftea vor fi interesați de adopții?  Mediatizarea trebuie făcută spre București și localitățile mari din Ilfov, unde cei care s-au mutat recent la curți nu au atâția câini.

Adăpostul Public Buftea e deja plin cu peste 200 de câini care nu au condiții de iarnă acolo. Iubitorii de animale din Buftea și din partea unor ONG-uri se acuza reciproc de interese și de nepăsare in privința acelui adăpost. Unul dintre ei, Chiriac Mariancăruia i s-a interzis intrarea acolo, a construit din banii lui 40 de cuști din lemn pe care vrea să le doneze adăpostului, numai că cei de acolo nu le vor.

A făcut o petiție către primărie, să-i primească donația, și dupa 12 zile, in afara termenului legal de 10 zile, nu i-a răspuns nimeni. Le-a luat și le-a transportat acolo, dar șeful adăpostului nu a vrut să le primească fără acceptul primăriei. Discutii despre stupida problema… aici.

Image may contain: sky, bridge and outdoor

Mai jos, două pagini de Facebook unde găsiți detalii despre acest adăpost.

Adapost Buftea
Save a life and adopt a dog from the Public Shelter Buftea
.]]>

1 răspunde
  1. Buftean
    Buftean says:

    Am vazut reportajul privind cainii de la adapost. Intotdeauna am urat cainii de pe strazile orasului nostru, dar de data asta m-am emotionat. Cum e posibil domnule sa ii tina in conditiile alea? Un angajat al primariei ne admonesta pe facebook ca am vrut adapost… Nu, nu am vrut adapost! Am vrut doar sa nu mai avem caini pe strazi si inca avem. Domnul Mirea Daniel a aratat ca nu e in stare sa poarte un dialog civilizat si s-a comportat aidoma sefului lui. In viitoarea sedinta a consiliului sper sa puna cineva priblema si sa il demita pe Mirea care a demonstrat ca nu e bun de nimic, decat sa linga ca sa primeasca…. By the way stiti cu ce masina circula? Se zvoneste ca e o masina confiscata de Politie… Numai avantaje si treaba ioc. Mai bine ar sta in spatele tejghelei cade altceva clar nu e in stare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *