Linia 103 de autobuz Buftea – Tamași

In curând, Primăra Buftea va introduce o nouă line de autobuz pe ruta internă, 103, care va avea următoarele stații pe traseul Buftea – Tamași: Studio, Liceul D. Dumitrescu, Centru, Str. Viilor, Cimitir, Liceul B. Știrbey, Stația de Betoane Tamași.

Totodată, linia 102, care merge prin Buciumeni, iși modifică traseul, intrând și prin Atârnați, pe strada Abatorului și Iuliu Maniu.

Nu e o idee rea autobuzul spre Corbeanca, atâta timp cât nu va influența negativ celelalte două trasee 101 și 102, prin lipsa unui autobuz. Autobuzele vor pleca din oră in oră, incepând cu ora 6 din Studio, ultimul fiind la ora 17.30 din Tamași.

E nevoie de transport pe ruta Buftea – Tamași – Corbeanca din mai multe motive:

  • sunt bufteni care lucrează in Corbeanca și Balotești și erau nevoiți să folosească taxiurile pirat pe bani buni
  • până la intrarea in Tamaș (vezi foto) este tot teritoriul orașului Buftea
  • este un loc gol imens pe Șoseaua Tamași, care se poate dezvolta acum că are și linie de autobuz. Unii am putea acuza primarul de interese personale, căci tot acolo are o moșie imensă și majoritatea terenurilor, unde nu intâmplător a introdus canalizare din bani publici. Dar și dacă va dezolta el ceva acolo, asta e, tot e nevoie de autobuz!
  • sunt bufteni care lucrează in parcul logistic Rombiz, deși ei aveau deja o stație de autobuz (101 sau 102) la gara Buftea, de unde nu mai aveam mult de mers
  • nu toată lumea care merge la cimitir are mașină, deși pot folosi aceeași stație de autobuz care ajunge deja la gară.
  • pe liceenii din Buftea nu cred că ii ajută, căci s-ar putea să-i incurce mai mult așteptarea la barieră, ei având deja autobuzul de care vorbeam mai sus, care ajunge la gară
  • dar pe elevii din Tamaș care vin la Buftea, chiar ii ajută, și prin autobuzul ăsta vor putea fi atrași și mai mulți, mai ales la Liceul B. Stirbey, unde  nu se mai inghesuie nimeni.

Din păcate, atâta timp cât Primăria Corbeanca nu solicită introducerea liniei RATB Corbeanca – București, autobuzul buftean 103 nu ajută prea mult buftenii. El va avea capătul la stația de betoane, de unde este doar un operator privat de maxi-taxi către Corbeanca, Balotești, apoi București.

Primăria Corbeanca nu a solicitat introducerea RATB-ului, din motive care ne scapă, fiind una dintre puținele localități Ilfovene unde Primaăria Capitalei nu a reinființat vechile linii. Dar recent, primarul Gabriela Firea a anunțat că ia in calcul asta, pentru a scădea traficul de autoturisme la intrarea in București, prin Otopeni.

]]>

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.