Organizatorii triatlonului au strâns câinii de pe traseul concursului

Pentru a nu pune in pericol concurenții de la Pegas Triatlon Buftea, organizatorii au reușit să rezolve problema câinilor comunitari de pe traseu, adică de pe Strada Stirbey si zona Calul Bălan.

Din păcate, primăria nu a putut face nimic in privința asta, adăpostul de la Buftea nefiind finalizat, dar soluția a apărut de la Asociatia Paws United.

Aceștia au venit de la Călărași și au adunat in jur de 16 câini, cît le-a permis spațiul din mașină. Câinii au fost hrăniți și tratați exemplar și nu au fost adunați decât cei pe care nu i-a revendicat nimeni de pe stradă. Nu au fost ridicati câinii „apărați” de cetățenii din zonă pentru că nu s-a dorit vreun conflict. De exemplu, Bujorică din fața Poliției Comunitare nu a fost luat, fiind apărat de polițiști.

Inainte de concursul de sâmbătă se va mai face o astfel de acțiune de strângere a câinilor de pe traseu, dar absolut toți câinii vor fi returnați de unde au fost luați, fiind foarte bine ingrijiți in această perioadă.

Altfel, concurenții care s-au antrenat pentru proba de inot in Lacul Buftea, au rămas fără incălțăminte, fiindu-le furată in timp ce ei inotau.

11403258_1640181866197511_3516809692546847845_n

]]>

4 raspunsuri
 1. Rumburak
  Rumburak says:

  As vrea si eu datele de contact, gen adresa si telefon si locatia asa zisului adapost care cred ca nu exista , ale acestei asociatii pe care o ridici in slavi fiindca mi-au luat si cainele meu in mod ilegal si as vrea sa le fac plangere la politie fiindca de 3 zile ma tot mint ca ii aduc chipurile inapoi. Eu imi vreau doar cainele meu , desi as fi interesat sa stiu in baza carui contract cu preaminunata primarie au ridicat ei caini. Le-a concesionat cumva acest serviciu onor primaria care are propriul serviciu infiintat doape hartie?? Eu inteleg ca trebuie stransi cainii ca sunt prea multi, dar asta nu inseamna ca orice cioclofender care are chipurile un ONG poate omori aceste animale cum i se scoala. Vreau sa vad si eu ca le omoram respectand legea, abia dupa ce trec termenele si nu le revendica nimeni pe bietele animale. Nu mi se pare normal sa nu imi pot recupera animalulde la niste jegosi.

  Răspunde
 2. Adrian
  Adrian says:

  Nu te supara, zici ca ti-au luat cainele. Intrebarea e, ce cauta pe strada? Daca au adunat cainii i-au adunat numai pe cei de pe strada. Daca e al tau si nu era tinut in casa sau curte, esti pasibil de amenda. Asa zice legea. Chiar daca accidental cainele tau a ajuns in strada (cu sau fara stirea ta) tu esti cel vinovat si pasibil de amenda.
  Legea spune ca si persoanele ce hranesc maidanezii risca amenzi. Faza e ca legea nu e pusa in practica cel putin la noi in Buftea.
  Citeam ca Bujorica nu a fost luat, fiind aparat de politisti. Halal politisti, halal legi in Romania anului 2015!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *