Summer Well – vacanța la Buftea

Summer Well Buftea 2011

De la primul zvon despre apariția acestui festival, am ars de nerăbdare să văd ce iese, după atâția ani in care doar ne-am imaginat și am visat la așa ceva la noi acasă! 

Știam locul și il găseam perfect pentru așa ceva, numai că acolo, in Parcul Stirbey, cineva se incăpățâna să organizeze doar nunți și cumetrii, ignorând total potențialul turistic. Ani de zile am sperat (nu numai eu) să se intâmple ceva frumos cu acest superb parc, unde mulți din generația noastră avem amintiri senzaționale din copilărie și adolescență.

Iată, in sfârșit, că proprietarii s-au gândit să schimbe un pic strategia și au luat taurul de coarne, organizând un festival rock, care s-a bucurat de un succes enorm, neașteptat aș zice, și care va deveni anual. Dacă se continuă pe aceeași linie, Summer Well va deveni celebru!

 

Ideea festivalului a fost excelentă, originală, sloganul “Un festival ca o vacanță” la fel și s-au potrivit excelent in decorul parcului. Trupele, nu foarte celebre in Romania, dar bune de tot, au fost bine alese, astfel că line-up-ul a atras cam același tip de public, fără să se intâmple ca fiecare trupă să aibă un public diferit (gen Hatebread – Whitesnake – Judas Priest la Rock The City). Public serios, spălat, aranjat, parada modei, fete frumoase, toleranță, copii mici, fără bețivi, fără gunoaie, fără aglomerație, deși au fost cam 4-5 000 de oameni pe zi!

Au fost amenajate, afară de restaurantul palatului, zone food, cu mâncare bună și foarte variată, băuturi variate, o zonă de relaxare cu sezlonguri pe iarbă, unde chiar era liniște, teren de voley, terase, Berăria Beck’s pe lacul interior, Fratelli Sunset Cafe, la ponton, pe lac, cu vedere la apus, Club Control, wind tunnel, zona cinema cu documentare rock, programul “Be Your Own Souvenir” și cadouri Orange.

Din păcate, orașul nu prea a avut legătură cu acest festival, lipsind o colaborare cu primăria sau o implicare a cuiva din Buftea. Un astfel de eveniment poate da bine in “CV-ul” orașului și poate aduce in fiecare an, sau de mai multe ori, destui turiști, de pe urma cărora putem avea de câștigat. La noi e greu să fie ințelese astfel de lucruri… Avem ditamai lacul, se putea organiza un camping, sau reactivate spațiile de cazare care duc lipsă gravă de clienți, se puteau pune la dispoziție autobuzele primăriei care stau degeaba, excursii la Studiourile Media Pro, pescuit, montain bike, avem păduri, vom avea o piațetă frumoasă. Uite, de exemplu, primăria cred că a câștigat vreo 1000 de euro din taxa de parcare! De ce să nu existe o colaborare serioasă cu organizatorii? Au fost o grămadă de oameni, nu numai din capitală, ci și din țară, și chiar destui străini. De ce să se cazeze in București și să se chinuie pe drum?

Acest eveniment e cel mai frumos lucru care s-a intâmplat orașului in ultimii ani și nu e de mirare că primăria nu are legătură cu asta. Altfel ar fi ieșit tot bâlci electoral! După serile acestea pot spune sigur că mai avem scăpare, Romania nu e manelizată și incuiată așa cum o credem toți… Și nici chiar Buftea, deși conducatorii orașului ar susține că singurul motiv pentru care se fac bâlciuri cu manele la noi, este pentru că așa vor buftenii! Aiurea!

Summer Well a fost un succes sigur, chiar dacă au fost și câteva mici scăpări organizatorice, ele sigur vor dispărea edițiile viitoare. Sperăm să fie extins pe 3 zile și chiar să mai fie organizate și alte evenimente de genul acesta pe parcursul anului, in aceeași locație.

Galerie foto aici…

     

 


]]>

13 raspunsuri
 1. richard gioarsa
  richard gioarsa says:

  Esti idealist, Bogdan. 99% din spectatorii aia nu au drept de vot la locale, sunt “neinteresanti”. In plus, “neinteresantii”, si-au platit biletul, si-au asigurat transportul si au dorit sa vada un spectacol, nu sa vada cum se da unul sau altul din potentatii locali in spectacol. Mi-e greata cand actorasi de mana a treia, cand manelisti agramati, imbuibati, in costume lucioase, geluiti si transpirati multumesc in numele meu, al tau, al altuia, pentru organizarea unui eveniment local , de regula celui care ii plateste prestatia. Simt atunci un fel de jena, o periuta desantata, o obedienta la care particip fara placere. Ma bucur insa ca buftenii pot asculta si altceva decat poantele rasuflate si deocheate ale lui Axinte et.comp. Daca se vrea, se poate.

  Răspunde
 2. Nicu
  Nicu says:

  Foarte bun articolul si comentariul Domnului R. Gioarsa. Tot respectul . Aveti mare dreptate, mai ales la afirmatia :”….nu e de mirare că primăria nu are legătură cu asta. Altfel ar fi ieșit tot bâlci electoral!… “.

  Răspunde
 3. pacalici
  pacalici says:

  Ba ce tare e Gioarsa. Cand statea la masa cu Don Nelu, Cu Negoita si Marinescu la calul balan de zilelel orasului se simtea bine. Nu sint sigur da am auzit ca masa a fost trecuta pe cheltuieli de protocol. Eeee, asa mai merge, nu ?

  Răspunde
 4. Ligia
  Ligia says:

  Public serios, spălat, aranjat, parada modei, fete frumoase, toleranță, copii mici, fără bețivi, fără gunoaie, fără aglomerație, deși au fost cam 4-5 000 de oameni pe zi!

  Pai cum sa nu fie un public “altfel” atata timp cat majoritatea au fost bucuresteni. E adevarat ca s-au ratacit si cativa bufteni pe acolo, dar in numar foarte mic.

  Evenimentul a fost organizat de catre patronii Zone Arena (aceiasi ce se ocupa si de Parcul Stirbey). Partener a fost brand-ul Orange, trupele nu au cantat numai rock dar asta nu discutam aici. Ce a fost aiurea a fost sonorizarea, mult prea puternica pt un public destul de restrans. Muzica s-a auzit destul de clar cam in tot orasul.
  Primaria Buftea nu avea ce cauta in cadrul acestui eveniment iar dl Richard ca intotdeauna are mare dreptate.

  Primaria cand organizeaza, organizeaza susanele cu manelisti sau mai stiu eu ce actorasi ratati, Asta e nivelul!

  Răspunde
 5. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  Nu cred că are legătura Bucharest Arena (proprietarii domeniului Sirbey) cu Zone Arena (proprietar Dorian CIubuc – Arena Invest)!

  S-au rătăcit destui bufteni pe acolo… numai gașca mea avea cel putin 35 de persoane, in plus am mai vazut cel putin 100 de bufteni! E adevărat, unii aveau invitatii căpătate prin nu stiu ce metode!

  Sunetul n-a fost grozav, dar se intâmpla des la festivaluri si la case mai mari, Dar ca nu a fost chiar puternic… in schimb, toată noaptea a urlat o manea de prin țigănie, de n-a dormit tot centrul!

  Primaria va organiza ceva curat si spalat, cand publicul acestui gen nu va mai sta ascuns plângându-si de milă!

  @păcălici

  Lasă-ne, frate, ne-ai scârbit cu atâta balamuc politic peste tot… mai lasă-ne să respirăm și noi curat măcar unde e vorba de total altceva!

  Răspunde
 6. talash
  talash says:

  [quote name=”Ligia”]Public serios, spălat, aranjat, parada modei, fete frumoase, toleranță, copii mici, fără bețivi, fără gunoaie, fără aglomerație, deși au fost cam 4-5 000 de oameni pe zi!

  [/quote]

  Betivi au fost, cel putin unul il stiu eu :))!

  A fost foarte tare, sper sa fi iesit banii si sa se mai tina si in viitor, pentru ca a adus destul de multa lume spalata, care se poate intoarce sa mai cheltuie niste bani pe la noi.

  Răspunde
 7. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  Cred că trebuie să fi logat pe google…

  Alte poze și pe contul de facebook Summer Well

  [url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.222467837799583.48624.186581624721538&type=1&closeTheater=1[/url]

  Răspunde
 8. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  [url]http://gingergroup.ro/cronica/spectacole/we-summer-well-some-more.html[/url]

  [url]http://www.romanialibera.ro/timpul-liber/evenimente/nici-un-dubiu-buftea-este-in-europa-234378.html[/url]

  Lumea s-a amuzat de restrictia de a hrani animalele, crezand ca e vorvba doar de cele cateva rate si lebede. Dar n-aveau de unde sa stie ca in parc mai sunt si altele… cai, ponei, capre, iepuri, pauni, etc, dar in partea unde era accesul interzis.

  Altfel, toate impresiile din on-line sunt pozitive, lumea remarcand ca se scruma in paharele goale de bere și se cautau cosurile de gunoi pentru a scapa de recipiente.

  Am aflat ca Summer Well a fost un succesc pentru organizatori si ca se va tine cel putin 5 ani… Cred ca e neparat indicat sa se lege si Primaria Buftea de acest festival care, asa cum am prezis, va deveni celebru!

  Răspunde
 9. vali
  vali says:

  Parca nu ai mai fi fost in viata ta la un asemenea eveniment. In Bucuresti si in tara se petrec des evenimente mul mai mari si mai puternice ca anvergura. Nu stiu cat de benefic a fost acest lucru pt oras, avand in vedere ca ceea ce s-a intamplat a avut loc intr-un spatiu ce nu mai apartine orasului. Eu m-am si mirat ca au venit atatia oameni din Bucuresti si imprejurimi, dat fiind ca trupele au fost necunoscute (dar talentate… sa recunoastem…). Asta ar mai lipsii: sa se “implice” primaria. Primaria care nu a dorit sa revitalizeze spatiul cultural al orasului in nici un fel. Cu 2 case de cultura, cu spatiu la Calul Balan etc se puteau organiza multe lucruri. Din pacate nu se doreste asta. Pt primarul ospatar, sunt bune numai susanelele si micii dati amarastenilor.

  Răspunde
 10. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  [quote name=”vali”]Parca nu ai mai fi fost in viata ta la un asemenea eveniment. In Bucuresti si in tara se petrec des evenimente mul mai mari si mai puternice ca anvergura. [/quote]

  Merg de 20 de ani la festivaluri si concerte și mă mai pricep un pic și la muzică. Deci eu zic că știu ce vorbesc… Nu am susținut ca a fost cel mai mare si mai puternic eveniment. Doar ca a fost o idee buna, originala, organizat bine și ca ar pute fi benefic pentru oras.

  Ce dacă primăria nu e proprietarul parcului? Tot ar putea sa aduca beneficii orasului acest eveniment, am spus cum, nu mai repet, poate alta data. Pana atunci poate are si echipa primarului idei bune și benefice pentru oras, afara de traditionalele pomeni. Daca nu au, pot cauta pe site, vor gasi!

  Răspunde
 11. Daniel
  Daniel says:

  Am văzut ca pe Facebook erai de acord cu cineva care spunea ca festivalul a devenit o mizerie privind calitatea scăzută etc.
  Țin sa te contrazic. Îmi pare rău că nu ai bilet sa vezi schimbarea. Anul asta organizarea a reușit cea mai tare și mai ridicata ca nivel reușită! Gândite altfel secțiunile de good și super aranjat totul. Mulți spun ca e mai tare ca Untold sau ca alte festivaluri din tara.
  Super tare ideea avanpremiere cu Bucharest Symphonic Orchestra și cu trupa canadiana Rhye ce aseară au făcut un concert memorabil, fiind extraordinar primiți de public.
  În alți ani au fost aduse trupe mici de nișă… Printre ele și nume mari ca Hurts, Kasabian, Tom Odell, John Newman sau Kasabian. În fiecare an au existat surprize la artiștii ce nu au o popularitate ridicata în lumea muzicala comerciala.
  Asa ca nu te supăra dar dacă nu ai fost sa vezi, nu da dreptate oricăror nemulțumiți. Muzica de la Summerwell, nu e pentru toată lumea!

  Răspunde
  • Bogdan Toba
   Bogdan Toba says:

   1… Nu spunea ca a fost mizerie ci ca e din ce in ce mai scump si mai slab, si am raspuns “cam da” referidndu-ma strict la muzica.
   2… A fost foarte bine organizat, am avut bilet si anul asta, ca in fiecare an, cumparat pe banii mei de la sursa oficiala

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *