1 Decembrie, discurs acid al primarului Pistol

Manifestația de 1 Decembrie de la Buftea s-a desfășurat in aceeași rutină ca de fiecare dată, fie că e Ziua Națională, fie că e Ziua Eroilor. Au depus coroane, la monument instituții din Ilfov, organizațiile locale ale partidelor politice, unitățile de cultură, invățămînt și sănătate.

Singurul moment diferit a fost prezența primarului orașului Ialoveni din Republica Moldova, oraș cu care Buftea s-a infrățit cu această ocazie. A fost prezent și primarului comunei Corbeanca, care a preferat să sărbătorească in localitatea prietenului său decât la el acasă. După, s-a servit tradiționala fasole cu cârnați, vin și voie bună. Au fost 6 corturi instalate in tot orașul, unde au fiert nu mai puțin de 50 de cazane cu fasole.

Nu am urmărit atent depunerea de coroane și discursurile personajelor, dar am citit acum discursul primarului și m-a  uimit prin aciditatea lui, lucru care până acum nu s-a intâmplat, dânsul fiind mereu diplomat și impăciuitor cu toată lumea. Evident, doar la nivel declarativ și in public, că in rest, il cunoaștem noi. Iată un fragment:

[quote]”La 1 Decembrie 1918, românii au învățat și ne-au învățat definiția unității naționale. În aceste vremuri ale dezamăgirii, ale lipsei de speranță, ale sărăciei, ambiția și curajul celor care au făurit o națiune trebuie să ne îndemne să ne recăpătăm crezul patriotic.

Din păcate, de la entuziasmul și efervescența lui 1 decembrie 1918, am ajuns la tristețea și disperarea de astăzi. De la cea mai mândră națiune a Europei, am ajuns cea mai săracă țară a Europei. Ne gândim oare la soarta copiilor noștri, cei care ne vor cere socoteală peste ani de cum am gospodărit această țară? Rămâne însă acel moment doar unul pe care să-l povestim la zile de sărbătoare și atât? Ne doare și pe noi durerea lor? Arde și în noi sacrificul lor? Ne sunt ochii înflăcărați de dorințele lor? Bate și în noi inima lor? Simțim că România lor este și România noastră?

Dacă da, atunci să facem pași înainte și să credem în viitorul nostru. Să fim buni și demni. Să credem în România noastră. Uniți, nimeni și nimic nu ne poate îngenunchea”[/quote]

Un discurs cu puternic mesaj politic, naționalist, indreptat clar sper situația in care a adus PSD-ul țara. Ciudat, dar e prima oară in cariera lui de 5 ani in care atacă PSD, cu care a mers pe blat pâna cum, lând sub aripa sa inclusiv toți consilierii locali PSD. O fi impus pe linie de partid, că nu văd de ce ar avea el o astfel de inițiativă, când totu-i merge perfect in cariera politică și in afaceri.

Nu remarcam discursul dacă nu imi semnala asta președintele organizației locale PSD, Radu Marinescu, singurul dintre liderii PSD local care nu are afaceri cu primăria Buftea. Dânsul a declarat pentru Expresul de Buftea:

„România nu e cea mai săracă țară a Europei, iar domnul primar a uitat probabil vremea când PDL-ul său, condus de Băsescu, tăia salariile și pensiile și cum era gospodărită atunci această țară. Pare o intoarcere a sa la originile pedeliste, dacă observăm și absența liderului PNL Ilfov Marian Petrache și prezența in locul său a domnului Rizia Tudorache de la PMP-ul lui Băsescu.”

Rizia Tudorache e vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, liderul PMP Ilfov, sus foto cu mustață, alături de primarul din Corbeanca, tot membru PMP și primarul din Ialoveni, R. Moldova.

Tot ciudat, dar e prima ieșire in public a domnului Marinescu, după foarte mult timp, mai mult, cu replică acidă la adresa primarului. Și mai mult… a preferat să declare asta pentru un site al unui membru USR, decât pentru o pagină locală a PSD. Și fotografia cu depunerea lor de coroane ne induce o detașare a președintelui Marinescu de ceilalți membri PSD Buftea, care nu au făcut absolut niciodată opoziție primarului PNL. Prin poza pare că vedem ori cine e șeful, ori că ai lui l-au lăsat singur. Tot a detașare sună.

Ca membru USR mă gândeam să nu promovez deloc manifestările PNL si PSD, dar am promis buftenilor că ii țin la curent cu tot ce se intâmplă in Buftea, inclusiv cu mișcările politice. Mi-a trecut prin cap să-l intreb incă o dată, acum după atâtea zile, pe domnul Marinescu dacă iși mai susține afirmațiile de atunci, dar nu e cazul să devin eu portavocea PSD-ului, de aceea am și comentat impresiile mele pe marginea subiectului. Nu sunt nici ziarist, sunt politician rival. „Bună ziua” a dat, belea a căpătat!

psd buftea

Intreg articolul și fotografii aici…

Articol: 1 Decembrie 2017 – Primar Pistol Gheorghe

.]]>

3 raspunsuri
 1. Bizu
  Bizu says:

  Ce sa zic Bogdane , pina și ție îți e greu sa denigrezi continuu . Așa ca aduci ajutoare de la PSD poate ne explica domnul Marinescu de ce s au scumpit energia, gazele , carburanți și cam tot ADA in prag de Crăciun . Ma Mir ca tu userist adevărat nu i ai bătut obrazul ( de PSD -ist bine înțeles )

  Răspunde
 2. Bogdan Tobă
  Bogdan Tobă says:

  Sincer, interesul meu e de a agita această coaliție PNL-PSD din Buftea, că și-a văzut de interesele ei, nu de interesele orașului. Nu am vrut decât să bag zânzanie, poate face și PSD-ul opoziție acestui primar, căci ar fi doar spre binele orașului.

  Răspunde
 3. Ion
  Ion says:

  Respect domnului Marinescu! A ramas un om cinstit si onest !Nu ca altii sa fuga de la un partid la altul sa le fie bine !Sa dea bne cu periuta ,sa nu zic cu altceva!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *