Probabil nu-mi va fi validat mandatul de consilier local!

După inceperea campaniei electorale am găsit intâmplător pe net un candidat independent care se plângea că nu l-a anunțat nimeni că e obligat să desemneze mandatar financiar și că nu poate să-și desfășoare campania electorală. Am căutat in lege și așa scria, că până pe 6 mai când incepe campania ești obligat să faci un contract cu un contabil, care să-ți țină evidența cheltuielilor in campanie și să solicite rambursarea lor, altfel nu ți se va valida mandatul.

Am sunat la Autoritatea Electorală, mi-au confirmat ce zice legea, dar nu m-au convins că nu imi vor validata mandatul. Mi-au zis că oricum nu am cum să mă retrag, buletinele și toate documentele fiind tipărite. Am tot sperat că nu o să fie vreo problemă. Zilele astea le-am solicitat in scris un răspuns clar și azi l-am primit. Tocmai ce mă chemaseră la primărie să-mi dea certificatul de consilier (foto sus)

Deși m-am abonat la comunicatele și informațiile transmise de Autoritatea Electorală și Biroul Electoral, nu au făcut anunțuri despre problema asta, iar Legea 334/2006 privind finanțarea partidelor politice și campaniilor electorale o ignorasem, pentru că alesesem să nu-mi fac campanie, să nu primesc donații și să nu cheltui niciun leu. Dar se pare că e obligatoriu să-ți faci campanie și să cheltui bani, și că nu ai dreptul să fii ales fără așa ceva. Eu chiar nu auzisem până acum, deși legea e din 2006, să se aplice la sânge prevederile ei!

Din adresa AEP ințeleg că nu imi va fi validat mandatul!

Nici acum nu sunt sigur de asta, că niciodată nu s-a ținut cont de acești mandatari financiari. Probabil dacă mergeam pe burtă nu sesiza nimeni sau nu depunea nimeni vreo contestație. Dar nu pot să țin asta pentru mine, nu pot să nu fiu sincer cu voi, că nu sunt un politician obișnuit. Nu vreau să fiu acuzat că am știut și am ținut pentru mine.

Pentru că nu mi-am finanțat campania, probabil voi primi și o amendă mare, ca să mă vindece de a-mi băga nasul unde nu-mi fierbe oala!

Probabil am greșit, dar așa e când faci totul singur și nici nu te pricepi! Nu mai zic că puteau să ne anunțe despre acest aspect, așa cum au anunțat termenul limită pentru depunearea rapoartelor financiare, sau termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidatură, sau că puteau să ceară la dosarul de candidatură depus și contractul cu mandatarul financiar. Văd că nu sunt singurul candidat independent care a pățit-o, dar nu incurajează nimeni independenții, e de ințeles.

Imi pare rău dacă voi considerați că v-ați irosit votul pe mine sau dacă v-am făcut să ieșiți degeaba din case la vot. Scuze! O să ințeleg și o să suport toate criticile voastre și ironiile  celor care jubilează.

Multumesc. Rămân dator!

.

mandatar! mandatar2

]]>

19 raspunsuri
 1. Neatu Laurentiu
  Neatu Laurentiu says:

  Cu respect, va aduc la cunostinta ca trebuie sa depuneti documentatia pana la data de 21.06.2016. Nimic nu va impiedica sa angazati un contabil care sa inainteze situatia pe „o” la care sa adaugati o declaratie pe proprie raspundere in care sa aratati valoarea cheltuielilor efectuate. Poate se va acorda clementa ; necunoasterea legislatiei nu poate fi luata in considerare. Incercati – nu aveti nimic de pierdut. Ati ajuns pana aici, nu dezarmati. Intotdeauna exista o cale de iesire ( legala) din situatie Mult succes.!!!Respect deplin

  Răspunde
 2. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  D-le Neațu, dvs ați fost candidat la primărie și liderul UNPR Buftea și nici măcar nu știți că acest contabil trebuia angajat până la 6 mai, adică inaintea campaniei. Poate s-au ocupat alții pentru dumneavoastră și nici nu știti sau poate alții o fac acum, la final, din condei…

  Răspunde
 3. Neatu Laurentiu
  Neatu Laurentiu says:

  OK, scuzati-ma pentru interpretarea gresita; eu, totusi sper ca se va rezolva situatia neplacuta creata. Insist prin a va ruga sa duceti la bun sfarsit propunerea mea prezentata In primul meu comentariu al articolului „Probabil nu-mi va fi validat mandatul de consilier local” . Conf.L.334/2006, sunteti obligat sa deschideti un cont bancar prin mandatar financiar, care sa depuna la AEP, raportul BVC , defalcat, DARRR, Dvs. in acest moment va puteti baza pe art. 47(5) din legea 334/2006, care este esenta si finalitatea prevederilor legale .Cauza o stim, efectul il putem diminua sau anula, daca actionati in timp util. DEPUNETI raportul intocmit de mandatarul financiar-contractul de reprezentare, poate fi intocmit cu clauza numai pentru reprezentare la AEP, DUPA TERMINAREA ALEGERILOR. TOT CE VA PROPUN, ESTE PERFECT LEGAL – Eu asa as proceda in locul dvs. Orice greseala sau nedocumentare aprofundata , se plateste, DAR POATE FI CORIJATA. Ati mers pana aici, nu renuntati .Aceasta situatie, va poate intari dar si va obliga (pe viitor) ca inainte de a actiona sau a va exprima, sa va documentati. Totusi, exista un DUMNEZEU.BAFTA !!!

  Răspunde
 4. Neatu Laurentiu
  Neatu Laurentiu says:

  Indraznesc a va propune sa-l consultati pe dl.Ion Rogoveanu (o eminenta desavarsita in domeniu interpretarii legislatiei ), poate ar fi disponibil sa va reprezinte (nu ca mandatar financiar). Respect hotararea dvs. Inalta consideratie

  Răspunde
 5. EugenD
  EugenD says:

  Bogdan, cred ca te-ai acomodat cu felul meu direct si transant. Nu ma voi dezice nici de data asta. Modul in care iti prezinti propria culpa prin acest articol, publicat mult mai devreme decat momentul la care se transeaza problema, arata mai degraba a evadare. Arata mai degraba ca nu vrei sa-ti asumi responsabilitatea cu care cei 600 de oameni te-au mandatat.
  Domnul Neatu ti-a aratat o „usa intredeschisa”! Unde altundeva pe lumea asta legea este mai interpretabila decat in Romania? Ti-e teama ca poate exista o sansa?
  Imi place sa cred ca nimeni nu si-a dorit mai mult ca mine sa ajungi consilier. Eram si inca sunt convins ca poti aduce multa valoarea acestui consiliu. Esti un om simplu, fara interese, fara partid. Esti exact ceea ce ne trebuie. Este pacat ca visul nostru, al celor care cred la fel ca si mine, se termina dintr-o prostie. Mai pacat este ca refuzi categoric sa afli daca exista o rezolvare legala a acestei prostii.
  Bogdan, ai datoria morala fata de cei 500 de oameni care te-au cautat ca sa-si dea semnatura pentru candidatura ta si fata de cei 600 de oameni care si-au luat din timpul lor liber duminica si au mers si te-au votat, sa nu astepti caderea drobului de sare!
  Daca chiar tii la comunitatea asta s-ar putea sa regreti acest moment pentru ca nu-i vei pierde doar pe cei 600, vei pierde un entuziasm format in jurul tau si care se va transforma intr-o neincredere in viitor.

  Răspunde
 6. Neatu Laurentiu
  Neatu Laurentiu says:

  Tacerea dvs. poate fi interpretabila. Nu voi face analiza tacerii ci imi voi alimenta speranta ca veti lua decizia corecta nu pentru dvs. ci pentru cei care v-au dat votul sperantei lor. Imi cer scuze pentru insistenta dovedita dar DEJA aveti o raspundere , nu mare dar existenta. Respect deplin fata de decizia ce o veti lua (indiferent de natura acesteia )

  Răspunde
 7. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  „Modul in care iti prezinti propria culpa prin acest articol, publicat mult mai devreme decat momentul la care se transeaza problema, arata mai degraba a evadare. Arata mai degraba ca nu vrei sa-ti asumi responsabilitatea cu care cei 600 de oameni te-au mandatat. ”
  SIngurul motiv pentru care am publicat asta e sa primesc sfaturi si ajutor de la cine e interesat de ce am facut pana acum. Nu sa ma lamentez sau sa evadez. V-am mai spus ca nu vreau si nu pot sa fac asta singur, nu sunt interesat de postul de consilier pentru mine. In plus, s-a vazut ca politica nu se impaca cu 10 ore de munca pe zi si cu viata agitata de familie.
  Deocamdata nu am primit niciun ajutor concret, ci doar mai multa presiune.

  Răspunde
 8. Neatu Laurentiu
  Neatu Laurentiu says:

  Ajutorul nu poate fi faptic de la nimeni (dealtfel numai dl. Toba, E.D si eu am indraznit a va da cateva sugestii). Modul de rezolvare, va apartine. In speranta ca veti valorifica timpul ramas, VA SALUT CU RESPECT

  Răspunde
 9. Bizu
  Bizu says:

  cand ai inceput acest proiect si ai cerut votul oamenilor aveai obligatia sa te informezi si sa fii pregatit pentru eventualitatea in care vei castiga < ceea ce s-a intamplat , imi pare rau sa iti spun dar ai dat dovada de indolenta fata de cei care te-au votat , si asta Bogdane tocmai tu care ai avut grija sa tragi de urechi pe toata lumea ( sau a fost doar garagara )
  PS
  sincer mie imi pare rau daca iti pierzi mandatul ( nu pentru tine ci pentru cei 600 care te-au votat )

  Răspunde
 10. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Ohoo, deci joci dur, așa ca un poitician cu stofă ce ai ajuns! Păi știu și eu să joc dur, așa ca un cetățean frustrat și necioplit ce voi rămâne…
  Din punct de vedere politic nu ști nici să te inchei la șireturi, Bizule, ca să nu zic și din alte puncte de vedere. Ai ajuns consilier județean fără să ai vreun merit, fără să știi gramatica limbii române, fără să miști ceva pentru oamenii din oraș, dar să mai citești și să scrii și o tonă de materiale, cum am făcut eu zile in șir de unul singur pentru campania asta. Ai ajuns consilier județean, doar pentru că ești un lingău de nota 10 și ti s-a dat o functie la primărie tot pe baza de pupici și slugărnicie. A fost greu, Bizule? Stres mare?
  Pe tine nu te-a votat nimeni, Bizule, și nici nu te va vota vreodată. Votanții mei se vor intoarce peste 4 ani, că iși vor da seama că nu m-am incovoiat, nu m-am târât, nu am renunțat, ci am muncit și m-am bătut pentru ei!
  N-o să uit niciodată cum l-ai acuzat public pe Costel Dumitru că fentează statul muncind ilegal ca zugrav după orele de program de la primărie, unde era director! Noi ăștia care muncim mult și cinstit nu avem cum să fim pierzători până la urmă in fața pupincurișitilor și oportuniștilor!

  Răspunde
  • andrei
   andrei says:

   Din punct de vedere politic nu ști nici să te inchei la șireturi.
   Pe undeva in propozitia de mai sus lipseste un „i”. Limba romana e prea grea pentru politicieni, indiferent de unde ar veni.

   Răspunde
  • l
   l says:

   Sper ca jalnicul asta , (auzi)”sincerul” bizu sa faca parte din ultima generatie de paraziti abonati la banii statului.Altfel nu mai avem scapare.Are vreun CV pe undeva soarecele asta?

   Răspunde
 11. ion de la raion
  ion de la raion says:

  Domnul asta de la unpr pare picat de pe alta planeta. Ii tot da cu Cojocariu Mihai asta, il lauda si mai avem un pic si ii facem statuie. In realitate, vinzatorul asta de varza *****cenzurat***** poate il intreaba si il lamureste despre trecutul glorios al lui Mihai. Aveti grija unde puneti tigarile si apa plata la sedinte, sa nu aveti surprize. Cum dracu a luat asta voturile unui consilier ? poate ne spune cineva… Miroase la fel ca voturile scoase de buzata lui Basescu la Europarlamentare, cam 30-35 de voturi pe fiecare sectie, ordin de partid, se executa – nu se discuta. Multam Pistol, iti multumeste si fratele lui Mihai, care e prieten cu Antonel Betonel, care e cumatru cu Boss. Ca nu e clar, la primar 58-60 de voturi, la consilieri 400. Eu m-as da cu capul de pereti mai nea Neatu, nu m-as impauna ca un *****cenzurat***** ma reprezinta.

  Răspunde
 12. ion de la raion
  ion de la raion says:

  Ia vezi Bobby ale cui sint autorizatiile pentru taxi. Ce consilier si de unde,beneficiaza de ele ? Toate 6 ar trebui sa deserveasca Buftea, sa stea intr-o parcare a orasului, nu sa circule prin Bucuresti. Stii cit se cistiga la 6 taxiuri ? 1200 de roni pe zi in cea mai proasta zi din an, in mod normal se cistiga 350-400 de ron zilnic. Zi doar 1200, sint numai zile proaste, ori 30 zile, 36000 de ron PE LUNA. Adica vreo 8.000 de euro, sa moara Gibilan… Daca nu circuli, le dai firmelor care iti dau 100 de ron pe zi fara sa te intereseze nimic. Te rog sa mergi la sedinta si sa vezi a cui fata dintre consilieri obtine aceste autorizatii, fata sau ginere. O sa ai surprize mari, e valabil si pentru Nelu Italianul, care a pierdut prin vointa lui Pistol autorizatiile de taxi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *