Despre protestul de la Raja

protest inițiat pe Facebook: UPDATE: suntem pe ProTv… Protest la Buftea, unde apa de la robinet este murdară, dar are cel mai mare preț din țară

 • peste 500 de bufteni pirezenți in fața sediului Raja. Necredincioșii pot număra destul de lejer, in mare, pe video live făcut de mine, special pentru a evindeția dimeniunea
 • nimeni nu se aștepta să fim atâți, nici noi, nici ei. Felicitări, nu dormim, există sepranță! Știu sigur că i-am suprins !
 • oameni de toate vârstele, nu doar tinerii de pe facebook, foarte mulți bătrâni cu adevărat revoltați, oameni care nu-și permit să cumpere apa plată la bidon, nu au nici bani, nu au nici cum o căra, oameni cu pensii mici cărora pur și simplu Raja le bagă mâna in buzunar
 • majoritatea au fost din Studio, dar și din celelalte cartiere, inclusiv Buciumeni, inclusiv oameni care stau la curți, cu aceleași probleme, deși Raja dă vina pe conductele din bloc
 • aproape toți chiar credeau că primarul Pistol va veni să le vorbească și să le explice. Chiar s-a scandat „Să vină primarul!”. Nu a venit.
 • am ințeles că și un consilier local a fost  prezent, Mihai Cojocariu, care a lucrat până acum câteva luni la Raja. Ceilalti 17, nu. Nu am văzut vreun stâlp al comunității,  preot,  cadru didactic, sau angajat al primăriei. Dacă mă inșel, vă rog să-mi spuneți! Eu ii ințeleg. Unul dintre ei mi-a spus… „ieșiți și pentru noi, că dacă ne vede acolo, ne distruge!” Administratori si presedinti de asociație ați văzut?
 • la sediul Raja nu cred că era nimeni, doar paza a fost intărită cu vreo 8-10 agenți ai unei firme private. Toți „tigrii” de-ai noștri, din Buftea, oameni care beau și ei apă, vorba aia. Unele voci insistau să intrăm in curtea Raja. N-avem treabă acolo, oricum sunt angajați bufteni de-ai nostri, care tot apa asta o beau.
 • dispozitiv masiv de forțe de ordine, polițiștii au fost ok, mai ales că mulți erau din Buftea. Când am ajuns, am fost rapid indentificat și luat la o discuție. Și ținut de vorbă, practic izolat intenționat. Șeful poliției (domnul cu sacou albastru cred) mi-a vorbit foarte ok, dar șeful jandarmeriei, in civil, cu camașă in pătrățele, nu mi-a plăcut deloc. A intrat prin alunecare cu talpa sus, in primul minut de joc, la intimidare.  Mă rog, n-are rost să detaliez, dar am fost acuzat practic că sunt organizator, că răspund și că sunt pasibil de amendă.  Am insistat clar că nu am organizat nimic, și după ce am rugat oamenii să urce pe trotuar, m-a invitat la el la mașină. Am refuzat.
 • deși protestatarii erau extrem de iritați, nu a fost niciun incident, nici măcar o vorbă urâtă, toate mașinile au trecut fără problme pe lângă protestatari
 • cel mai greu mi s-a părut să fac față intrebărilor de genul „de ce am venit, ce facem aici dacă nimeni nu ne bagă in seamă?” O să fim băgați in seamă!
 • nu a fost nicio televiziune. Cineva de la Realitatea m-a sunat, cred că din partea unui buftean totuși, și m-a intrebat dacă pot să intru in direct de acolo pe post. Din păcate incă nu ajunsesem, căci am intârziat un pic. Azi, o echipă ProTv, tot in urma unor mesaje video primte de la cineva din Buftea, a venit și s-a interesat de subiect. Coincidență, cum ne-am intâlnit in spatele primăriei, imediat a coborât primarul și a demarat in trombă.   Protest la Buftea, unde apa de la robinet este murdară, dar are cel mai mare preț din țară
 • Jandarmeria Ilfov a anuntat că va lua măsuri legale impotriva organizatorului acestui protest. După cum scrie și pe site-ul lor, Raja SA este companie de interes public! Legea 60/1991: Art. 3. – Nu trebuie declarate in prealabil adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum si cele care se desfasoara in exteriorul sau in incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.
 • Bulgărele a luat-o la vale! Sâmbătă a fost #protestRaja și la Medgidia. Vezi detalii aici.
 • Video 1  – 11 000 vizualizari!
 • Video 2
 • Video 3
 • Video 4
 • Foto aici
Semnează petitie on-line Buftea vrea apă curată la preț decent!    ]]>

9 raspunsuri
 1. Bogdan
  Bogdan says:

  Eu chiar nu te inteleg si in ultima vremea vad ca faci multe greseli. Nu esti ziarist sau jurnalist si ai mai spus asta. Dar cand scrii ceva, daca nu ai informatiile necesare stai si gandeste-te inainte sa scrii ceva gresit. Spun asta cand ma refer ca ai afirmat ca Gabriel Oprea a adus Raja in Buftea. Raja a ajuns in Buftea pe mandatul lui Stoica iar din consiliul local facea parte si Pistol daca nu ma insel. Cred ca ai auzit de povestea excursiei intregului consiliu local cateva zile bune la mare pe banii Raja (tot o forma de mita sau de cumparare). Excursie in care cateva persoane normale si cu sira spinarii, nu au acceptat-o. Vad ca nu zici nimic de Stoica la capitolul asta. De ce nu iei informatii macar de la Eugen Duta? Ca ala chiar a fost martor la multe si chiar stie. Ca sa termin cu Oprea, poate ca Raja a fost adusa de Blaga care era un apropiat al primarului si chiar avea legaturi cu Buftea. Asta cu Blaga a fost o parafrazare asa la misto…
  Acum referitor ca vad ca te dai speriat de amenda Jandarmeriei… Nu tu ai initiat petitia pe net? Nu tu ai initiat protestul pe Facebook cu data si ora? Nu tu ai scris pe site-ul tau? Ok, Raja e de cacat si stim asta dar macar daca ai inceput ceva si ai dato-n balta, asuma-ti!
  Nu putem face nimic de capul nostru in viata, exista legi peste care nu putem trece. Faptul ca ai instigat, ca ai initiat, te face direct raspunzator. Ma minunez de cei ce comenteaza pe pagina ta de facebook si iti iau apararea intr-un mod jenant.
  Citez pe A.R. care spune
  Nu stiu de nici un protest, joi, ca in fiecare seara, ma plimbam cu sotul meu prin cartier. De pe o strada pe alta. Cum sa fii amendat pentru plimbat si stat la discutii cu prietenii? Buftea e un oras foarte mic, o mare familie. Cand se intalnesc buftenii stau la discutii, uneori in fata parcului, poate data viitoare in fata Primariei.
  Asta cand dumneai locuieste in alt cartier, nu are de facut altceva decat sa se plimbe in fiecare seara la dracu-n praznic. Si cand e cunoscuta pentru neuronii lipsa. Pot spune eu, Buftea nu e un oras mic si nu e o mare familie. Asta ca sa te apere pe tine si ceea ce ai initiat… Cat de penibil? Sa intelegi, nu sunt impotriva ta, nu sunt cu Raja! Pur si simplu tin cu legea si ma minunez acum ca vad cat te victimizezi. Dupa mine ar trebui sa dea si Politia locala amenzi pentru deranjarea linistii publice! Iar Raja asa de cacat cum e, te-ai gandit ca iti poate cere daune pentri sifonarea imaginii?

  Răspunde
  • Daniel
   Daniel says:

   Domnule Bogdan, ați fi fost un cetățean model într-o epocă trecută. Aveți toate calitățile necesare: sunteti vigilent cu respectarea legilor și priceput la morală, aveți un ochi de copoi și o minte de procuror, vă place liniștea de pe vremuri și detestati cetățenii care au o altă părere decât dumneavoastră, vă plac micile turnătorii etc. Mintea dumneavoastră, spre deosebire de a doamnei A.R., este plină de neuroni, unii mai mari și mai rotunzi. Toată lumea din oraș știe asta. Când mă voi întâlni cu dumneavoastră, o să vă ating, pentru molipsire. Domnule Bogdan, când vorbiți despre altii, aveți grijă la cuvintele pe care le folosiți și, mai ales, la ortografie, punctuație și alte reguli ale limbii noastre. Ai dat-o-n bara limbii!

   Răspunde
   • Bogdan Toba
    Bogdan Toba says:

    Cine e individul asta? E de la miliție? Că prea e grijuliu cu mine și mă urmărește atent de ceva timp… Am ezitat câteva zile să-i aprob mesajul, pentru că jignea oameni aiurea, dar l-am aprobat doar să-i dau o replică. Insă nu merită să discuți cu astfel de acoperici, ne pierdem timpul.

    Răspunde
    • ll
     ll says:

     E sri-stul de provincie de serviciu.Recunoaste ca apa e de cacat dar zice ca ai dat-o ”in balta”(?) si ca strici imaginea Raja (aia de cacat).Prostanac e putin spus.

     Răspunde
 2. Gabi
  Gabi says:

  Domnule Bogdan , este greu de citit comentariul dumneavoastra. In fine, pana la urma am reusit sa trag cateva concluzii, printre care ca ,, A.R. ,, va sta in gat, ceea ce demonstreaza clar ca la capitolul neuroni sta excelent, ca limba romana va ,, place ,, chiar mai mult decat ,, A.R. ,, , ca cetatenii din Buftea ar trebui sa se plimbe numai in fata blocului sau in fata curtii in care locuiesc, pentru a nu ajunge ,, la dracu-n praznic ,, adica la vreo 2,5 sau 3 km distanta de casa. Parca aceasta este distanta intre centru si cartierul Studioului. Sa mai enumar cateva? Mai bine nu. Mai am o singura intrebare: ar fi deplasat din partea mea daca as iesi sa ma plimb in parcul din Buciumeni? Despre cel din Mogosoaia nu mai intreb; se vede treaba ca in conceptia dumneavoastra, acolo deja m-as departa prea mult de casa si exista riscul de a fi acuzata ca am pus-o de vreun protest. Sa aveti o zi frumoasa si plina de ganduri bune!

  Răspunde
 3. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Ăsta e securist cu școală de specialitate, dar a ajuns să se ocupe de niște fraieri ca noi mici din provincie. Nu ești intreg la minte, băi băiatule, dacă stai să scrii tone de texte mizerabile despre o familie a cărei simplă vină e că sunt nemulțumiți de ce se intâmplă cu banii și sănătatea lor! Am o veste proastă pentru tine, securistul lui pește prăjit… nu numai că nu le aprob, dar nici nu le-am citit, ai pierdut timpul degeaba.
  Așa cum cei in uniformă, neacoperiți, au convins oamenii in vârstă să plece de la protest că vor fi amendați, așa ăsta ascuns incearcă intimidări in stilul ăsta. Ia-ți un job serios!

  Răspunde
 4. ll
  ll says:

  Am observat ca nu a mai venit apa murdara cum s-a intamplat in fiecare luni,marti si miercuri timp de 1 an .Dar pretul este ok?

  Răspunde
 5. Micutzu
  Micutzu says:

  Cred ca voi astia care comentati aiurea ca Bogdan e prost,ca face,ca nu stiu ce,sau ca de ce cred ca sunteti pupincuristii lu Pistol,nu am nimic cu nimeni da de ce nu faceti voi ceva atunci,in loc sa comentati urat,jignitor la adresa lui?Va place cand aveti apa murdara la robinete?Va place ca este cea mai scumpa apa din Romania?Va place,sigur ca va place ca altfel nu ati fi atat de ocupati cu mesaje impotriva lu Bogdan doar pentru simplu motiv ca el si cu alte persoane au fost la un protest in fata Raja din sau pentru calitatea apei si a pretului.Duce ti va ma nene peste ei,faceti protest,aduceti televiziuni,faceti ceva ca sa puteti fi multumiti da daca va place stati asa,nepasatori,deh majoritatea degeaba aveti cap ca creieru va este plecat in spatiu,ganditi in gol saracilor.Pupati l pe pistolas unde nu trebui..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *