RAJA majorează prețul apei, la Buftea fiind cea mai scumpă din țară!

In anul 2013, Consiliul Local Buftea a aprobat Strategia de Tarifare propusă de RAJA pentru perioada 2014-2020 (vezi foto), strategie pe care RAJA Constanta a propus-o tuturor clientilor săi. Hotărârea Consiliului Local nr. 124 din 31 Octombrie 2013 privind aprobarea Strategiei de tarifare practicată de operatorul regional S.C. Raja Constanţa S. A. pentru perioada 2014 – 2020.   stratgia De remarcat că doar in anul 2016 tarifele ar urma să fie neschimbate, cel mai probabil o concesie făcută de RAJA autorităților locale, fiind an electoral.   In martie 2015, Consiliul Local Buftea a fost de acord cu majorarea tarifului practicat de RAJA, după cum se vede in poza de mai jos. Tariful este mai mare pentru populație pentru că poartă TVA, spre deosebire de tariful pentru restul utilizatorilor, pretul pentru un metru cub de apă potabilă devendind 5.07 lei. HOTĂRÂREA NR. 37 Din 30 Martie 2015 privind modificarea preţurilor şi tarifelor la serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare de către 5.C. Raja Constanţa S.A., potrivit avizului A.N.R.5.C. nr.120721/20.12.2013 majorare   Avem cea mai scumpă apă! Pretul apei furnizate de RAJA Constanta, inclusiv la Buftea, este cel mai mare din tară, la Ploiesti si la Sibiu fiind cele mai mici. Vezi mai jos preturile din alte judete, cu TVA inclus, adică cele pentru populatie. Judet    –    pret lei mc apa potabila / pret lei mc canal Constanta (inclusiv Buftea) 5.07  / 4.50 Bucuresti 5.75  /  1.28 Targoviste 4.33   / 4.45 Pitesti 4.55   / 4.70 Bacau 4.30   / 3.19 Cluj   3.27   / 3.46

Timis  3.53   / 3.52

Alba  3.73 /   3.55 Olt   3.06  / 2.06 Galati  4.36 /  2.53 Oradea  3.95 /  2.08 Iasi  3.97  / 2.89 Arad  3.62   / 3.52 Sibiu  3.45   / 2.28 Ploiesti   3.42 /   1.46   sursa info: site-urile oficiale ale fiecarui operator județean   Aleșii locali ne mint Consilierul local PSD, Richard Gioarsă, candidat al PSD la viitoarele alegeri pentru postul de primar, sustine in public  ori de cate ori are ocazia că RAJA a investit in Buftea zeci de milioane de euro, că beneficiari sunt buftenii, fiindcă RAJA nu poate pleca oricând cu țevile, și ca e normal să crească pretul apei, care nu e nici cel mai mare din tara, nici cel mai mic. In realitate lucrurile stau altfel și destul de clar… Nu RAJA investeste zecile de milioane in Buftea, ci Uniunea Europeană o face intr-un proiect al cărui beneficiar e fix RAJA (adica nu prea poate pleca cu țevile, dar sunt ale ei și nu i le poate lua nimeni), iar pretul apei e cel mai mare din țară și va continua să crească după strategia din foto, in condițiile in care incă avem noroi la robinete.   Recent, RAJA și-a inchis casieria din Centru, abonații fiind nevoiti să meargă pentru plata facturilor in cartierul Studio.  ]]>

10 raspunsuri
 1. richard gioarsa
  richard gioarsa says:

  reportaj Digi 24, 13.02.2015
  Preturi apa potabila :
  Targoviste 8,53
  Piatra Neamt 8,18
  Buzau 8,16
  Slatina 7,87
  Constanta 7,03
  Brasov 6,48
  Bucuresti 5,75
  La preturile de mai sus se adauga si serviciul de canalizare care fluctueaza in functie de mai multi factori ( au – sau n-au – statie de epurare, distanta pana la aceasta, etc.). Cum spuneam, suntem pe la mijloc, nicidecum nu avem „cel mai mare pret din tara…”

  Răspunde
 2. Adrian
  Adrian says:

  Ma bucur ca ai spus faptul ca nu Raja ci UE a investit. La fel au stat lucrurile si cu cel mai frumos parc din Buftea (Parcul Dintre Flori) daca nu ma insel.
  Lasand la o parte periajul pe care il face cel platit din banii localnicilor, trebuie scris un articol despre bataia de joc a muncitorilor ce au facut praf spatiile verzi: Sunt locuri unde au excavat aiurea din greseala, au astupat si au reluat sapatul. Au bagat tevi dar nu s-au sinchisit sa niveleze transeele lasate in urma. Vezi spatiile verzi pe care crestea iarba si care acum arata ca intr-un sat saracacios uitat de lume.
  Acum aceiasi muncitori astupa cu bitum ceea ce au spart acum cateva luni (mai exact intrarile auto in curtile oamenilor). Totul se face intr-o veselie totala cu chiote, cu aia-n gura… de dimineata pana seara, lasand la o parte ca am vazut un sofer pe un utilaj (mai exact un excavator) cu berea in mana conducand in acelasi timp.
  Apoi e epic momentul in care muncitorii opresc lucrul inainte de ora 16 si se retrag la umbra cu beri la pet, asteptand sa vina ora la care sa plece acasa.
  Ai sa zici ca de ce nu l-am pozat pe sofer conducand cu viteza mica si luand un gat de bere?
  Pai o sa spun adevarul. De frica…
  Lucreaza intr-o scarba si nesimtire totala. Nu e posibil sa faca mizeria ce o fac. Sosea plina de bucati de bitum incins etc.

  Răspunde
 3. Bogdan Tobă
  Bogdan Tobă says:

  Chiar nu va inteleg d-le RH dece continuati dezinformarea. Nu stiu ce e cu cifrele alea ciudate din reportajul Digi, dar nu se specifica nicio sursa a lor. Eu am specificat… cea mai indreptatita sursa: site-urile oficiale ale fiecarui operator de apa/canal din fiecare judet, unde preturile sunt actualizate. Cautati pe google dupa „apa canal judet” si veti gasi.

  Răspunde
 4. richard gioarsa
  richard gioarsa says:

  Dar de cine ti-a fost frica? De ala de pe excavator? Te inteleg, ala cum ajungea acasa, se repezea pe net, se identifica in poza ta, incepea in cooperare cu STS-ul o investigatie, te gasea si iti taia chestia aia despre care spui ca stau aia cu ea-n gura… Ma gandesc si la doza de curaj sa scrii ce-ai scris, banuiesc ca ai calcat frica in picioare si ai luat taurul – barbateste – de coarne. Totusi, nu inteleg, au sapat prin spatiile verzi sa bage tevi, nu e bine. Au protejat spatiul verde si au spart asfaltul, nu e bine, pun bitum peste gropile sapate in asfalt pentru a usura nemultumirile create pana la turnarea integrala si „la gata” a asfaltului, iarasi nu e bine. S-o termina programul la ora 16 si masinile ii aduna de la locurile de munca, pot veni la 16,01 sau la 16,45, asta este. Ar fi bine sa lucreze pana apare camionul sa-i ia, sa sara din excavator direct in masina, pana la Mogosoaia sa-si faca dus, la Straulesti sa infulece un sendvis cu salata si castraveti si sa doarma 5 minute. Apoi sa-i ceara respectuos sefului sa se intoarca la Buftea si sa faca vreo 10 ore munca voluntara, spre folosul locuitorilor bufteni si spre multumirea lor… Eu, sa fiu sincer, si in conditiile astea tot as fi nemultumit. Ba unul ar fi nebarbierit, ba unul netuns, ba unul tine cu Steaua, altul avea dintii cariati si urechile clapauge. De altfel, la cate aberatii se sustin, raspunsurile nici nu au ce sa caute sau sa-si gaseasca loc. Filozofii explica lumea, inteleptii explica lumii. E plin de filozofi pe-aici, idei peste idei, pareri peste pareri, solutii peste solutii, „adevaruri” cu picioare de lut aflate de la baba care vinde patrunjel, haidamaci agramati care-si scriu memoriile la 25 de ani, ce mai, totul pute ! Abia astept sa va vad – pe cei vesnic nemultumiti – la anul, la alegeri, sa va prezentati cu proiecte, cu idealuri, cu certitudini, sa reusiti sa convingeti ochi-in-ochi electoratul, sa va cunoasca lumea si sa va iubeasca ( sa va voteze ). Ca asa, dupa cires, e usor… Spre bucuria unora dintre noi, voi propune in prima sedinta de CL organizarea unui concurs regional ( invitam concurenti din Darza, Ciocanesti, Manastirea, Tamas, Ostrat, Petresti, Mechea, nu chemam din Crevedia si Mogosoaia – astia sunt in divizia superioara ) de alergat cu lingura in gura si cu un ou in ea. Sigur Stirbey-ul va mai cobori un loc in clasamentul lucrurilor bune de care ne bucuram. Doar teama de refuzul colegilor imi da o strangere de inima, succesul si reusita unui astfel de eveniment probabil n-o vor intelege…
  v-ai de mam-a me-a…

  Răspunde
 5. richard gioarsa
  richard gioarsa says:

  Eu am citat sursa domnule Bogdan, banuiesc ca nu fac emisiuni si interviuri cu cifre trucate. Emisiunea respectiva a fost difuzata de cateva ori, au fost invitati in platou, s-au dat telefoane si s-a intervenit in direct. Eu nu am facut decat sa copiez preturile, nu sunt raspunzator de veridicitatea lor, sa o faca operatorii care au fost lezati daca consumatorii au fost gresit informati. Acum, cui sa-i dau dreptate ? Unui post de tv cu acoperire nationala, cu invitati operatori de apa-canal, sau unui site particular, fie independent, de atitudine si opinii libere ?

  Răspunde
 6. Adrian
  Adrian says:

  Domnule Gioarsa sa va fie rusine pentru ceea ce ati scris! Cred ca daca ati fi un om cu onoare v-ati da demisia din functia de consilier.
  Mi-a fost frica sa fac poza pentru ca il stiam pe un destept de lucrator. Si da, imi e frica de tot ce imi poate cauza, avand sechele de pe urma unui accident nefericit. Cand ai suruburi in maxilar si tije in picioare si nu mai functionezi normal, chiar daca nu ai decat 40 de ani, credeti-ma ca faci orice ca sa nu mai ai necazuri.
  Cred ca m-am exprimat clar: au muncit ca sa-si bata joc. Cand sapi in spatiul verde ca sa bagi o teava, astupi corespunzator groapa. E stiut ca o groapa nu vei putea sa o acoperi cu pamantul rezultat din ea. Ce a rezultat? Gramezi, transee, denivelari… Ce trebuiau oamenii carora li s-a intamplat asta? Sa iasa cu grebla si cu lopata sa rezolve ei? Nu de asta ii avem pe minunatii astia de muncitori ce isi bat joc? Din cate stiu, acesti muncitori jalnici ce o freaca in stil pur romanesc, au un maistru. Ala nu vede? Nu isi da seama?
  O mai spun odata: i-am vazut band bere in timpul lucrului. Trebuiau sa se racoreasca saracii. Nu va dati seama ca boul de sofer ce manipula excavatorul cu o mana si cu alta dadea gaturi de bere la pet, putea sa faca vreo nenorocire? Pana una alta, din comentariu reiese ca nu stiti pe ce lume traiti, daca totul vi se pare roz. Arata ca nu sunteti conectat la realitate!
  Am ramas siderat de comentariul dumneavoastra! Nu ne cunoastem binel, cu toate ca am avut tangente, dar stiu ca aveati pareri contrar opuse celor de acum. Atunci erati scarbit! Acum cum sunteti? Sa inteleg ca e altceva decat pe vremea lui Stoica?
  Buftenii sunt prea scarbiti si prea nepasatori dar cu toate astea stiu sa discearna adevarul. Faceti misto in continuare chiar va rog! Tind sa cred ca avea dreptate Eugen Duta…

  Răspunde
 7. richard gioarsa
  richard gioarsa says:

  Regret sincer accidentul si neplacerea pe care ti-o cauzeaza, nu am vrut sa trimit o sageata catre tine, nu stiu cine esti si imi cer iertare. Eu am vrut doar sa scot in evidenta permanenta nemultumire in care traim, starea in care orice nu este bine, totul pare invers si imi doresc sa trecem peste moartea caprei vecinului. Nu doresc decat sa spun ca da, ar trebui si oamenii sa-si niveleze un petec de pamant din fata portii daca a ramas denivelat, sa-si taie iarba care-i cat gardul, sa nu mai arunce gunoiul pe geam, de la bloc, sa nu rupa pomii fragezi dupa trei peturi de bere, sa nu sparga geamurile din refugiul statiilor de autobuz, sa spuna „te rog” si „multumesc”. As mai vrea sa fie constructivi, sa vina cu solutii, sa inteleaga ca democratia nu inseamna sa-l scuipi pe unul sau altul, sa tinem orasul ca si cum ar fi casa noastra. Primarii vin si trec, orasul, oamenii, raman si-si traiesc bruma de existenta asa cum si-o croiesc. Eu in lumea asta as vrea sa traiesc, chiar daca tu spui ca nu stiu unde ma aflu. Sigur o fi baut bere nenorocitul ala, sigur ca putea face o nenorocire, absolut sigur unii dintre ei vorbesc urat si se comporta asemenea, nu putem darama casa pentru a prinde un soricel, nu e drept sa blamam totul pentru un caz izolat, intr-adevar deviant. Despre domnul Stoica si activitatea dansului nu doresc sa mai vorbesc, au facut-o altii mai destepti si mai pregatiti decat mine. Regret inca o data ca ai luat-o personal, eu stiu foarte bine ce inseamna sa suferi, nu am dorit sa-ti fac vreun rau, sa-ti creez indispozitie. Numai bine !

  Răspunde
 8. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  D-le RG, nu a fost nicio emisiune cu invitati, ci doar un reportaj de unde aveti cifrelel alea… aici e reportajul.
  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+cu+incetinitorul/UTILITATI+APA+RECE+APA+POTABILA+CONDUCTE
  De ce sa dati crezare unui reportaj, doar pentru ca e facut de un nume cunoscut? Chiar daca asta e un site de doi lei, articolul meu e foarte bine documentat, nu poate fi pus la indoiala, spre deosebire de cel de la DIGI, care nu specifica sursa informatiei. Hai sa va arat, sa nu mai aveti ce contesta. Cifrele cele mari sunt extrem de suspecte, cel mai probabil sume ale preturilor apa+canal, doar cele mici din reportaj sunt reale.
  Targoviste. Aveti tariful real in linkul de jos, actualizat la 1.03.2015, de pe site-ul oficial. E ca mine, nu ca ei.
  http://www.catd.ro/index.php/consumatori/tariful-serviciilor
  Piatra-Neamt. Aveti tariful real in linkul de jos, neschimbat din 2013, de pe site-ul oficial. Pretul dvs si al digi de 8.18 e de fapt suma apa + canal. La Buftea suma apa+canal = 9.57. I-am batut si p-astia.
  http://www.apaserv.eu/uploads/pfi/tarife/Pret_apa_potabila.pdf
  http://www.apaserv.eu/uploads/pfi/tarife/Tarif_canalizare.pdf
  Buzau. Aveti tariful mai jos de pe site-ul oficial. In niciun caz nu e valaorea de la Digi.
  http://www.cabuzau.ro/info/tarife/
  Slatina. La fel, digi abereaza, preturile de pe site-ul oficial din 2014 sunt astea
  http://www.caolt.ro/ro/page.php?id=26
  Mai departe cautati si dumneavoastra daca nu v-ati lamurit, dar eu zic ca orice om rational a inteles ceea ce am demonstrat… La Buftea, ca si la Constanta, e cea mai scumpa apa din tara.

  Răspunde
 9. EugenD
  EugenD says:

  Bogdan, insisti inutil pe acest subiect. Lucrurile sunt clare si se vad in fiecare luna in facturi. E normal ca domnul consilier Gioarsa sa nu recunoasca faptul ca in Buftea este cea mai scumpa apa din Romania. O alta bila neagra in mandatul asta de consilier nu-i mai trebuie.
  Adevarul, pe care domnul consilier nu are curajul sa-l spuna, este altul.
  Firmei Raja Constanta i s-a acceptat, prin votul majoritar al consiliului, planul de majorari in privinta pretului apei pentru ca si ea a acceptat sa i se impuna firma cu care sa faca lucrarile de extindere a retelei de apa si canal. One to one, nu?!
  Hai sa ne reamintim! In anul 2011-2012 firma castigatoare in SEAP a licitatiei pentru lucrarile de apa si canal in orasul Buftea a fost Revitarom.
  (CONTRACT NR: 3432 / 18.01.2012
  OBIECT: Extindere retea canalizare menajera zona Centru si zona Flamanzeni oras Buftea, judetul Ilfov
  VALOARE: 5.761.558,88 RON
  ATRIBUIT: S.C. REVITAROM S.A.
  RO 6005180 Intrare Vulturului nr. 4,, Bucuresti, 042126, Bucuresti)
  Domnule consilier Gioarsa, unde este aceasta firma si de ce nu lucreaza in oras?
  Dupa plecarea inexplicabila a firmei Revitarom, in Flamanzeni a lucrat firma………ati ghicit……..Delta ACM! Exact, firma de casa a PDL care la cererea primarului nostru (fost PDL-ist si el) a asfaltat prin Buftea chiar si strazi deja asfaltate (Ex: Oltului sau Iuliu Maniu).
  Forma legala (daca ea exista) prin care aceasta firma a lucrat la extinderea retelei de apa si canal in Buftea mi-e straina dar ar fi curios sa ne-o prezinte si noua cineva. Nu cred ca este un secret. Sau este?!
  In continuare lucrurile au mers „foarte bine” (nu se stie insa in interesul cui?!) pana in ziua in care o institutie a statului a efectuat o perchezitie (intr-o alta cauza) la primaria Buftea. Concidenta sau nu in aceeasi perioada Delta ACM a disparut din peisaj. O fi simtit suierat de glont pe la ureche?
  Domnule consilier Gioarsa, de ce Delta ACM nu a lucrat in continuare la reteaua de apa si canal din Flamanzeni?
  Din acel moment lucrarile la reteaua de apa si canal au fost pur si simplu abandonate iar mai multe luni in orasul Buftea nu a batut nici vantul. Intr-un final mult asteptat de platitorii de taxe si impozite, care disperasera sa innoate prin noroaie, a aparut o alta firma, Rotary, cea care lucreaza in prezent la acest proiect.
  Majorarea pretului la apa in orasul Buftea, pana la nivelul cel mai mare din Romania, sa se fi facut datorita calitatii serviciilor oferite sau ca o taxa pentru un serviciu periculos prestat in interesul cuiva? Fiecare crede ce vrea de aici…..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *