Am câștigat și procesul cu vărul primarului, liderul PSD, Costache Marin

Al 2-lea proces câștigat, din cele 4 intentate în același timp de oamenii primarului, deranjați de opiniile și dezvăluirle mele. Urmează încă două, fără emoții, pentru că tot ce fac și public e adevărat și legal și sunt responsabil și asumat.

Motivarea instanței

Instanța apreciază că expresiile utilizate de mine nu pot avea natura unei fapte ilicite, iar expriamrea mea nu este utilizată pentru a jigni, pentru a produce un prejudiciu al reputației reclamantului, ci se referă la un mod de a face politică, iar exercitarea liberătții de exprimare nu a depășit limitele criticii admisibile, în cazul unei dezbateri politice, cu privire la un subiect de interes general.

Costache Marin nu știa că o firmă de taxi are sediul la el acasă

Vă prezint exact motivele pentru care m-a acționat în instanță și cum m-am apărat. Costache Marin este liderul PSD Buftea, vărul primarului de la PNL, consilier local mai multe mandate, iar de anul acesta a devenit administrator al societății Consiliului Local Buftea, General Public Serv. Am prezis de la început că va primi funcția asta.

1. M-a acuzat că am mințit când am afirmat că primește o indemnizație de membru al Consiliului de Administrație de 7 000 lei lunar. În instanță a susținut că primește 2 000 lei.

Sunt două aspecte aici. În primul rând eu vorbeam de indemnizația brută, pentru că asta itneresează opinia publică, câți bani de la bugetul local primește, nu câți duce acasă. Și brut era, conform lui, 3 419 lei. Și atunci de ce am afirmat eu că sunt 7 000 lei brut?

Pentru că la începutul anului 2021, când a fost discuția, administratorii General Public Serv tocmai ceruseră și primiseră acest buget pentru „Cheltuieli aferente contractului de mandat și a altor organe de conducere și control” – 420 000 lei pe 2021, după ce anul trecut avuseseră doar 276 000 lei. Am împărțit 420 000 la 12 luni și 5 membri și mi-a dat 7 000 brut. Că brut ne interesează, banii care ies de la buget. Am cerut lămuriri pe loc în ședință și am fost trimis la plimbare, iar primarul a confirmat că sunt pentru membrii consiliului de administratie. Ba chiar am oferit și drept la replică când am publicat informația.

Doar că, șmecherește, pentru că lumea s-a revoltat după dezvăluirea mea, la final de an au redus-o, și-au dat doar 330 000 lei. Și apoi m-au dat în judecată, susțind că am mințit eu.

Tot șmecherește, pentru 2022 au cerut și li s-a aprobat din nou o sumă mare, mai mare decât cea inițială, ca să compenseze… 464 000 lei pe an. Deci oricum, au anul acesta o tonă de bani indemnizația.

2. M-a acuzat că prezint ostentativ faptul că e văr cu primarul și că toate funcțiile lui se datorează acestui fapt

Da, este opinia mea și am dreptul la ea. El poate demonstra oricând contrariul. Deocamdată el s-a făcut că il concurează la funcția de primar pe văr, după care a primit funcția de administrator al societății, prin prpunerea și votul majorității PNL a primarului văr.

3. M-a acuzat că l-am făcut „zero barat”

Am susținut că activitatea lui în consiliul local e 0, conform proceselor verbale și rapoartelor de activitate. Am cerut să demonstreze contrariul. N-a făcut-o.

4. M-a acuzat că mint că are o firmă de taxi.

Doar că el n-a știut că eu sunt foarte tare pe investigații. Am demonstrat cum la el în casa unde are domiciuliul din buletin, proprietatea lui, există sediul unei firme de taxi, care primește licențe de la consiliul local, unde el e consilier, și al cărui administrator era fiica lui. Firma e pe numele fratelui ginerelui.

5. M-a acuzat că i-am denigrat, susțind că la sediul societății pe care o administrează este o groapă ilegală de gunoi.

Am demonstrat ușor cum chiar Garda de Mediu a confirmat asta și i-a obligat să o inchidă și chiar au făcut-o. Am arătat și imaginile clare din reportajul ProTV. El a susținut că avea aprobarea consiliuli local pentru asta, inclusiv a mea, iar eu am demonstrat că nu avea așa ceva, că nu știe el legea.

6. M-a acuzat că mint susținând că are contracte cu primăria

Am zis doar că familia sa are, și am susținut cu o cerere scrisă de fiica sa, care cerea consiliului local spații publice pentru a amplasa aparate de cafea.

Costache Marin mi-a cerut 10 000 lei daune și plata cheltuielilor de judecată. A pierdut, instanța i-a respins cererea, iși plătește singur avocatul. E al doilea proces câștigat, iar oamenii priamrului, care incearcă să mă intimideze, pot vedea clar că e greu să-mi închidă gura, e greu cu mine, e greu când deții și arăți adevărul!

Mulțumesc tutor celor care m-au susținut, se știu ei, și avocatului meu, Claudia Postelnicescu. Opinia liberă și argumentată, adevărul și democrația sunt la ele acasă pe Expresul de Buftea.

Alte 3 actiuni în instanță la Judecătoria Buftea mi-au fost deschise

Am câștigat procesul cu Andreea Măcelaru, conslier local PNL!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *