Acuzații grave! Copil mort la naștere în Spitalul Buftea. S-a încercat mușamalizarea?

Drama unei familii din Buftea a ajuns subiect în presa națională, abia după 3 luni, poate pentru că cineva a încercat mușamalizarea ei. O mămică a pierdut copilul la naștere în Spitalul Buftea și acuză fapte grave care s-au petrecut acolo.

Abia după ce familia și-a luat un avocat foarte cunoscut, Adrian Cuculis, iar subiectul a ajunsă în presă, s-a trezit și IPJ Ilfov să dea o știre de presă. După 3 luni de la sesizarea faptei! Pagina de Facebook Totul la Vedere a observat asta, și e firesc să ne întrebăm de ce nu a apărut comunicatul atunci, la zi, cum apar toate comunciate ale Poliției Ilfov. Este un subiect mult prea important pentru ca el să fie ignorat sau îngropat, existând acuzații și de fals în înscrisuri.

Sunt unii care au muncit enorm în spitalul acesta, și nu mă refer doar la managerul Florentina Rudeanu, și și-au făcut un nume respectat, sunt milioane de euro băgați acolo din bani publici, și doare când vedem acest fel de acuzații, care, dincolo de drama familiei, distrug imaginea și renumele spitalului, și chiar al orașului.

Și dacă crede cineva că e exagerat, umăriți comentariile de la postarea noastră de pe Facebook. Sunt mulți care acuză, chiar cu nume și prenume, cu fapte grave, iar un procuror sârguincios ar putea să-i cheme pe la parchet să-i întrebe dacă au dovezi.

Subiectul relatat pe larg la televiziuni

O tânără de 26 de ani care ar fi trebuit să își țină acum fetița în brațe plânge în schimb. Copilul i-a murit în pântec. S-a întâmplat la maternitatea din Buftea. Tânăra mamă povestește că deși avea nevoie de cezariană de urgență, pentru că oxigenul nu mai ajungea la placentă, a fost lăsată să aștepte. Medicul curant i-ar fi spus că i s-a terminat programul, așa că va face operația a doua zi. Fetița nenăscută nu a mai rezistat. Vă avertizăm, urmează informații care vă pot afecta emoțional!

Pentru tragedie, Andrada și soțul ei dau vina pe neglijența și nepăsarea medicilor și asistentelor de la maternitatea din Buftea. Fetița pe care tânăra o purta în pântec era sănătoasă, arată toate analizele din timpul sarcinii. La 36 de săptâmâni însă, tânăra mamă a aflat de la medicul curant că există o modifcare la oxigenul care ajunge la placentă.

Problema a persistat, așa că la 38 de săptămâni a fost chemată pentru cezariană. După ce doctorița a plecat, tânăra a simțit că ceva nu este în regulă cu bebelușul. Așa că a început să caute pe holuri pe cineva care să o pună la monitor. O asistentă i-a spus să se ducă în pat și să aștepte. Abia după mai bine de o oră a fost băgată în seamă.

Coșmarul nu s-a sfârșit aici. După moartea fătului, Andradei i s-a spus că trebuie să aștepte până la trei săptămâni, să îl nască natural. Copilul a murit în burtă pe 27 iunie. Deși au trecut trei luni de atunci, familiei nu a primit nici până acum o explicație.

Andrara și soțul ei au depus plângere penală pentru ucidere din culpă și au făcut și o sesizare la Colegiul Medicilor.
În maternitate a început în paralel o anchetă. Medicul care monitoriza sarcina lucrează în maternitate din 2012.

Sursa: PrimaTV

Andrada Soroceanu, mama: Fetiţa nu mai avea puls. Au încercat, la câteva ore după ce s-a întâmplat, să îmi inducă naşterea dar nu s-a putut.

Bogdan Soroceanu, tatăl: Toate analizele erau la zi, fetiţa era bine, a fost la nenumărate controale fiind chemată de doamna doctor.

Adrian Cuculis, avocat: Ar fi trebuit să înceapă procedura de naştere. Însă, la ora 13.00, medicul i-a spus că programul s-a terminat şi din nefericire nu mai poate să rămână.

Sursa: Antena 1

Bogdan Soroceanu, soțul Elenei, a făcut o dezvăluire dureroasă. Cei doi au mai pierdut un copil, în urmă cu ceva timp, tot din cauza cadrelor medicale.

„ E a doua oară când pățesc așa ceva și nici atunci nu am avut o explicație și nici acum. O nepăsare, o neglijență, o lipsă totală de neprofesionalism. Lipsa de empatie nu are ce căuta în această meserie. Sper ca cei vinovați să plătească, să se facă dreptate. Cine a greșit să plătească”, a spus bărbatul.

Sursa: Kanal D

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *