Buftea: Rezultate alegeri parlamentare 2016

Prezența la vot a fost in Buftea 39%, același procent ca la nivel național. Procentul din vară de la alegerile locale a fost de 51%. Iată cum au votat buftenii, in ordine, făcând o medie intre procentul pentru Camera Deputaților și cel pentru Senat:

  • PSD – 42,7 %
  • PNL – 24,5 %
  • USR – 11,6 %
  • PMP –  5,5 %
  • ALDE –  5,2 %
  • PRU –   3,2%
  • APR –   1,3 %

După cum am anticipat in video de aici PNL Buftea și primarul Pistol nu s-au mobilizat pentru aceste alegeri, rezultatul fiind total inversat față de alegerile pentru Consiliul Judetean din vară, unde PSD a obținut 20%, iar PNL 58%.

Cam așa a pierdut PNL și la nivel național, mai mulți lideri refuzând probabil mobilizarea, preferînd un guvern PSD in locul lui Cioloș. Și ințelegem de ce. A contat probabil si organizarea buna a acestor alegeri, cu numararea voturilor filmata, cu operatori de calculator in sectie si jandarmi peste tot. Faptul ca unii au fost condamnati recent pentru fraude la alegeri, a inhibat actiunile de alta data.

USR Buftea, 11.5 %, peste media din țară, ALDE Buftea scade de la 8% in vara la 5%, iar PRU, fără organizație locală, obține ceva.

Pentru prima oara in istoria alegerilor din Buftea, cele doua sectii din Buciumeni nu au mai fost campioane la prezenta, si asta spune multe despre mobilizarea electoratului. Cea mai mare prezenta, 45%, fiind la sectia 15, in Centru, acolo unde USR aproape a egalat PNL.

Am notat langa numarul sectiilor si zonele unde sunt. De exemplu, „lic-23aug” inseamna Tigania si zona liceului energetic, „piata-viil” inseamna zona pietii din Centru si strada Viilor.

Click dreapta pe imaginea de sus, apoi „open ” pentru a vedea tabelul mai bine!

]]>

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *