Despre siguranța in școlile buftene

Recent, o mamică a postat pe Facebook o problema ivita in Scoala nr. 2 Centru, o problema destul de banala pentru unii, dar foarte importanta pentru parintii atenti si grijulii cu educatia copiilor. O redau asa cum a fost ea postata de respectiva doamnă:

„Pe cand se intorcea de la pian, Octavian a fost abordat de un baiat mai maricel care i-a solicitat categoric toti banii pe care ii are. Neavand niciun ban, Octavian s-a indepartat semi-plictisit, aruncand peste umar ca in geanta sunt partituri.

Scena se petrece la 3 pm. in fata scarii, la 10m de geamul prin care priveam scena.

Ma duc dupa baiat instant. Il ajung din urma in parculet la ANL si il intreb cine, ce, de unde e. Zice ca e din Mogosoaia, dar intervine o bunica si preia discutia. Ma intorc, ca am iesit in slapi. EPISODUL 2. AZI. Orele 11:45. Pe cine gasesc in Scoala Gimnaziala Buftea Centru? Pe baiatul „din Mogosoaia”. Cu noroi proaspat pe ghete. Ma duc la el, il iau de mana si dau sa vorbesc cu el. Micul pradator incepe sa urle ca din gura de sarpe pana vin cetateni rromi adulti si o doamna rroma care imi STRIGA sa vorbesc cu mama lui nu cu el. Circul e complet. Il las pe pusti si pe grupul de suport si ma duc sa discut cu dl. director de la Scoala Gimnaziala Buftea Centru. Cum de a intrat baiatul in scoala? Cum de era DEJA acolo cand se termina ultima ora? Cam ce a facut el de la 11:00 la 11:45, ca nu avea look de tocmai iesit de la ora (uniforma si ghiozdan)? Stay tuned for episode 3 in care aflam si ce explicatie mi-a dat dl. director referitor la prezenta baiatului in scoala. Deci: dl. director a afirmat ca o sa se gandeasca ce e de facut, ca – da – ar fi bine sa fie doar 1 usa pentru acces, nu 2 ca acum. Ca s-ar securiza mai eficient astfel (duh! Leonida, Termopile, spartani…e logic.)
Si – continua dumnealui – a si fost inchisa! Dar doar pentru 2 saptamani fiindca !!! parintii copiilor din blocul de vizavi de Scoala Gimnaziala Buftea Centru au fost „pe capul domnului primar” sa le redeschida usa dinspre bloc. Ceea ce s-a si intamplat. Eu, ca mama, sa ma duc si eu in mai multe audiente ca sa o inchid? Sau sa ma mut in blocul de vizavi de poarta care imparte efectivele de securitate ale scolii? M-am despartit de dumnealui indicandu-i ca acum are un caz concret si un moment potrivit in care sa actioneze concret in domeniul sigurantei elevului.” .

Remarc raspunsul d-lui director Găișteanu, care dă vina pe câțiva părinți din blocul din spatele școlii, dar e vorba de intreaga strada 23 August, inclusiv Țigănia.

Poate unii nu percep importanta incidentului, dar hai sa va povestesc despre alt incident petrecut anul trecut in cealalta scoala, Nr.1 Studio. Un elev de liceu a patruns in incinta scolii, nu se stie cu ce „treaba”, și a fost dat afara de paznic. Se pare că l-ar fi dat afară intr-un mod mai agresiv, căci liceanul s-a intors cu tatăl său și nici mai mult, nici mai puțin, l-au bătut impreună și l-au făcut KO pe paznic in incinta școlii.

Incidentul mi-a fost semnalat de niște părinți cărora pur și simplu le-a fost frică să ceară lămuriri conducerii. Am cerut eu informații și iată ce am primit.

INCIDENT_SCOALA_1 INCIDENT_SCOALA_2

De atunci nimic. Pentru că nu sunt ziarist, și in general nu-mi place sa insist in asfel de cazuri, am tras singur concluziile. Conducerea școlii, impreună cu poliția și primaria, a mușamalizat incidentul deosebit de grav, care ar fi putut deschide orice jurnal de știri la nivel național.

Daca va pasă, puteți solicita conducerii rezultatele anchetei. Sa ne amintim si de incidentele grave din trecut din liceele buftene?

Bănuiesc că părinții se implică destul de mult in educația copiilor și sunt la curent cu tot ce se intâmplă prin școli. Dar sunt lucruri care incă scârțâie, cum ar fi problemele de siguranță sau chiar problema orelor de religie, practic obligatorii in Buftea, contrar legii, căci ele sunt puse la mijlocul zilei, pentru ca parinții să nu aibă altă alternativă pentru copiii lor.

Deși vă cred că vă e greu și frică să nu aibă copiii de suferit, nu  ezitați să dezbateți astfel de probleme pe internet! E mult mai productiv așa in public și puteți prinde curaj când vedeți și alți părinți cu atitudine.

]]>

2 raspunsuri
 1. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Firma de paza de la scoala e adusa de primar si e platita din banii nostri… e inadmisibil sa sa intample si cel mai mic incident in scoli! Cu astfel de ocazii se pot lesene dubla cheltuielile cu paza, deci avantaj tot ei. Dar daca nu sunt rezultate, e de neiertat!

  Răspunde
 2. George
  George says:

  Si totusi primarul se bazeaza foarte mult pe voturile obtinute cu ajutorilor cartierelor locuite in majoritate de rromi. Nu-i cereti acum sa se puna rau cu ei.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *