Cum scapă Pistol de pușcărie, cu ajutorul Parchetului Buftea și al PSD-ului!

Dacă titlul vi se pare prea dur sau prea can-can, citiți și judecați următoarele informații și faceți conexiuni logice. Pistol chiar e un politician abil și subtil. De care trebuie să scapăm, intr-un fel sau altul…

1. 6 noiembrie 2015, Gheorghe Pistol, primarul orasului Buftea a fost găsit de ANI in conflict de interese penal!  Pe ințelesul tuturor, sunt suspiciuni că  domnul Pistol iși plătea avocații personali din banii contribuabililor!  Iata comunicatul ANI:

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu, acesta a semnat un contract de asistență juridică și un număr de nouă acte adiționale încheiate între Primăria orașului Buftea și SCP „VLAD, MINEA, CENUSE ȘI ASOCIAȚII”- SCA prin care s-a obținut un folos patrimonial în cuantum de 277.320 lei pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură. Persoana evaluată a încheiat, în calitate de persoană fizică, contracte de asistență juridică în vederea reprezentării în instanță cu SCP „VLAD, MINEA, CENUSE ȘI ASOCIAȚII”- SCA

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.”

Agenția Națională de Integritate: Pistol in conflict de interese penal!

.

2. Cu puțin timp inainte de comunicatul ANI, la inițiativa lui Pistol, Consiliul Local adoptă o hotărâre privind dezmembrarea unui teren din domeniul public al orașului. In hotărâre nu se specifică motivul dezmembrării și ce planuri sunt cu terenurile.

HOTĂRÂREA NR.116 Din 08 Octombrie 2015 aprobarea dezmembrării imobilului teren în suprafată de 3830 mp, situat în oraşul Buftea, strada Ştirbei Vodă, nr. 53 A, cu nr. cadastral 58389

.

3. Imediat după ce ANI a sesizat Parchetul Buftea, tot la inițiativa lui Pistol, Consiliul Local adoptă următoarele hotărâri, prin care se aprobă transmiterea către Ministerul Public două din terenurile dezmembrate mai devreme, pentru construcția Parchetului Ilfov și Parchetului Buftea. Pare un alt conflict de interese, ca un primar sa inițieze o hotărâre prin care se aduce un beneficiu parchetului care il cercetează in mai multe dosare.

HOTĂRÂREA NR.148 Din 27 Noiembrie 2015 privind transmiterea în administrarea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, a unui imobil teren în suprafaţă de 1869 mp situat în oraşul Buftea, Ştirbei Vodă, nr. 53 A, Judetul Ilfov, în vederea construirii sediului Parchetului de pe lângă Tribunalul llfov şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea

HOTĂRÂREA NR.149 Din 27 Noiembrie 2015 privind transmiterea în administrarea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, a unui imobil teren în suprafata de 956 mp situat în oraşul Buftea, Ştirbei Vodă, nr. 53 A, Judeţul Ilfov, în vederea realizării unui spaţiu pentru parcarea autoutilitarelor de transport a deţinuţilor escortati la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea

.

4. La alegerile parlamentare, Pistol nu se implică și nu face campanie PNL-ului deloc, iar in Buftea câștigă cu rezultat categoric PSD, după ce cu câteva luni in urmă, la alegrile locale, Pistol adusese un procent impresionant PNL-ului, prin alegătorii din Buftea. Un blat evident, Pistol nedorind un guvern Cioloș al PNL-ului său, care să susțină lupta anticorupție, ci unul PSD, care luptă clar impotriva justiției.  La nivelul lui stia ca PSD-ul venit la putere va incerca gratieri, amnistii si modificari ale Codului Penal.

VIDEO: Despre blatul PSD Buftea – PNL Buftea

.

5. A trecut 1 an si 6 luni de la sesizarea ANI, cu un dosar cât se poate de clar, dar Parchetul Buftea nu a soluționat dosarul. Pe scurt, Pistol a plătit din bugetul local avocați pe care i-a avut și el angajați. Un conflict de interese clar ca lumina zilei, pentru care mai mulți primari au primit condamnări, chiar și cu executare.

Nu exista termen legal de solutionare a unui dosar, ci doar un termen rezonabil, apreciat de la caz la caz. Daca se depaseste, fapta poate fi o abatere disciplinara si Inspectia Judiciara sa il cerceteze pe procuror.

Inalta Curte constata ca intotdeauna durata rezonabila a unei proceduri se apreciaza in functie de circumstantele cauzei, asa cum a retinut in jurisprudenta sa Curtea Europeana a Drepturilor Omului, luand in considerare criteriile consacrate de jurisprudenta, in special complexitatea cauzei, comportamentul reclamantului si cel al autoritatilor competente, precum si miza litigiului pentru persoana interesata.

.

6. Zilele astea, deputatii  au votat “desfiintarea” conflictului de interese, prin modificarea Codului Penal. Proiectul de lege a fost votat cu 187 de voturi “pentru”, 71 “împotrivă” şi 6 abţineri.

Potrivit amendamentelor adoptate, titlul articolului 301 din Codul Penal se transformă din ‘conflict de interese’ în ‘folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”.

Articolul modificat în comisie prevede că ‘fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică pe o perioadă de 3 ani’.

În legea în vigoare, articolul 301 prevede că ”fapta funcţionarului public, care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Mai clar… a fost scoasă din lege partea cu “sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură,” Sursa: hotnews.ro

Adică partea unde era incadrată fapta penală a primarului Pistol. După tărăgănarea inexplicabilă a dosarului și votul coaliției de la putere, Parchetul Buftea va da și acestui dosar, neinceperea urmăririi penale, ca in toate dosarele de până acum ale primarului, iar acesta va fi scăpat de pușcărie.

.

7. Pistol mută mai departe și și-a anunțat deja sprijinul privind noua clădire a Tribunalului Ilfov la Buftea, după sprijinul pentru noua clădire a Parchetului Buftea.

.

8. Grupurile de inițiativă civică din România sunt gata să lanseze din nou proteste masive, după această modificare a Codului Penal, prin care s-a schimbat definiția conflictului de interese . Detalii aici…

.

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *