Cu obiectivitate despre Politia Rutiera Buftea

Unul din articolele recente de pe site, ATENTIE ! Se fură in draci in Buftea, despre furturile din Buftea, cineva a acuzat Politia Rutiera Buftea ca inca ia șpagă. In mod normal aș fi șters comentariu care acuză intreaga poliție fără nicio dovadă și de sub anonimat.

Am ales insă să nu o fac, ci să-i explic respectivului că nu e normal să acuzi in acest mod, pentru a ințelege toată lumea că generalizarea asta e greșită, mai ales din anonimat și mai ales intr-o comuntiate locală. Insă noțiunea de „comuntiate locala” e incă străină pentru mulți, fie ei cetățeni simpli, polițiști sau primari.

Pentru că mulți sunt din Buftea și ne știm de atâta timp, am aflat că polițiștii de la rutieră au fost foarte deranjați de aceasta acuzație. Și e normal să fie deranjați, anormal era să nu fie și să tacă.

 

Dar domnii de la rutiera, si nu numai, ar trebui să ințeleagă că statistica și faptele nu țin deloc cu dânșii și că au o crucea grea de purtat. Și nimeni nu le-a pus-o in cârcă, ci ei s-au inhămat la ea când au decis să practice această meserie. Sigur, totul pleacă in principal de la nivel național, unde polițiștii au o imagine foarte șifonată, mai ales cei de la rutieră, asta pentru că ei au cea mai mare viibilitate și interacțiune cu „clientii”.

Nici in Buftea polițiștii nu au o imagine prea bună și poate nu e vina fiecăruia, ca individ, ci a sistemului care-i pregătește. Insă asta nu ii absolvă de critici, mai ales că avem și cazuri celebre de polițiști locali șpăgari. Uităm de Iftimiu care a fost prins in flagrant luând șpagă la circulație? Care a bătut atâta lumea in Buftea și a făcut atâtea abuzuri, fără ca șefii să ia vreo măsură?  Vezi primul filmulet aici…? Vezi al doilea filmulet aici…

FOTO – VIDEO… Acesta este polițistul arestat din Buftea!

Politia Buftea ia mita?

Oamenii nu uită așa ușor și cu siguranță și polițiștii bufteni știu care sunt problemele sistemului in care lucrează. Astfel, e greu să-i faci să tacă pe cei care sunt pur si simplu vânați și abuzați de multe ori. Sunt primul care arăta cu degetul Poliția Buftea, dar o fac doar dacă am dovezi și fapte clare. Cu ocazia asta cred că m-am hotărât să vă povestesc ultima bucată pe care mi-a făcut-o unul dintre ei, Sergiu Savin, care a făcut o pasiune pentru mine și mă vânează ca un boschetar de la Balc, care stă ascuns cu arma in mână și trage in mistreții pașnici.

Eu nu o fac din anonimat și mă bazez pe fapte clare, chiar și cu video, dar imi și asum eventualele probleme pe care le pot avea cu această ocazie. Ai fapte clare, dovezi, arată-le și hai să-i facem praf!.. Dacă nu, scriem orice, doar frustrări, fără substanță.

Până atunci, hai să vedem cam cât de simplu e ca Poliția Rutieră să facă lucrurile să meargă și să mulțumeacă un pic cetățenii pe care ii slujesc.

 

Cele 10 greşeli ale Poliţiei Rutiere care duc la haosul de pe șosele

]]>

3 raspunsuri
 1. Piki
  Piki says:

  Eu raman anonim dintr-un singur motiv,dau spaga in draci sa raman cu carnetul curat si n-am niciun interes sa spun cine sunt si cui am dat.dar,daca esti curios daca se da spaga in Buftea,pune-o si tu de un vot-sonaj la tine pe site.Politie-dat spaga,Primarie-dat spaga, autorizatii-dat spaga,judecatorie-spaga.Uite ca am votat eu primul in cazul in care-l faci.

  Răspunde
 2. alex
  alex says:

  Operatiunea de dat spaga, primit spaga este o chesie neoficiala.
  Nu figuraza pe niciun proces verbal. Daca nu pot dovedi ca nu am dat spaga nu inseamna ca nu am dat. Daca politistul respectiv s-ar fi simtit lezat de cativa lei , ar fi raportat fapta si ar fi aplica legea. Poate nu am fost oprit de politisti foarte deranjati de articolul precedent.
  Probabil domnii politisti foarte deranjati de unu ca mine care am dat spaga, sunt ocupati cu sanctionarea soferilor care transforma in parcare intersectia Eminescu/Buc.Targoviste si Studioului/Buc. Targoviste.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *