Ștefan Sandu din Buftea, vocea The Rank & Fashion

The Rank & Fashion e o trupă de electro swing, un gen de muzică foarte la modă, cu elemente ale muzicii swing și jazz din anii 30-40, combinate cu sunete electro contemporane și chiar hip-hop. E un stil care prinde bine și la festivaluri, dar și in cluburi, și de ce nu, in reclame și filme.

Ștefan Sandu din Buftea este vocea aceste trupe, are 27 de ani și cântă de vreo 10,  incepând in Buftea cu o trupă de hip hop, Literra Serum, sau acompaniat la chitară de Vladut Mihai.

„N-am niciun fel de educatie formala in ceea ce priveste muzica. Am studiat singur, iar pana acum n-am luat nici macar o lectie de canto, desi planuiesc sa fac acest lucru in curand.

Prima mea trupa ever a fost una heavy metal. Black Magic se numea. Am cantat cam in vreo 7-8 trupe obscure (inclusiv Inopia) pana sa ajung in 2009 la prima trupa cu care am avut cel putin 3 concerte,  Nine Sided Dice.  Acolo l-am intalnit pe Vlad, colegul meu din The Rank&Fashion.

In 2013, Vlad mi-a propus sa cant in 2-3 piese din noul lui proiect electro swing, el fiind DJ. Am fost reticent la inceput, fiindca nu credeam ca pot sa cant asa ceva, dar am descoperit ca pot sa utilizez tehnici vocale de prin anii `30-`40 (scat, crooning) + elemente din rap, rock, blues etc. Mie imi place mult sa experimentez, iar ceea ce cantam suna ok, asa ca am acceptat oferta lui Vlad de a fi membru permanent al formatiei.

The Rank&Fashion a devenit proiectul meu de suflet, desi acum mai fac parte dintr-o trupa post-rock, cu care sper sa si concertez in 2015. Asta pe langa proiectul progressive metal, pe care as vrea sa-l lansez tot in 2015.”... Stefan Sandu pentru expresuldebuftea.ro

The Rank & Fashion a lansat recent primul album „In small boxes” si au din ce in ce mai multe concerte. Au lansat un videoclip la piesa „The Road” in care apare si Roxana Leonte din Buftea si au fost prezenti si la „Neata cu Razvan si Dani”.

https://www.youtube.com/watch?v=yryggkXR11w https://www.youtube.com/watch?v=jFR7T3oK5zo
The Rank&Fashion  –  Vlad Duţă – Producer, Guitar, Keys, DJ Ştefan Sandu – Vocals, Silviu Mihai Groza – Trumpet, Eusebiu Andrei – Drums
]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *