Joi se votează bugetul uriaș, pe ascuns, fără dezbatere publică.

După cum anticipam, bugetul se va vota rapid, pe tăcute, fără să fie pus in dezbatere publică, fără să fie afișat proiectul de buget, contrar legii. Primarul și Consiliul Local nu au nicio jenă față de cetățenii care i-au votat și nicio frică de lege.

Despre problema asta, Costel Dumitru spune : Buftea= Rusia, Vladimir PUTIN=Gheorghe PISTOL

Incercând să fenteze legea, Pistol pune pe site-ul primăriei o “maimuță”, cum pun taximetriștii să păcălească clienții. Au afișat Proiectul de buget general centralizat, nu detaliat, unde nu se vede pe ce vor să cheltuie banii in 2017, ci doar valoarea totala. Nici măcar nu e afișat in format editabil, cum spune legea, ci scanat, să nu poți lucra pe el, să nu-l poți analiza.

Bugetul local previzionat va fi de 62 684 880 lei (aprox. 14 mil. euro), mai mult decât veniturile din 2016, care conform executiei bugetare au fost in valoare de 52.224.458 ( aporx. 11.5 mil. euro). La bugetul local din 2017 se mai adună 1 006 600 lei (bugetul institutiilor publice finantate din venituri proprii si subventii din bugetul local) și bugetul imprumuturilor, 35 000 000 lei (8 mil. euro pe care primaria i-a imprumutat, iar Pistol spune că nu se va atinge de ei). In total 98 691 480 lei (22 mil, euro) la dispoziția Consiliului Local!!! Care nu știm cum vor fi cheltuiți și nici nu ni se cere părerea.

In plus, mai avem excedentul bugetar din 2016, 17 384 638 (3.8 mil euro), care se va folosi in acest an, o parte din ei fiind deja destinati acoperirii deficitului sectiunii de dezvoltare, 3 156 000 lei.

Conform estimarii veniturilor, in 2017 vor intra 0 lei  de la Uniunea Europeană și de la alte administrații. Cheltuielile curente (de funcționare: cheltuieli de personal, bunuri și servicii, asistența socială, alte cheltuieli) vor fi in valoare de 48 131 096 lei (76% din buget). In acest timp Cheltuielile de capital, adica investițiile,  vor fi destul de mici, 12 453 784 lei (19% din buget).

Deci Consiliul Local și priamrul Pistol stau anul acesta pe aproape 26 milioane de euro. O grămadă de bani pe care ii au pe mână și nu vor să ne spună sau să ne intrebe ce ar putea face cu ei. Joi se va adopta destinația aceostor bani.

DISPOZIŢIA NR. 197 DIN 7 APRILIE 2017 PRIVIND CONVOCAREA CONSILIULUI LOCAL AL ORAŞULUI BUFTEA LA ŞEDINŢA ORDINARĂ DIN DATA DE 13 APRILIE 2017

.
Buftenii trebuie să aibă un cuvânt de spus atunci când vine vorba de cheltuirea a milioane de euro din buzunarele lor. In condițiile in care proiectul de buget e ascuns cetățenilor și nu putem emite păreri in legătură cu banii noștri, sunt foarte curios dacă ceilalți consileiri, așa-ziși din opoziție, vor formula amendamente la proiectul de buget propus de Pistol. Sau măcar dacă vor dezbate un pic in ședință…

Bugetul este un document foarte important pentru comunitatea locală, pentru că in baza lui vedem exact ce-și propune adminsitrația locală să facă cu banii noștri, așa că primarul Pistol ar trebui să fie mai atent în privința respectării prevederilor legii finanțelor publice locale. Neîndeplinirea etapelor necesare adoptării bugetului local poate constitui motiv de anulare în instanță!

Lipsa transparenței și limitarea accesului la informațiile publice, dar și neimplicarea cetățenilor in procesul decizional, nu pot duce decât la corupție!

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.