Imobiliare Buftea (1): Cum a capturat Pistol locuința socială a unei bolnave de SIDA

Următoarea poveste este știută de toată lumea bună din Buftea, a făcut valuri la vremea ei, dar o aducem din nou in atenție, nu de dragul cancanului, ci pentru că ea nu s-a incheiat.

Locuință socială pentru o bolnava de SIDA , transformata in birou

In mandatul primarului PDL (2004-2008), C-tin Bălălău, când Pistol era umbra sa, o femeie din Buciumeni, amărâtă, bolnavă și cu copil, a solicitat primăriei o locuință socială. Surpriză, nu i s-a dat in blocuri de nefamiliști, in cămine, sau alte adăposturi părăsite sau improvizate, ci tocmai apartamentul de la șosea, la parterul blocului cu notariatele, unde era arhiva Judecatoriei.

O locuință socială in buricul târgului, cine a mai pomenit? S-a acordat prin Hotararea Consiliului Local Buftea nr.23 din 31.08.2004, majoritate PDL-PRM, imediat după alegerile locale. De fapt, femeia nici nu era bolnavă de SIDA, ăsta a fost un zvon aruncat de cineva aiurea, dezmintit acum de această persoană. Femeia zice ca a stat maxim 3 luni acolo și apoi a fost abordată de una dintre cele două doamne din spatele lui Pistol, care a convins-o să plece, mai ales că nu iși permintea să-și plătească intreținerea acelui apartament. Ulterior, această doamnă i-a nășit și un copil.

In locul ei s-a instalat cu biroul insuși domnul primar Pistol, atunci doar un celebru samsar de terenuri, cu o avere impresionantă, cu sute de terenuri achizitionate in zonă. Și-a adus angajatele și de acolo a inceput expansiunea teritorială in Buftea, mai ales că deja controla primăria din umbră. Era la indemână, se făceau acte pe bandă rulantă, ieșeai de la Pistol, intrai la notar.

Pistol pune la cale o strategie beton, și buftenii amărăți, sau doar simpli lingăi, fac coadă la celălalt birou, cel politic, de langa BRD, unde se impart favoruri și servicii, gratis. Sub guvernarea PDL, și primar PDL, intre 2004 si 2008, Buftea a fost o pradă ușoară. S-a continuat după 2008, când deși primarul se schimbase, epoca guvernării PDL era la apogeu, iar Pistol făcea lejer combinații și domina orașul.
In 2008, C-tin Bălălău, omul său, căruia ii și fusese șef de campanie (vă inchipuiți ce insemna asta in Buftea atunci), pierde alegerile, iar Pistol decide să ia frâiele in mână și să candideze el pentru 2012.

Și-a impus apropiata, prin relațiile din PDL, Margareta Căpățână, ca director la Casa Judeteana de Pensii Ilfov, de unde a avut ca scop, susținerea pensionarilor din Buftea, in numele lui Pistol. Apăreau tot felul de vouchere de vacanță pentru pensionari si persoane cu handicap, pe care le distribuia chiar Pistol de la sediul PDL. Pensionarii nu mai faceau coadă la casa de pensii, ci la sediul PDL din Buftea , unde venea omul și cu dosarul de pensionare, să se pensioneze rapid. Ulterior, după câștigarea alegerilor locale, Pistol o aduce pe Margareta Căpățână in primărie, ca adminsitrator public, cel mai bine plătit post, dar și pe celelalte doamne care lucrau la biroul său.

Ziarul Adevarul scria in 2011: “Birou în casa atribuită unui bolnav de SIDA”

“Eu i-am igienizat apartamentul, tot eu i-am plătit şi medicamentaţia. Întâmplător, consiliera mea este naşa copilului Elenei Dragomir.  I-a botezat copilul. Probabil, nu mai avem voie să mai facem nici acte de creştinism”, a declarat consilierul judeţean, G. Pistol. Potrivit acestuia, de vină pentru acest scandal ar fi edilul de Buftea, I. Stoica. “Totul a plecat de la primar, care are impresia că suntem într-o competiţie şi că cineva vrea să-i ia locul. Vă daţi seama că nu mă pretez eu la un apartament…”, a mai spus Pistol.

Primarul localităţii a refuzat să comenteze prea mult situaţia. “Este un proces pe rol, la Judecătoria Buftea. Am fost daţi în judecată de Elena Dragomir, care nu a locuit niciodată în apartament”, a declarat edilul I.Stoica, lăsând să se înţeleagă că în spatele acţiunii în instanţă s-ar afla tot consilierul judeţean Pistol.

Continuarea in episodul următor. Cu final neașteptat. Cine are și alte informații despre acest caz, rog mesaj privat, sau mail la contact@expresuldebuftea.ro. Asigurăm discreție totală.

]]>
3 raspunsuri
 1. Voicescu Gh.
  Voicescu Gh. says:

  Felicitari! Abia azi am citit articolul, vroiam sa va prezint si eu acast caz dar nu am reusit. Este total adevarat ce si cum ati expus. Bafta in continuare!

  Răspunde
 2. Bizu
  Bizu says:

  Bogdane iar vii cu “stiri ” din astea resapate
  e de notorietate faptul ca nu a fost nimic ilegal si mai ales imoral in povestea aia . poveste de altfel inventata de la inceput pina la sfarsit .
  mi se pare o jalnica incercare ,din multele ( am sipierdut numarul lor ) de discreditare a Domnului Primar . Cel mai bun primar pe care l-a avut Buftea in ultimii 30 de ani .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *