Continuă combinațiile imobiliare? Fosta Avicola Buftea doneaza un teren Primariei Buftea

o inteprindere foarte importantă in oraș, aflată la intrarea dinspre București, imediat pe drepta, in locul acela aflat acum in paragină. Ea se intindea pe hectare intregi pe câmp, spre pădure. Afaceriștii arabi, care au cupărat-o după 90, au pus-o pe butuci, doar după ce au stors tot din ea, de ajunsesem in anii 2000-2008 să nu mai putem sta in oraș de miros. Era un calvar pentru locuitorii din zonă, apa din puț fiind contaminată, iar aerul irespirabil, din cauza depozitării animalelor moarte, dejecțiilor și arderilor cadavrelor ce se făceau acolo, fără autorizații elementare de mediu. Salvarea noastră a fost intrarea in UE, care nu a mai premis așa grozăvie. Gainatul pasaretului din Buftea a bagat oameni in spital In 2017 a avut o cifră de afaceri aprope de 0, angajați 0, de la 5-6 000 000 euro și 258 oameni in 2006. De 13 ani terenul e in paragină, fix la șosea, intrare in oraș părând din acestă cauză apocaliptică. Nimeni nu a știu atâția ani ce interese mai sunt in zonă, dar probabil se aștepta oferata potrivită pentru a vinde terenul. Iată că a apărut ceva… Proprietarii SC Avicola Buftea SA, firma care are sediul in Mogoșoaia, au impărțit in 2017 unul dintre acele  terenuri, in 3 loturi, unul având destinația de drum. Adică exact drumul de acces de pe vremuri in inteprindere, drum care nu a fost niciodată public. Vezi foto cu săgeata. Avicola Buftea, reprezentată de Hamoud Al Samou,  oferă spre donație, printr-o hârtie scrisă către Consiliul Local Buftea, acest drum, in fapt un teren de 11 500 mp. Domnul Pistol a dat citirii această adresă și a specificat că ne-ar fi de folos acest drum, pentru că „am putea ajunge mai repede la Baza FRF, n-am mai ocoli” Consilierii și-au dat acordul de principiu, urmând a se face un proiect de hotărâre care va fi votat. De ce trebuie să țină cont consilierii când vor vota:

  • legea spune că acceptarea donației se face doar dacă terenul devine de uz ori de interes public. Acolo, afară de terenurile private, sânga-dreapta, nu mai e in capăt decât Baza FRF, folosită doar pentru antrenamente. Baza e privată, la fel ca și terenul de sub ea, pe care Stoica l-a dat spre folosință gratuit, cu condiția ca să abă acces acolo și buftenii, dar Pistol l-a vândut celor de la FRF. Accesul acolo se face de pe urmtoarea stradă, Strada Aviației, stradă perfect asfaltată, special pentru cei de la FRF.
  • Buftea are alt stadion, nu folosește această bază privată, unde nu se joacă meciuri oficiale cu spectatori decît foarte rar și meciuri deloc importante.
  • proprietarii terenurilor adiacente drumului in cauză (majoritatea fiind ale societății Avicola Buftea) nu au nicio fundație construită, niciun proiect, niciun PUZ, nicio intenție de a dezvolta acolo ceva. Deci unde e interesul public? Mai mult, terenul e in paragină, plin de gunoaie.
  • 11 500 de metri pătrați inseamnă destui bani la bugetul local din taxe, de ce să nu și le mai plătească cu această ocazie a donației?
  • o negociere ar fi mult mai potrivită, să dea și ei ceva in schimb. Măcar să arate o intenție de proiect, să-și curețe locul, să facă un gard frumos la șosea, să planteze pomi, să amenajeze un loc de joacă acolo.
  • buftenii s-au mai  fript cu donația unui astfel de drum, venită de la insuși primarul Pistol, pe filiera mama-sora, dar măcar ei aveau deja aprobat un PUZ acolo, aveau un proiect, se vedea clar că vor face ceva. Aici… nimic. De ce să nu ne ducă gândul la altă combinație imobiliară?
]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *