Despre gestionarea unor situatii de urgenta la Liceul B. Stirbey

Deși nu speram la asta prea curând, iată că un profesor din Buftea s-a gândit deja la ce ne gândeam noi, imediat după tragedia de la Colectiv. Ce trebuie sa invete Buftea dupa catastrofa din Colectiv?

Olivia Ignătescu, profesor la Liceul Barbu Stirbey l-a invitat pe Andrei Irode  de la Blackhawk Security – Romania pentru o discuție cu elevii despre gestionarea unor situatii de urgenta.

Il urmăresc pe Andrei de mult timp pe Facebook și vă garantez că este unul dintre oamenii care pot și vor schimba ceva in tara asta! De astfel de oameni și de modele au nevoie copiii nostri!

Am fost la sute de concerte și probabil mii de meciuri și știu cum se comportă agenții de securitate. In general, nepasator si total greșit! L-am remarcat pe Andrei Irode prima oară la un concert la Arenele Romane. Ploua, iar el ruga spectatorii sa isi astepte randul la intrare sub o copertina, nu sa stea in ploaie la coada. Am zambit aducandu-mi aminte de toti bigiesii si jandarmii care se comporatau animalic cu platitorii de bilete, de unde isi luau si ei salariul.

Mi-am dat seama ca Andrei, seful de la Blackhawk Security – Romania, dupa o experienta indelungata de spectator de rock, a intuit o nisa pe piata firmelor de securitate. Nisa bunului simt, educatiei si nu in ultimul rand a responsabilitatii si respectului fata de public. A inceput de jos de la micile concerte underground, organizatorii si muzicienii i-au remarcat profesionalismul, iar acum face pasi mari in domeniu.

Inca inainte de tragedia de la Coelctiv vedeam cum Andrei dezbatea subiecte despre siguranta publicului. Din pacate nu multi il ascultau. Nu firma sa asigura clubul Colectiv, dar Andrei a ajuns imediat la fata locului intelegand clar ce s-a intamplat si dimensiunea catastrofei. A pierdut multi prieteni acolo si urmatoarele zile si nopti a fost permanent alaturi de supravietuitori si s-a hotarat sa-si ofere toate cunostintele despre primul ajutor, securitate si gestionarea situatiilor de urgenta in speranta ca poate schimba ceva.

Felicitari doamnei/domnisoarei profesor Olivia Ignatescu ca ii pasa si ca l-a adus la liceu sa le vorbeasca elevilor si ma bucur ca in scolile buftene educatia se poate face si altfel decat pe stilul vechi si cu manele la balul bobocilor.

12274239_1070774529640255_4996275785760780336_n 11170341_10154422603635021_4947783441812605428_n

]]>

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *