Primaria Buftea plateste 1.500.000 euro pe an pentru deszapezire!

UPDATE 2: Consiliul Local a adoptat cu unanimitate de voturi Proiectul de hotarare privind aprobarea prelungirii contractului de delegare de gestiune prin concesiune a serviciului public de salubrizare din orasul Buftea incheiat cu SC Servicii de Salubritate Bucureseti SA… Proiect-17-prelungire-contract-ssb

UPDATE: desi nu se specifica pe site-ul prefecturii, contractul ar putea fi pentru intregul serviciu de salubrizare, pe tot parcursul anului, cu deszapezirea inclusa. La rubrica “detalii” apare doar “valoarea contractului este pe intreaga perioada”. Din pacate pot sa apara astfel de confuzii, din cauza lipsei transparentei si informatiilor publice dinspre Primaria Buftea.

………………………………….

Respectând standardul de transparenta asumat la începutul mandatului, Guvernul României dă publicității „Centralizatorul contractelor de deszăpezire pe drumurile publice pentru perioada sezonului rece 2016-2017” încheiate până la data de 25.11.2016.

Având în vedere importanța acestui subiect pentru siguranța cetăţenilor, Cabinetul Cioloș a centralizat aceste informații de interes public şi le pune la dispoziția cetățenilor.

Situatia este atașată aici

.

In Judetul Ilfov putem vedea datele exacte aici, pe site-ul Prefecturii Ilfov.

La nivelul Unităților Administrativ Teritoriale (UAT) activitatea se desfășoară  în regie proprie sau pe bază de contract, de către operatori economici.

Primaria Buftea a incheiat in 2013 un contract de deszapezire pe 4 ani, indiferent daca ninge sau nu, cu firma Servicii Salubritate Bucuresti (SSB), aceeasi cu care avem si contract de salubrizare, de 4 ani, contract care a fost prelungit recent.

Contractul de deszapezire se termina si el in februarie 2017, iar valoare lui este de 26 067 663 lei, fara TVA! Adica 1 448 203 euro, fara TVA, pe an! Indiferent daca si cat ninge! Doar pentru drumurile interioare, nu si pentru DN1A (Soseaua Buc-Targoviste) si nici pentru drumurile judetene din Buftea, adica strazile Tamas, Agricultori, Milano, Independentei!

Spre comparatie, majoritatea localitatilor din Ilfov au incheiat contracte cu tarif pe fiecare serviciu, doar in caz de ninsori, iar primaria Popesti-Leordeni, oras asemanator cu Buftea la numarul de locuitori si suprafata, plateste pe deszapezire 66 666 euro pe an! Interesant e si cui plateste atat de putin… firmei Rosal, cea care a fost inlocuita in Buftea, de Pistol, cu actuala SSB!

Cateva impresii despre deszapezirea din Buftea, culese din anii trecuti:

Cum stati cu deszapezirea?

Cum a fost deszăpezirea azi?

Cum stați cu deszăpezirea?

deszapezire_valoare .]]>

3 raspunsuri
 1. Mihai
  Mihai says:

  Exact în urmă cu 5 ani, fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu aproba  standarde de cost pentru întreținerea șoselelor pe timp de iarnă. Costurile au fost stabilite la acel moment între 2520 de Euro pe kilometru şi 4509 Ruro pe kilometru pentru lucrările de deszăpezire făcute în perioada 1 noiembrie-31 martie. Aceste costuri includeau şi un profit al operatorilor economici de 5%.
  Câți km de drumuri are orașul nostru? 100? 150? Este extraordinar de mare suma contractata. Vom face o sesizare către Serviciul Antifraudă al Politiei Ilfov. Sa vedem cum detailează Primaria împreuna cu furnizorul acest contract
  Contractul cu pricina nu ar trebui sa depășească suma de 500.000,00 Euro la un cost plus profit rezonabil de 3500 de Euro/km.

  Răspunde
 2. Mihai
  Mihai says:

  SDN București Nord pentru DN1, DN2, DN3, DN7; DN1A si CB – 100% încheie contract cu
  4.138.015 lei , TVA inclus.
  Ceva miroase urat de tot. Sa vedem rezultatul anchetei care sper sa înceapă cat mai rapid.
  Radule, daca ai ceva de spus..

  Răspunde
 3. tudor
  tudor says:

  Care dracu dezapezire. La penultima zapada nu am vazut utilajele, in schimb am vazut locuri de parcare pline cu zapada bagata de plugurile care au trecut1-2 ori, locur care sunt platite, caz in care oamanii au aela la ajutorul celor de la curti sa-si percheze masinile. Azi la o zapada de rahat(am primit 4 foto de la un prieten) au trecut utilajele de 4 ori in intervalul 8-13 si vorbesc doar de o strada. Oare a ramas pistol fara motorina sau vrea sa justifice atata banet. Sfarsitul este aproape si o sa vedeti ca am dreptate.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *