Dezvaluiri: Cum sa capusezi primaria

Daca va intrebati cat mai castiga unii angajati ai primariei… Sau daca angajati ai primariei, care iau doar 1 000 lei dupa ani buni acolo, stiu cati bani fac altii…

Nu am prostul obicei de a scrie despre angajatii primariei, dar Frangu Adrian nu e chiar angajat, desi e mai mereu pe acolo. Incaseaza prin contract 2 700 lei pe luna, dar asta e doar ce vedem noi aici, contractul poate beneficia ulterior de numeroase acte aditionale, pentru completare.

Frangu Adrian e platit exclusiv, conform contractului, pentru intretinerea site-ului primariei. Nu pentru crearea unuia nou din cand in cand. Site-ul arata asa… www.primariabuftea.ro. E exact la fel ca in 2011, incomplet, greu de navigat, fara informatii utile, fara transparenta.

Adrian e un baiat bun care poate face multe pentru comunitate, insa nu e lasat. Articolul nu se vrea un atac la el, ci la Pistol care face si desface. El sa aiba grija să nu răspundă penal pentru ce NU pune pe site-ul primariei!

El si sotia sa, plus inca un colaborator/angajat al primariei fotografiaza la toate evenimentele organizate de primarie. Nimeni nu vede niciodata nicaieri acele poze. Si atunci pentru ce ia acesti bani? Putem banui, de exemplu, ca Pistol il pune, in interes personal, sa supravegheze multimile la evenimente si intreg internetul buftean, comentarii si foto, de la acest site pana la contul de Facebook al lui Cetina.

Mai mult, Vicentiu Nae a descoperit ca domeniul primariabuftea.ro nici macar nu apartine primariei, ci Media Sat. Vezi articolul intreg aici…

Servicii de intretinere si actualizarea website P.O.B.

Un alt caz de capusare a bugetului local, de data asta un caz notoriu, este cel al purtatorului de cuvant al ultimilor 3 primari, Cristian Szilvassy, autointitulat ziarist, desi n-are nimic in CV.

Acesta primeste bani prin firma sa, Cris Event Media, sa editeze Adevarul de Ilfov, o fituica ce incape lejer in gaura sulului de hartie igienica. „Ziarul” nu il vede aproape nimeni, este inutil, doar cu informatii generale, in mare parte comunicate si articole luate/furate cu copy/paste, dar si foarte multe poze de foarte slaba calitate, in mare parte cu primarul Pistol.

E de fapt ziarul sau de campanie platit din banii nostri, iar munca la el dureaza maxim 8 ore pe luna.  Aici vedem doar o suma care nu ne spune mare lucru, dar nu stim ce aditionale mai contine contractul, unde pot fi si alte sume. Dar vom reveni asupra subiectului.

cris event

In acelasi timp, aproape aceiasi bani se platesc catre Jurnalul de Ilfov, prin Prestige Events (interesanta asemanare de nume cu Cris Event) doar pentru vreo 3 articole despre Buftea pe numar. Pe siteul jurnaluldeilfov.ro sunt arhivate toate articolele legate de Buftea. Macar asta se poate numi ziar, spre deosebire de cel al lui Szilvassy. Sunt sub 50 in ultimul an, ceea ce inseamna ca platim cam 600 lei pe articol, chiar daca e foarte mic,  chiar daca e doar pentru Pistol.

In ambele cazuri este de fapt vorba de o taxa de protectie pe care primarul o plateste din banii nostri sa se asigure ca nu va fi atacat niciodata de cele doua „trusturi” de presa.

jurnalul2015

Frangu si Szilvassy au fost oamenii fostului primar si sunt platiti bine din banii nostri doar pentru a-i face campanie actualului, fiind nefolositori comunitatii, dar e o diferenta mare intre ei… Frangu e un baiat ok, nu e un caracter mizerabil si nu tine neaparat sa strice imaginea orasului si sa jigneasca orice buftean.

Bonus… Primaria a platit 23 000 de euro pentru calendare pe care le-a dat gratis prin oras. Vezi intreg articolul aici…

eLicitatie Notificare de atribuire la cumpararea directa numarul 163147

eLicitatie Notificare de atribuire la cumpararea directa numarul 263173

Calendar 2016 Primaria Buftea

 ]]>

9 raspunsuri
 1. nume
  nume says:

  „Frangu e un baiat ok, nu e un caracter mizerabil si nu tine neaparat sa strice imaginea orasului si sa jigneasca orice buftean.”
  Intr-adevar Frangu e baiat cu bun simt nu deranjeaza pe nimeni, dimpotriva. Site-ul primariei arata asa pentru ca astea-s ordinele lui Bo$$, oricum omul este supus unor presiuni mari si e posibil sa iasa din schema…
  Mult respect pentru Vicentiu, singurul jurnalist adevarat din Buftea care a avut curajul sa infrunte blocul de beton din primarie. Inclusiv a castigat in instanta.Ceea ce este curios e ca lumea nu comenteaza pe site-ul lui sau pe FB de frica. Totul este monitorizat atent si oamenii se tem de repercursiuni (sicane in afaceri; in trafic, la ghiseu).

  Răspunde
 2. Hadrian
  Hadrian says:

  Hm, familia Frangu? Chiar nu stiam. Am intrebat si eu dupa ce am citit pe Adevarul… si mi s-a confirmat ca asa e. Eu nu am o parere buna despre cei doi si stiu de ce.
  Site-ul ala e asa de ani de zile, pentru ce dracu e platit tipul? Declaratiile de avere inca sunt incomplete. Pesemne se schimba odata la patru ani.

  Răspunde
 3. Nemele
  Nemele says:

  Il cunosc personal pe pustiul asta, si treaba nu sta chiar asa. Vanatorii de cancan nu spun ca din banii aia se platesc taxe la greu, si oricum el nu lucreaza doar la site. Din cate am inteles tine si calculatoarele in primarie, face toate posterele si banerele, si foto prin oras la evenimente si lucrari. Cu un calcul simplu, din 2700 ramai in mana cu vreo 1600, care nu mi se pare o suma exorbitanta in it.

  Răspunde
 4. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Calculatoarele din primarie sunt „tinute” de alt baiat, alta firma, alt contract. El ar face bine sa se ocupe de ceea ce face obiectul contractului sau, ca de foto prin oras suntem satui… sunt destui care le fac degeaba. De site ne doare pe noi, ca nu e nimic pe el din ceea ce ar trebui sa fie.

  Răspunde
 5. Bizu
  Bizu says:

  A inceput campania electorala ,au inceput atacurile , in aceasta lupta vor fi victime colaterale , multe. Din pacate tot felul de personaje infecte vor invada sub semnul anonimatului sau in nume propriu, spatiul public .
  Este foarte adevarat de altfel ca sunt multi lingai morti de foame care se vand sau se vor vinde foarte ieftin si din astia cor fi in toate taberele care se vor confrunta. platiti din surse mai mult sau mai putin oneroase .
  oricum v-a fi mult mai simplu sa fii in opozitie decat la putere . o sa fie un exercitiu interesant pentru George si echipa lui sa duca o campanie pozitiva ( bazata pe realizarile semnificative pe care le-a avut in acesti ani in frunte primariei ) fata de campania negativa dusa in urma cu 4 ani .
  Eu ai urez succes!

  Răspunde
 6. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Despre ce lingai morti de foame vorbesti, Bizule, care ai fost in campanie impotriva lui George, apoi te-ai dat cu el si acum ocupi o functie publica sau ce faci tu acolo la Buftea Admin, societatea priamriei? Ce atacuri Bizule facem noi aici, ca publicam ceea ce e legal de publicat si constatam ceea ce e evident, ca cineva nu face absolut nimic din banii aia? Tu ce faci pentru comunitate din pozitia unde te-a pus George al tau? Hai ca esti simpatic, zau…

  Răspunde
 7. Hisytia
  Hisytia says:

  Vicentiu Nae, redactor sef la adevarul de buftea. Mor de ras:)) oare pe cine are in subordine. Bine i-a facut. Vine el smecher ca filmeaza ca vrea el. Putea sa asiste linistit fara scandal, dar normal, sa „scrie”si ziarele ceva.

  Răspunde
 8. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, Violeta Alexandru.
  „Cum ar trebui sa arate un site de autoritate publica la finalul mandatului dvs?
  In primul rand, mi-as dori sa fie toate informatiile legate de executarea contractelor, o mai buna prezentare a oamenilor din institutie, o informare completa asupra executiei bugetare si administrarii banilor. Dar am si o problema de forma: as vrea ca omului sa-i fie usor sa gaseasca informatiile. Trebuie sa ne punem in pozitia omului care intra pe site ca sa gaseasca ceva. Informatia trebuie sa fie sistematizata in asa fel incat sa fie accesibila.”
  http://www.ziare.com/violeta-alexandru/ministru-pentru-consultare-publica/vreau-sa-fiu-criticata-mi-s-a-spus-sa-abrog-legile-transparentei-din-februarie-un-pas-inainte-interviu-video-cu-ministrul-violeta-alexandru-1403882

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *