Cum mai stau cu amenințările III

Deși am vrut să o las baltă inițial, așa cum a picat, m-am hotărât recent să fac public treaba asta, din anumite motive. In primul rând, preventiv. Nu e prima oară când depun o plîngere penală pentru amenințări primite in urma unor opinii critice la  adresa primarului Pistol.

plangere penala

Deși am vrut să o las baltă inițial, așa cum a picat, m-am hotărât recent să fac public treaba asta, din anumite motive. In primul rând, preventiv. Nu e prima oară când depun o plîngere penală pentru amenințări primite in urma unor opinii critice la  adresa primarului Pistol.

Povestea pe scurt

Acum un an am distribuit pe pagina personală de Facebook un articol scris de altcineva in care era criticat primarul Pistol pentru o treabă banală, site-ul primăriei. In urma acestei postări, am fost amenințat pe Facebook de un indvid din Buftea, pe care nu il cunosc.

N-am dat imporntanță, se mai intâmplă când te bagi in cocină, nu era primul, dar după un timp, cineva care il cunoaște, mi-a atras atenția că ar putea fi ceva serios și că idividul are o problemă reală cu mine. Mai exact, se pare că era cel care ridicase cu platforma proprie epava mașinii lui Dan Condrea, imediat după moartea acestuia in celebrul accident.

Subiectul a făcut mare vâlvă la momentul ăla in presa națională, unde jurnaliștii incercau să afle cine era cel care a ridicat epava, cum de a făcut-o așa rapid și cine l-a chemat să facă asta. Ziariștii de la mai multe televziuni m-au intrebat dacă știu cine e și am refuzat să le spun. Dovadă că niciodată numele lui nu a fost pomenit in lungile și desele emisiuni despre moartea lui Condrea.

Am punctat chestiile dubioase care s-au intâmplat in ceea ce privește acel accident, dar am refuzat să merg mai departe cu vreo investigație sau dezvăluiri, deși puteam să fac carieră pe subiectul ăsta. VIDEO: Cine ne-a băgat mortul in casă?

E posibil ca el să fi fost vizitat/deranjat de diverși (autorități sau jurnaliști) pe subiectul ăsta, și m-am gândit că de aici e așa pornit pe mine, de mă amenință in public pe Facebook. Probabil l-a deranjat problema pe care am ridicat-o atunci, imediat după accident, când mașina avariată a fost ridicată așa rapid.

.

Atenție la ce postați, Facebook e spațiu public!

El nu a știut că a te da zmeu pe internet te poate băga in belea și că Facebook-ul nu e sat fără câini. Și nici Buftea nu e. Am preferat să merg la parchet și la poliție și să depun o plângere penală, căci nu vreau să mă uit mereu in spate când merg pe stradă cu fetițele mele, dar și pentru a descuraja alți astfel de viteji. Eu nu am spate, nu mă bat, nu mă intrec in șmecherie, dar nici nu tac și nici nu mă inchid in casă. Și mai am incă incredere in poliție și parchet!

Am fost chemat la poliție și mi s-a luat o declarație chiar de către unul dintre șefi, care, desigur, a incercat să mă convingă că nu e nimic grav, că se intâmplă, că nu mi-a indus nicio teamă, că incă mai ies din casă. Da, din păcate, nu sunt chiar fraierică geamantan, și am recunoscută că nu tremur prea tare și mai ies din casă. Nu am vrut să declar nici vreo eventuală legătură cu cazul Condrea. Așa că au propus renunțarea la urmărirea penală, pentru că nu prezenta interes public.

Nu  am mers mai departe, deși puteam să creez ușor un interes public, dacă țineam neapărat să fac spectacol, mai ales că nimeni nu-l știe pe tipul respectiv ca ușă de biserică. Nu vreau ceva de la el, nu-i public porecla, nu-i pun poza, nu mă interesează decât să mă apăr și să mă simt in siguranță unoraă, chiar dacă am opinii critice la adresa autorităților locale cu care lucrează el! Probabil dacă iși cerea scuze, il invitam și la o bere.

Știu că, la cât sunt unii bolnavi de importanță, nu ar conta prea mult pentru ei o declarație la poliție, unde să spună că regretă, și nici amenda de 500 de lei, dar e bine să știți că puteți depune plângere in caz că sunteți jigniți sau ameninați pe Facebook. Știu că unii sunteți revoltați că unii politicieni sau polițiști depun plângeri pe numele celor care ii jignesc pe Facebook, dar au legea de partea lor, au dreptate, Facebook fiind declarat spațiu public. Atenței la ce postați!

Nu e prima oară când depun plângere penală pentru amenințări, iar invinuitul este amendat! Fac și publice poveștile! Doar așa pot să mă apăr, căci nu o să inchid șandramaua pentru că mă amenință cineva, in urma opiniilor și dezvăluirlor mele!  Cum stau cu amenințările II

.

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *