Obligați să returneze banii inapoi la buget, după ce și-au dat ilegal prime! Raport de expertiză contabilă privind Buftea Admin SRL

La ședința  trecută s-a prezentat un Raport de experitiză contabilă privind societatea primăriei, raport insușit prin vot unanim de intreg Consiliul Local. Acest raport a venit in urma presiunilor Curții de Conturi care a cosntat abateri grave și repetate in privința acestei societăți fantomă a primăriei.

In urma acțiunilor de control efectuate de Curtea de Conturi asupra activității societății primăriei, Buftea Admin SRL, au fost constatate o serie de abateri cu impact negativ asupra rezultatelor financiare ale societății, printre care nevirarea veniturilor fiscale colectate, provenite din taxe locale pentru ocuparea domeniului public, la bugetul orașului Buftea.

Curtea de conturi a emis o decizie 30/2015 prin care impune reglemetarea mai multor erori privind contractul de ascociere al acestei societăți cu Primăria Buftea. Eu am solicitat in mai multe rânduri, in baza legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, această decizie, și pentru că a refuzat sistematic să mi-o dea, l-am acționat in instanță pe primarul Pistol.

.

La ședința, Pistol a prezentat această hotărâre ca fiind urmare a unei “sugestii” a Curții de Conturi. In fapt, a fost o impunere clară, dar e greu să recunoască faptul că a fost prins cu fofârlica!

Consilierul UNPR/PMP, Mihai Cojocariu a avut o nelămurire: “Deci Curtea a găsit nereguli, dar raporul spune că e totul ok?”. Primarul i-a replicat tăios: “Spuneți ce vreți mai exact, ce nu ințelegeți! Deci nu v-ați pregătit!” Apoi domnul consilieri PNL Romanescu, a incercat să pună punct discuției, cu o concluzie pe care sigur Pistol nu ar fi vrut să o audă: “S-au dat prime și acum le recuperăm!”

.

Iată ce prezintă raportul de expertiză contabilă. Proiect-1-compensarea-obligatiior-Buftea-Admin

obiective_expertiza_bufteaadmin

.

 1. Venituri totale in 2016 au fost de 439 101 lei, din care 92% au fost venituri din redevențe și chirii, după cum urmează:

obiective_expertiza_bufteaadmin2

2. Observăm că aproape in totalitate banii vin din inchiriere tarabe/spații piață și din taxe de parcare. Mai vedem foarte puțini bani incasați la sala de sport și terenul de sport, ceea ce inseamnă că nu se dau bonuri/chitanțe și se mai merge pe “vezi că am vorbit cu cutare să jucăm și noi”. Parcare orară in Centru? Nu cred că există așa ceva… Ca o concluzie… nu se produce nimic, banii vin din inchirierea domeniului public.

3. Cheltuielile Buftea Admin SRL in 2016 au fost in sumă de 304 427 lei.

expertiza_buftea_admin3

Observăm cheltuielile cu salariile că sunt 2/3 din total și in generenal, sunt cheltuieli de funcționare.

.

5. Profitul societății a fost in 2016 de 124 822 lei, care conform contractului de asciere cu Consiliul Local, trebuia direcționat către Unitatea Administrativ Teritorială Buftea.

6. Expertiza dovedește că societatea primăriei Buftea Admin Cons SRL a virat către UAT Buftea doar 84 374 lei in 2016.

7. Pentru perioada 2010-2015, Buftea Admin SRL are de virat  către Primărie suma de 112 042 lei, sumă ce reprezintă profit aferent TVA. Pentru 2016, Buftea Amin SRL are de virat către Primărie profitul de  54 600 lei. Total datorat către Primărie 166 642 lei.

8.Buftea Admin trebuie să recupereze suma de 118 818 lei, reprezentând TVA, dar care a fost trecută la profit. Din asta, 6 776 lei sunt dividente pe care le datorează Primăriei.

Practic, raportul curții de Conturi demasca faptul că aceste sume nu au fost direcționate către bugetul local, ci s-au dat prime angajaților din ele. Ceea ce e ilegal și a fost reparat prin aceasta expertiză și hotrâre, venite in urma raportulului Curții de Conturi, care constata:

 • abateri cu caracter de continuitate (semnalate şi cu prilejul precedentelor misiuni de audit) vizând neîncasarea de către UATO Buftea a veniturilor de natură fiscală (reprezentând taxe locale pentru ocuparea domeniului public), colectate de S.C. BUFTEA ADMIN CONS SRL în baza contractului de asociere nr. 102/01.10.2012, dar reținute integral, fără just temei, de societate, deși constituiau de fapt şi de drept, venituri ale bugetului local (constatare a cărei pertinență a fost confirmată de Curtea de Apel Bucureşti, prin Hotărârea civilă nr. 762/09.02.2015, hotărâre ale cărei prevederi sunt bine cunoscute celor două entități). Astfel, raportându-ne doar la nivelul anului 2015, veniturile pe care societatea le datorează UATO Buftea au fost estimate la suma de 299.593 lei. De menţionat este și faptul că însăși asocierea a fost neavenită, fiind încheiată între UATO Buftea şi o societate comercială cu capital integral aparținând UATO Buftea;
 • Acordarea de prime (cu aprobarea Consiliului de Administraţie al societăţii) în valoare totală de 11.789 lei angajaţilor societăţii (5.403 lei/decembrie 2014 şi 6.386 lei/ martie 2015), în condiţiile în care SC Buftea Admin Cons SRL (societate cu capital integral al UATO Buftea) a înregistrat în anul 2014 pierdere în sumă de 69.525 lei

.

[quote]Concluzie… Primele se dau când produci ceva, când ai un rezultat bun, să motivezi și să răsplătești angajații, nu când stai degeaba și incasezi chirii, și alea in mod deficitar. Societatea Primăriei, Buftea Amin Cons SRL, cu 12 angajați, nu produce nimic, trăiește doar din chirii, nu cheltuie mai nimic, nu intreține parcările, ca să le iasă profitul cât mai mare, să-și dea prime. Raportul Curții de Conturi și insistența mea pe subiect i-a făcut să dea banii inapoi bugetului local și să nu-i mai pitească pe viitor.[/quote]

Curtea de Conturi – Rapoartele privind finanțele publice locale UATO Buftea 2015

Curtea de Conturi costată nereguli grave – Rapoartele privind finanțele publice locale UATO Buftea 2012, 2013, 2014

.

SC Buftea Amin Cons SRL este condusă de Niță Fifi Constantin, cu un salariu de 3 000 de lei lunar, apropiat al primarului Pistol, consilier județean PNL, de unde mai incasează o indemnizație de 1 000 lei lunar. Un alt apropiat al lui Pistol, Radu Bizu Dorobanțu a fost preşedinte al Consiliul de administratie al S.C. Buftea Admin Cons S.R.L, acum fiind și el consilier județean PNL.

In aceeași ședință a fost votat in unanimitate și bugetul pe anul 2017 al SC Buftea Amin Cons SRL, fără dezbateri, fără comentarii. Primarul  Pistol a specificat că anul acesta va avea loc fuziunea intre cele două firme ale Primăriei Buftea, SC Buftea Amin Cons SRL și SC General Public Serv SRL. Și apoi alt buget… Și așa se vor pierde urme și bani.

La ședință au asistat și două doamne, foste angajate SC Buftea Amin Cons SRL, date afară de Pistol și/sau Fifi. Consilierul UNPR/PMP Mihai Cojocariu a intrebat despre bugetul de salarii, iar Pistol i-a replicat la fel de tăios ca la primul proiect: “Ați fost la ședința, deci știți despre ce e vorba. Se vor face economii!” 

Cojocariu a punctat: “Păi ce conomii? Le-ați dat pe fetele astea două afară și ați angajat alta cu salariul dublu!”

Pistol a incercat să o dreagă intr-un stil extrem de nepoliticos, ce nu face cinste nici unui bărbat, nu numai unui primar: “Ne-au dat in judecată, după ce dă instanța soluția, vă zic și economia. E in primul rând o economie de imagine!”

.

]]>

7 raspunsuri
 1. EugenD
  EugenD says:

  Cu ceva timp în urmă aveam plăcerea să discut pe acest site cu președintele UNPR Buftea (pe atunci), Neatu Laurentiu. Pentru cei care nu-și mai aduc aminte domnul Neatu a candidat în 2016 pentru funcția de primar al orașului Buftea, cedând singurul loc eligibil de pe lista consilierilor locali domnului Cojocaru. Mi-a plăcut mult realismul și mai ales altruismul domnului Neatu. Era perfect conștient că nu poate obține mai mult de 7% și a cedat locul eligibil ca rasplată că domnul Cojocaru reușise să strângă mai multe semnături de susținere a candidaturilor decât reușise el. Niște finețuri pe care rareori le vezi în politica românească!
  II spuneam atunci domnului Neatu că singura șansă de consolidare a electoratului care a votat UNPR (cca 450 de persoane dacă îmi aduc bine aminte) este să rămână în opoziție și să lupte împotriva lui Pistol, deja celebru pentru opacitatea în administrare și pentru luarea unor decizii cel puțin ridicole (stâlpi pe mijlocul trotuarelor, canalizare și apă pe câmp unde are terenuri, etc). I-am sugerat să facă o opoziție constructivă, deșteaptă și să comunice mult cu cetățenii.
  Nu numai că acest lucrul nu s-a întâmplat dar domnul Neatu a dispărut cu totul din peisaj imediat după alegeri. Parcă am simțit că locul lui nu e în politică…. sau cel puțin nu în politica de acum. Să-i urăm succes în activitățile domniei sale!
  Și uite așa ne-am pricopsit cu domnul Cojocaru Mihai care a arătat că nu a înțeles nimic din nimic. Chiar mi-am pus speranța în domnia sa (ca mulți alții) pentru că obținuse locul de consilier pe forțe proprii, meritat, neajutat de niciun partid (UNPR chiar îl trăgea în jos, fiind perioada când Oprea omorâse indirect un tânăr polițist) și nici tras de vreun lider local. Cu bani de afișe din propriu buzunar!
  Domnul Cojocaru deși a votat până acum absolut tot ce a propus primarul, girând cu numele și semnătura chiar avantaje personale ilegale pentru Pistol (donarea drumurilor de acces de pe terenurile primarului către administrarea (a se citi nota de plată) Primăriei), a reușit performanța, din câte se pare, sa cadă în dizgrația acestuia. Și-o fi negociat și el măcar un sediu de partid pentru susținerea uriașă oferită în consiliu?
  Nu cred să mai existe vreodată șansa ca domnul Cojocaru să ajungă în consiliul local altfel decât la remorca unui partid/lider serios. Poate produce surprize plăcute dacă se hotărăște să lucreze pentru cetățeni și nu pentru primar. Până acum și-a trădat electoratul și depinde numai de dânsul dacă va reuși recâștigarea lui. Dar asta o vom afla la următoarele alegeri…..
  Cât despre subiectul articolului o să mă rezum la a spera că observațiile și deciziile Curții de Conturi vor fi puse în aplicare așa cum ar fi normal într-o țară sau într-un oraș care se pretinde civilizat.

  Răspunde
 2. nume
  nume says:

  ” când Oprea omorâse indirect un tânăr polițist”
  Mda, Bogdan Gigina a murit pentru ca bulangiul ala nu ajungea prea repede la carciuma, motocicletele MAI-ului sunt la pamant. Pe Fifi il doare in pwula de hotararea asta, nimeni nu v-a primi nici un ban inapoi.

  Răspunde
 3. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Eugen, cum de ți-a scăpat? Domnul Neațu nu a dispărut, ci a fost răsplătit, probabil pentru munca depusă in campania electorală din 2016 la căruța lui Pistol . A fost pus fără concurs, direct, in unanimitate, in Consiliul de Adminsitrație la Buftea Admin, dar și la General Public. Adică câteva milioane bune pe lună fără să facă nimic. Probabil doar să tacă și să dispară din viața publică.
  http://www.primariabuftea.ro/hcl/2016/108.pdf
  http://www.primariabuftea.ro/hcl/2016/107.pdf
  E un om de toată isprava, dar hai să nu ne facem că nu vedem. Domnul conslier Cojocariu are și dânsul o poveste itneresantă in spate. Nu ajungea consilier fără sprijin și l-a returnat primarului in primul an de mandat in consiliu. Intre timp s-a intâmplat ceva, s-au supărat de la ceva, că nici la Raja nu mai lucrează.
  Și la Horia Bobei s-a scurtcircuitat ceva o perioadă, dar a rămas pe baricade și merită remarcat. Domnul Proțiuc, din păcate, nu prea mai luptă, probabil nici starea de sănătate nu-i mai dă energie.
  Ar fi prea puțin și n-ar fi motivați să lupte deloc dacă nu mergem la ședințe să asistăm și să spunem ce vedem! Practic au sprijinul nostru, dacă au atitudine și sunt interesați de comunitate cu adevărat!

  Răspunde
 4. bizu
  bizu says:

  Asa cum ne-ai obisniut Bogdane , ai reusit din nou sa scrii un articol incitant plecad de la un fapt si facand speculatii pe subiect .
  Si tot ca de obicei nu ai dreptate , si am sa explic de ce :
  – este adevara SC Buftea Admin Cons a acordat prime in martie si decembrie angajatilor societatii ( majoritatea angajatilor sunt paznici si ingrijitori care se ocupa cu paza si intretinerea bunurilor administrate de societate ) . Adica muncitorii acestei societati au primit o prima de paste de 450 ron brut ( adica 230 ron) si o prima de craciun de 550 ron ( adica 300 ron net)
  – decizia de a da prime a fost a consiliului de Administratie a societatii nu a Domnului Primar
  – intradevar curtea de conturi a dispus recuperarea primelor ( pe inspectorii curtii de conturi nu-i intereseaza ca oamenii care au beneficiat de prime aveau salariul minim )
  – cele doua angajate la care face referire domnul consilier local care au fost concediate administrau parcarea de la judecatorie . Dupa ce au fost inlocuite , incasarile parcarii au crescut de aproape 4 ori . ( capacitatea parcarii nu a crescut ,a crescut gradul de incasare ) acest lucru se datoareaza in primul rand indeparatrii celor doua angajate .
  – salariul directorului acstei societatii este mult mai mic decat cel prezentat de tine
  – curtea de conturi s-a contrazis in mod repetat in rapoarte si tu l-ai prezentat doar pe unul dintre ele (cel care ti-a convenit tie)
  in concluzie articolul acesta este cel mai neostalinist si conspirationist pe care l-ai publicat pina acum .

  Răspunde
 5. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Neo ce? :)))) Felicitari pentru ca ai recunoscut ca v-ati dat prime aiurea. Nici nu am zis ca Primarul vi le-a dat, dar el e managerul suprem, fara acordul lui nu vedeati nimic de la un mort. Mariti-le salariu daca au minim, nu le dati prime ilegal, d-le consilier! Poti sa ne spui ce pazesc acesti paznici? Parcarile si piata din care scoateti bani, in niciun caz!
  Daca insisti, salariul ldirectorului e luat din declaratia de avere de aici
  http://www.cjilfov.ro/upload2/declaratie_avere_2016_mandat_nou/Nita_C.pdf
  Iar a ta, daca tot insisti, e aici… unde zice ca ai luat lunar 900 de lei de la societatea primariei, fara sa fii angajat. Ne poti spune ce ai facut de banii astia?
  http://www.cjilfov.ro/upload2/declaratie_avere_2016_mandat_nou/Dorobantu_R.pdf

  Răspunde
  • bizu
   bizu says:

   Nuam spus ca ne-am dat prime , ci ca am dat prime “MEMBRII CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE NU AU INCASAT NICI UN BAN DE LA BUFTEA ADMIN CONS NICIODATA ”
   Intradevar in calitate de membru in consiliul de administratie la General Public Serv am fost platit . Dar de la Admin Cons nu am luat nici eu nici colegii din consiliul de administratie nici un ban . O mai tii mite pe colega ta de la USR care erea intr-un consiliu de administratie si lua 7000 de lai pe luna .In caz ca ma intrebi ce am facut la General Public Serv iti spun ca mult mai mult decat colega ta .
   Oamenii despre care vorbesti cu atat dispret sunt ceteteni ai orasului nostru ,care au grija de patrimoniul acestui oras .

   Răspunde
 6. Cine
  Cine says:

  Ce aberatii!Curtea de conturi nu are cum sa se cobtrazica in rapoarte!Aceste firme care cu buna stiinta capusesc primaria de ani buni,sub diferite forme,BufteaAdmin,Admin Cons,General Public Serv ,unii si aceeasi peste tot!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.