Consiliul Local Buftea susține financiar beneficiarii burselor de studiu in străinătate și elevii cu rezultate de 10

Ca urmare a unei adrese depuse de studenta bufteancă Roxana Buga (n-am ințeles de ce i-au ascuns numele in adresă), prin care aceasta solicita o sponsorizare, consilierii locali au propus suma de 5 000 de lei. Studenta urma să plece 5 luni la studii la o universitate din Portugalia, valorea bursei de 300 de euro pe luna, nefiindu-i suficientă.

In prima ședință, conform procesului-verbalal al sedintei din august s-a discutat așa:

pv-consiliu-buga

Ulterior, in ședința din septembrie, consilierii au votat acordarea unei sponsorizări de 5 000 de lei către Roxana Buga. Au fost 13 voturi pentru și 5 abțineri ale unor consilieri PNL. Fără explicații, deși ar fi fost corect să le dea. Dacă mai sunt studenți in Buftea care beneficiază de burse de studiu in străinătate, ii indemn să facă intocmai pentru a obține o finanțare de la Consiliul Local.

In plus, in urma adresei unui părinte, care solicita premierea celor doi elevi bufteni ai Scolii nr. 1 care au obținut nota 10 la Evaluarea Națională, Consiliul Local a dezbătut propunerea, iar domnul Romanescu a propus 1 000 de lei pentru fiecare. S-a aprobat, la propunerea doamnei Rudeanu, cumnata directoarei școlii, suma de 2 000 de lei pentru fiecare elev. Colega dânsei, tot consilier local PNL, doamna profesoara Geovana Boca, a propus și premierea directorului școlii, tot pentru rezultatele celor doi elevi. Pistol a replicat, propunând in glumă și primarul pentru premiere.

Și guvenul a propus printr-un ordin premierea celor 253 de elevi din tară care au obținut nota maximă, cu 1 000 lei.

Avem acum cadrul legal pentru premierea viitoare a elevilor cu nota maximă la Evaluarea Națională (sperăm că și la Bacalaureat), dar și susținerea studenților ce obțin o bursă de studii in străinătate.

]]>

2 raspunsuri
 1. Gilda
  Gilda says:

  Stiu ca n-are legatura cu subiectul,dar,ce se intampla cu piata noua in centru?E adevarat ca au facut-o cu piciorele si n-a primit autorizatie isu,de la usi care se deschid spre interior pana la tot felul de defecte structurale?E adevarat ca a costat enorm,ca se faceau inca 6 cu banii cu care s-a construit?Pentru cine nu crede,cica e musai a se duca pe jos prin fata pietei noi si apoi prin spatele ei pe drumul proaspat asfaltat si sa numere gurile de canal. Sunt cate doua la fiecara 2 metri,peste 60 de guri de canal din fonta care au costat pretul de parca ar fi fost din aur.Dupa miile de stalpi polonezi plantati in mijlocul trotuarelor din 20 in 20 de metri,acum avem guri de canal mai dese decat grauntele de nisip pe plaja.Ma rog,la cati boschetari au votat la alegerile din Buftea,uitandu-ma la rezultate,nici nu ma mir ca seful i-a rasplatit cu atatea guri de canal…

  Răspunde
 2. Bizu
  Bizu says:

  asta e chiar amuzant . Exista un subiect publicat pe acest blog care nu atca primarul si consiliul local si intervine cineva cu in comentariu complet pe lingă subiect .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *