Bufteni pe lista datorinicilor la Fisc

ANAF a publicat lista datornicilor, persoane fizice, unde găsim și foarte mulți bufteni. Nu ne interesează decât cei ce se invârt in jurul banului public. Puteți consulta lista aici.

Se aștepta cineva ca cel care are grijă de banii nostri, de bugetul localității, să aibă datorii la Fisc pe persoană fizică? Primarul Gheorghe Pistol apare pe această listă cu suma de 133 000 de lei. Adică aproximativ 30 000 de euro. Ce ar putea face bugetul local cu o astfel de sumă? Cred că ar asigura pe un an finanțarea școlilor generale din Buftea, să nu mai audă părinții că nu sunt bani pentru școli, spre deosebire de biserici.

Tu prostule, dai năvală să-și plătești an de an datoriile, stai pe drumuri, stai la cozi, iar dacă vrei să-ți scoți ceva de la primărie, te trimite să-și plătești impozitele și amenzile intâi. Iar cel ce gestionează  banii noștri iși ingnoră impozitele. Frumos, nu?

Pe cine mai găsim cu o sumă frumușică? Putea să lipsească martie din post? Lingăul primarului, una dintre cele mai vechi lipitori care suge de la bugetul local, 3 300 de lei pe lună, fără să facă absolut nimic! Cristian Szilvassy (foto), cel ce oferă servicii de periaj edilului, pe banii noștri, și care se plânge că suma aia lunară pe care o incasează de ani de zile e prea mică pentru că-și plătește din ea și impozitele. E, uite dovada că nu-și plătește, știind că e sub umbrela lui Tata Pistol. Are 5 000 de lei datorii! Culmea, Pistol i-a mai făcut recent un contract pe un an, prin atribuire directă! Ar trebui să fie ilegal să-i atribui direct un contract unuia care are datorii la stat!

Intr-o situație cel puțin surprinzătoare e un alt buftean care are contract cu primăria, Adrian Frângu, care are datorii de 20 000 lei! Mi-e și rușine să zic ceva de el, că e baiat ok, dar e cel puțin jenant să ai asemenea datorii la stat când tot ce faci e să fii plătit de stat! Mai grav, el are contract pentru intreținerea site-ului primăriei, care e jalnic, dar tot ce face in timpul ăsta e să se ocupe de site-ul personal al lui Pistol și de promovarea astuia.

Mai sunt doi bufteni care au datorii mai mari decât Pistol, dar nu sunt persoane cunoscute. Mai găsim pe listă nume ca Daniel Costea, fost consilier local PSD, abonat și el o vreme la lucrări cu primăria, cu 17 000 lei, dar și Gheorghe Dobrican, cu 14 600 lei, notar care a primit titlul de cetățean de onoare al orașului, „pentru activitate remarcabilă adusă la imbunătățirea imaginii orașului Buftea” (UPDATE: replica dânsului la comentarii). Sunt și doi candidați pentru Consiliul Local Buftea, unul de la PSD și altul de la M10, dar sumele nu sunt mari și ii vom numi in cazul in care vor câștiga un post de consilier. Au timp până atunci să-și plătească impozitele.

]]>

15 raspunsuri
 1. Bizu
  Bizu says:

  Foarte tare lista asta a ANAF .Sunt curios cum o sa reactionati cand ANAFva plati sume imese drept despagubiri din banii nostrii pentru aceste liste multe eronate …
  Apari pe lista si daca contesti o amenda si te judeci ANAF pentru asta ….
  In cazul domnului Dobrican care este o somitate este posibil sa fie o diferenta de impozit , notarii mai cei buni platesc impozite de sute de mii de lei pe an …. de multe opri platesc mai mult decat datoreaza si staul se foloseste de banii lor fara sa plateasca nici un leu dobanda … rusinos ca ati ales sa tarati numele acestui distins domn in acest articol …

  Răspunde
 2. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Poti sa ne spui ce datorie avea Pistol la inceputul mandatului? Sa nu mai caut eu, ca cine stie de ce mai dau…
  Hai ca suna ciudat si la domnul notar, care plateste impozite imense, ca asa e meseria… Nu comentam daca merita sau nu titlul de cetatean de onoare, dar nu cumva titlul asta il scuteste si de ceva impozite? Hmmm… acum parca se leaga si titlul asta.
  Bizu, tu ne forțezi să săpăm adânc. Să răscolim ce nu trebuie.

  Răspunde
 3. Gheorghe Dobrican
  Gheorghe Dobrican says:

  Nu am nici o datorie la ANAF si nici la vreo persoana juridica sau fizica.
  Am fost prezentat in mod mincinos si defaimat in dorinta de a-mi afecta prestigiul si demnitarea de care ma bucur in opinia publica.
  Cei care au anuntat in spatiul public pretinsa datorie au facut-o cu rautate, iresponsabilitate si lipsa de constiinta in dorinta de a ma compromite.
  Faptul ca sunt cetatean de onoare al orasului Buftea nu imi aduce nici un beneficiu material si nici o reducere sau scutire de taxe si impozite.

  Răspunde
 4. Bizu
  Bizu says:

  Asa este … dar anaf a recunoscut ca in acest tabel sunt greseli ….. poate si tu ai datorii sau Bogdan sau eu , dar fiscul nu ne a pus pe lista din greseala ….

  Răspunde
 5. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Merge, nume, dar se incarca foarte greu, ca e mare. Vezi si aici…
  https://static.anaf.ro/static/3/Anaf/20160516174934_restante_fizice.htm
  Doar nu o sa te iei dupa telespectatorii RTV sau Antena 3.
  „Reprezentanții ANAF au confirmat pentru Digi24 că în cazul Elenei Băsescu și în cazul lui Cătălin Predoiu s-au strecurat erori. Deși aceștia și-au plătit datoriile către bugetul de stat, ei apăreau în continuare ca fiind datori la Fisc.
  Reprezentanții ANAF spun că vor remedia aceste erori cât se poate de repede. De altfel, actualizarea/corectarea listei a început deja. De pildă, în cazul Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, care deși luni seară apărea cu o datorie totală la Fisc de peste 500.000 de lei, marți după-amiază apărea cu o datorie totală de 350.000 de lei, deci cu o treime mai mică.
  Este posibil ca astfel de cazuri să mai apară, iar cei de la ANAF promit că datele și contestațiile vor fi verificate, iar lista permanent actualizată.”

  Răspunde
 6. Gheorghe Dobrican
  Gheorghe Dobrican says:

  In ceea ce ma priveste lista ANAF-ului este eronata. In cazul in care ANAF nu va dezminti lista, am in vedere promovarea unei actiuni in justitie impotriva acestuia pentru daune morale.

  Răspunde
 7. nume
  nume says:

  Pagina e imposibil de accesat, trebuie sa fii Steve Jobs sa cauti ceva, nu are functia „search”, cine dracu’ sta sa caute intre sute de mii de nume. Treaba romaneasca, anaf de cacat.

  Răspunde
 8. Gheorghe Dobrican
  Gheorghe Dobrican says:

  În urma verificărilor pe care le-am făcut am descoperit mijloacele necinstite la care s-a recurs pentru calomnierea mea, aşa cum voi arăta în cele ce urmează:
  În lista publicata de ANAF figurez la numărul 26919 cu un debit de 13.610 RON la bugetul de stat – contestat, cu un debit de 888 RON la bugetul de asigurări sociale de stat – contestat şi cu un debit de 135 lei la bugetul fondului national unic de asigurări -contestat.
  Din moment ce debitele sunt contestate, acestea nu sunt datorii potrivit legii, deoarece o datorie trebuie să fie certă, lichidă şi exigibilă.
  Pentru ca domnul Bogdan Tobă, actualul consilier în Consiliul Local al oraşului Buftea, să aibă motive să mă calomnieze, a preluat si publicat incomplet lista ANAF, fără rubricile în care se fac menţiunile că pretinsele debite sunt contestate, deci că acestea nu sunt certe, lichide şi exigibile.
  Îi amintesc d-lui Bogdan Tobă că potrivit art.320 din Codul penal falsificarea unui înscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subsctierii sau prin alterarea lui în orice mod de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la de 6 luni la 3 ani.
  De asemenea, domnul Bogdan Tobă a afirmat tot în mod mincinos că eu candidez pentru Consiliul Local Buftea şi că am anumite avantaje în calitate de cetăţean de onoare al oraşului Buftea.
  Fără falsificarea listei ANAF, care este un înscris ofical, de către domnul Bogdan Tobă, este evident că ştirea acestuia din Expresul de Buftea nu ar fi avut nici un efect în rândul opiniei publice şi mai ales în rândul alegăturilor, făcându-şi, în acest fel, campanie în mod mincinos pe seama mea.
  Sincer să fiu, nu mă aşteptam din partea salariaţilor de la ANAF care m-au trecut pe listă cu o pretinsă datorie contestată şi nici din partea domnului Bogdan Tobă să falsifice lista ANAF pentru a avea motive să mă calomnieze.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *