Bogdan Talasman incheie excelent sezonul 2014


Bogdan Talasman a incheiat sezonul de debut cu brio in Campionatul National De Raliuri. E un sport foarte costisitor si daca nu esti un tip cu bani, greu vei reusi performante. Desi nu vrea s-o spuna, nu vrea sa aduca vorba, o aduc eu… Talasman nu este sustinut cu nimic de Primaria Buftea, desi ar putea aduce beneficii de imagine orasului.

Sponsorii sai sunt Miras International , Procema SA, dar si Ad Garage (Crevedia – Manastirea), unde proprietarul Adrian Anghelov, impreuna cu baietii din Buftea, ii pun masina la punct intre competitii. Evident, orice alt sponsor ar fi binevenit.

  • Locul II la Cupa Dacia si la categoria Debutanti la Raliul Harghitei
  • Podium la Cupa Dacia in 2014 castigat pe ultima proba a sezonului
  • Un sezon complet si fara niciun abandon pentru echipajul 485

Bogdan Talasman este un pilot implinit. Si-a trait visul de a concura in CNR si in plus a reusit sa duca la bun sfarsit toate etapele din 2014. Performanta a fost reusita doar de trei echipaje. Vicecampionii Edwin Keleti/ Botond Csomortani, cei care ii vor insoti pe podiumul clasamentului general, Dan Girtofan impreuna cu Eugen Rotaru si Bogdan Talasman, cel mai cumpatat si mai constant dintre debutantii anului.

Sunt foarte multumit de cum a decurs sezonul 2014 pentru mine. Am inceput cu gandul de a participa la cateva etape iar pana la urma le-am facut pe toate. Am fost ferit de probleme, am inceput de jos, de foarte jos si am crescut ritmul constant. La Harghita am mai urcat o treapta. Am vrut sa vad daca am o sansa sa ma bat cu baietii vechi. Acum stiu ca pot si nu ma pot gandi decat la ce am de facut ca sa contui sa ma perfectionez si in sezonul 2015″ a declarat Bogdan Talasman

Ultima etapa din Campionatul National de Raliuri 2014, cea de la Harghita, le dadea mici sanse lui Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca la podiumul final al Cupei Dacia sau al categoriei debutantilor. Sanse matematice existau insa trebuiau coroborate cu diverse rezultate independente de vointa lor. Totusi, sansa a fost de partea lor iar inainte de ultimele doua probe aveau de recuperat 17 secunde fata de echipajul de pe locul II al Cupei pentru a urca pe podium la finalul sezonului.

Am mers mai tare ca de obicei la Harghita. L-am vazut focusat pe Bogdan si inainte cu doua probe am zis “hai sa incercam!” Am scos o roata de rezerva, am aruncat sticlele cu apa, haine, tot ce se putea arunca si am pus benzina la limita. Am zis daca ne iese proba scurta incercam sa dam tot pe ultima si asa a fost. A mers cum n-a mers niciodata pe PS10. A fost o plecere sa dictez pentru un pilot care da tot ce poate. Am luat podiumul final pentru un avans de numai trei secunde.” a adaugat Andrei Mitrasca, copilotul lui Bogdan.

Intors de la Harghita cu satisfactia ca a reusit un sezon complet si fara incidente, Bogdan Talasman si-a inceput munca pentru sezonul 2015. Raliurile sunt mult mai solicitante ca probele de coasta iar Bogdan stie ce are de facut in continuare. Sa ramana cu picioarele pe pamant si sa continue sa invete. Bogdan Talasman doreste sa le multumeasca partenerilor care ii sunt alaturi si ii asigura ca rezultatele din raliuri de abia au inceput pentru el. Felicitari tuturor concurentilor din 2014. Ne vedem cat de curand pe probe!

 

 

 

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *