Ziua Eroilor 2014

Alte FOTO … 29 Mai 2014 – Ziua Eroilor

]]>

5 raspunsuri
 1. Hadrian
  Hadrian says:

  Cred ca s-a cam depasit masura in privinta momentului artistic. Nu ajunge ca suntem bombardati cu violenta non stop in viata de zi cu zi, de la filmele artistice si pana la programele de desene animate la care se uita copiii?
  Copilasi imbracati in uniforma cu pusti din lemn etc. E bine ca se sarbatoreste Ziua Eroilor si ca ne mai aducem aminte de cei ce au luptat pentru noi.

  Din pacate tot mai putini isi aduc aminte de localnicii ce s-au jertfit pe campul de lupta. Recent m-am intors de la Tiraspol unde stiam ca exista un monument dedicat romanilor ce au murit acolo in al doilea razboi mondial. Am avut surpriza sa ajung chiar cand se aducea omagiul celor cazuti… Am fost emotionat sa gasesc acolo scris pe monument, numele fratelui strabunicii mele (el fiind buftean); numele acestuia fiind trecut si pe crucea din centru. Am vazut si eu diferenta sarbatoririi eroilor.

  Răspunde
 2. Hadrian
  Hadrian says:

  [quote name=”satelit”]deja exagerezi, bine ca nu era cumatrul verisoarei[/quote]

  De obicei nu e bine sa raspunzi provocarilor sau mistourilor. Asta e o regula pe internet!!! Totusi voi raspunde…

  Dragul meu Satelit eu nu exagerez si nici nu-mi creez istorii false sau genealogii false precum altii. Stiu oameni cu o oarecare pozitie ce acum mint ca familiile lor erau furnizoare ale Casei regale sau ca au copilarit cu copiii printului Barbu Stirbei. Ma refer la oameni din Buftea!

  Pur si simplu familia noastra e de aici cam de pe la 1800. Cei din familia noastra au luptat in ambele razboaie mondiale si au fost oameni de mare isprava respectati aici, atunci cand doar popa, doctorul, dascalul si un numar infim de oameni erau considerati faima locului prin seriozitate, munca si educatie.

  Ca fapt divers iti voi spune ca eroii bufteni morti pe campul de lupta din al doilea razboi mondial nu sunt amintiti nicaieri (sper sa nu ma insel). Fratele strabunicii mele a murit la Tiraspol si a fost ingropat in izmene intr-o groapa comuna. De unde stiu atatea amanunte? Culmea, pentru vremurile alea de razboi, familia a fost anuntata rapid si a putut merge la Tiraspol. Din pacate ajunsi acolo au constatat ca toti cei morti erau ingropati in gropi comune si culmea nici macar imbracati cuviincios nu erau.

  Daca ai fi un om interesat, ai fi aflat ca a fost un mare scandal diplomatic acum cativa ani cand cimintirul ostasilor romani de la Tiraspol a fost devalizat ca sa se contruiasca acolo un monument comunist ce aducea slava poporului sovietic (un obelisc mai exact).

  Ce mai vrei sa stii? Ca la Tiraspol am mers nu in excursie ci cu treburi de stat?

  Vad ca nimeni nu comenteaza momentul comunisto/tematic in care cei mici au simulat ca sunt morti la Ziua Eroilor. Cred ca nu a existat asemenea moment penibil nici pe vremea cand sarutam cravata rosie de pionier!

  Răspunde
 3. nume
  nume says:

  [quote name=”Hadrian”]Cred ca nu a existat asemenea moment penibil nici pe vremea cand sarutam cravata rosie de pionier![/quote]
  Penibil intr-adevar, marca Steluta banuiesc. Asteptam cu interes o tema snuffx.com cu o decapitare marca al-Qaida pe viitor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *