Cum ar fi un Mega Image in piață?

Photo

Se discută de ani de zile despre modernizarea pieții din Centru, fiind vehiculate dinspre primărie sau dinspre gura lumii, mai multe variante.

S-a vorbit de mutarea ei intr-un spatiu mai mare și mai aerist, s-a vorbit depsre modernizarea serioasa, in același loc, pe două nivele, cu magazine și tarabe, dar deocamdată tot la stadiul de piață veche și imbâcsită rămâne. E adevărat, s-a produs o curățenie benefică astă toamnă, probabil echivalentă cu o modernizare.

Dar nu modernizarea aia mare, așteptată de toată lumea… de bufteni și de comercianții din piață. Hai să facem un exercițiu de imaginație, deloc fantastic.

Mega Image tot caută in oraș un loc unde să deschidă un magazin. E loc, e orașul mare, Lidl și Penny merg bine, de ce nu ar rupe și ei ceva de aici, mai ales că au o ofertă destul de diferită si, oricum, sunt in plină expansiune. Se pare că nu au găsit incă locul potrivit.

Ce-ati zice dacă locul potrivit ar fi chiar in Piața din Centru? Pe modelul celei din Studio, Primăria Buftea ar pune terenul la dispozitie si toate utilitățile, iar celor Mega Image nu le-ar rămâne decât să investească puțin și să asigure un comerț civilizat. Bine, modelul din Studio e un eșec total, dar oamenii (primaria si investitorul) n-au intrebat pe unii mai deștepti dacă ar putea avea succes in 2014 o piață in fundul satului.

Deci vine Mega, trage un magazin in piață (ei, sau trage primaria, depinde cum se inteleg), o parcare, și-i ingesuie intr-un colț acolo și pe câtiva dintre vechii comercianți. La mișto, așa, să arate că piața tradițională incă există… cu cei 2-3 tarabagii care s-ar mai incumeta să lupte. Pentru chestiile sezoniere și tradioționale din piața, ca pepeni, varza, struguri, murături, abia are primăria motiv să mai organizeze un bâlci, gen ziua recoltei sau zilele toamnei.

Și uite așa, primăria ar rezolva problema modernizarii pietii… Costuri mici si pentru primărie, care o va trece la capitolul realizari, și pentru investitor, care are terenul, infrastructura si vadul gratis. Ce s-ar intampla? Ar fi bufteanul multumit? Primaria? Vechii piețari? Comercianții de acolo? Comercianții din cartier? Ar mai merge ceva in cartier afară de Mega Image? Ne-ar conveni?

Scenariul nu e fantastic. Mega Image vrea locul acela, mai rămâne să vrea și primăria.

]]>

8 raspunsuri
 1. ada
  ada says:

  ar fi pur si simplu oribil. modernizata sau nu, prefer oricand sa iau legumele de la cei cativa producatori decat de la MI. Au o politica agresiva si preturi mari. Plus ca sloganul cu sustine [b]piata locala [/b]nu mi se pare de prisos intr o lume in care marile lanturi de magzine + marfa lor iriadtiata, isi fac loc din ce in ce mai mult. Eu cred ca piata din centru ar fi o pierdere daca s ar deschie un MI .

  Desigur, nu cred ca fraiele sint in mainile primariei ci in ale celor care locuiesc in oras. Desigur, toti se vor impiedica si vor invoca prezenta masiva a celor care sint intermediari, ca locul nu e igienic si ca ei prefera sa impinga carucioare printe rafturi….

  Răspunde
 2. lala
  lala says:

  Da,f.bn ,as fi de acord cu un mega image in locul pietei.Poate asa dispar si asa zisi “producători” cand defapt cu totii sunt niste speculanti ordinari de care nu au loc adevaratii producători.

  Răspunde
 3. bili
  bili says:

  Da,f.bn,eu as fi de acord cu un mega image in locul pietei decât acei speculanti care se numesc producători.Adevaratii producători nu au locuri de vânzare un piata de acesti ………Rusine sa le fie celor care le dau atestate de “producători” pe acte false!

  Răspunde
 4. Alexx
  Alexx says:

  Ar fii misto daca ar face …nu stiu…un cinema…sau…un mall! Au destul spatiu si ar fi mai convenabil…nu multi au masina si isi permit sa mearga pan’ la Bucuresti 😉
  Cine e de acord sa scrie “Vrem mall!”

  Răspunde
 5. catalin rudeanu
  catalin rudeanu says:

  avem nevoie totusi si de piete..asta e cea mai mare din buftea si e bine ca se dezvolta…daca la piata inca mai gasesti produse autohtone , la un mega nici o sansa !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *