Trotuare inutile

De ce ni s-au făcut trotuare? Cred că din obligație… de genul “uite, mă, să nu ziceți că nu v-am făcut!”. Am observat că mai rău ne incurcă, zău!

In Flămânzeni și in Țigănie lumea oricum circulă tot pe stradă (și nu amintesc Aleea Gării și Oțetărie pentru că acolo nu e trafic așa mare) fără să le pese că incurcă șoferii sau că se expun inutil accidentelor. Nu ține explicația că trotuarul e incomod, având suișuiri și coborâșuri datorate intrărilor in curți! Cum nu ține nici idioțenia aia cu “așa ne-am obișnuit”.

Pe Strada Viilor, oamenii au trăit in noroaie și s-au plâns ani de zile că nu au trotuare, iar când s-au făcut, toată lumea parchează mașina pe ele, făcând traficul pietonal imposibil sau mutându-l pe carosabil! Nu ține explicația cu “nu sunt locuri de parcare”. Ți-o pui in curte! N-ai loc? Atunci injură primăria că te obligă “aiurea” să ai minim 400 mp și câțiva metri intre casă și gard!

Așa ceva găsim și in Flămânzeni, dar deși există cadru legal, este exclus să se aplice amenzi sau să se facă o minimă educație, pentru că, nu-i așa, nu vrem să deranjăm electoratul in ultimul an de mandat!  Mai ales cu nimicuri d-astea…

Cum spuneam, se injură la greu primăria pentru că te obligă să construiești la ceva metri de limita proprietății, dar se pare că unii obțin autorizații și n-au loc in curte,  unde să-și parcheze mașina sau să-și depoziteze materiale de construcție. Așa că basculăm orice pe trotuar… Ni se rupe că s-au băgat o grămadă de bani in ele și se strică, sau că n-au “desculții”, aia fără mașini, pe unde să meargă! Cine să ne amendeze? Nimeni, că vin alegerile!

Exemplu perfect… Cineva basculează nisip pe trotuar, iar după ce il folosește, ce rămâne? Trotuarul distrus, bani aruncați de la buget! Ne pasă? Nu, dă-l dracu, oricum nu-l folosește nimeni și nu ne amendează nimeni!

Avem și cazuri gen “Caracal”, cu trotuare atât de inguste incât nu incape nici o mămică de mână cu un copil și nici o gospodină mai durdulie, care cară două plase de la piață! Pe fosta Mareșal Antonescu (că 23 august n-o să-i mai zic până nu-i schimbă denumirea!), de la piață spre centru, trotuarul e făcut de vreun inginer născut in Caracal. Altfel nu se explică de ce nu a mai intrat un metru in boschetăreala aia jegoasă din fața blocurilor, pentru a face un trotuar decent!

Alte probleme: (afară de “minorele”… Cam cât trăiesc pavelele și E frumos, da’ nu prea!)

București-Târgoviște n-are trotuare și nu va avea prea curând din diverse motive și nu va avea prea curând, la fel probabil și Strada Studioului, unde DOAR uneori e de ințeles de ce merg oamenii pe carosabil… trotuarul e impracticabil pentru femei pe tocuri și cărucioare de copii, și in plus, acolo câinii sunt stăpâni!

]]>

24 raspunsuri
 1. P. C-tin
  P. C-tin says:

  Strada Viilor este si a mea!

  In primul rand tu ne.ai aratat 2 poze in care masinile sunt parcate pe trotuar.

  In prima poza sunt 11 masini parcate , 6 din ele fiind in fatza unui service.

  In a doua poza sunt 4 masini parcate pe trotuar, 2 dintre fiind in fata unui magazin.

  Iar in ceea ce priveste circulatia pe trotuare, eu zic sa stai linistit ca nu.i vreun bulevard si nu cred ca s.a plans cineva de chestia asta.

  Eu zic ca nu are nicio noima…

  Răspunde
 2. rsbl
  rsbl says:

  [quote name=”P. C-tin”]Strada Viilor este si a mea!

  In primul rand tu ne.ai aratat 2 poze in care masinile sunt parcate pe trotuar.

  In prima poza sunt 11 masini parcate , 6 din ele fiind in fatza unui service.

  In a doua poza sunt 4 masini parcate pe trotuar, 2 dintre fiind in fata unui magazin.

  Iar in ceea ce priveste circulatia pe trotuare, eu zic sa stai linistit ca nu.i vreun bulevard si nu cred ca s.a plans cineva de chestia asta.

  Eu zic ca nu are nicio noima…[/quote]

  D’aia e Buftea sat cu blocuri. Ce-mi trebuie mie trotuar, ca pot sa merg si pe mijlocu drumului, iar aia cu masini sa ma fereasca. Sau poate lumea nu mai merge pe jos, deci nu mai are cine sa le foloseasca.
  Din pacate putini inteleg lumea dpdv automobilist+motociclist+biciclist+pieton si cred ca doar ei au drepturi.

  Răspunde
 3. Ela
  Ela says:

  TROTUARE pe strada Studioului???!!!!
  In aprilie am indraznit sa-l invit pe domnul primar la o plimbare pe trotuar, de la sosea, pana la MPS. A acceptat, dar…..in iulie, promitand ca totul va fi bine!!! E adevarat, n-a precizat si anul!!! Nu stiu, sa-mi cumpar sandale, pantofi sau cizme cu toc??

  Răspunde
 4. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  @P. C-tin

  Nu ține explicația! De ce nu va tineti masina in curte? In plus, Viilor e drum judetean, mai ceva ca bulevardul!

  @dragoshel

  Aia ziceam si eu!

  @Ela

  Nu mai da banii pe incalțăminte, mergi in tălpile goale pe acolo, astfel vei beneficia de un masaj relaxant la tălpi!

  @nume
  Sigur că nu e vina lui, dar poate face educație!

  Răspunde
 5. gigi
  gigi says:

  de a utiliza trotuarul corespunzator trebuie sa ai si o cultura adecvata , aceasta se obtine in scoala cum la examenul de bac au cazut foarte multi trageti noi concluzia . TOT TINE DE EDUCATIE SI RESPECTUL DE SINE

  Răspunde
 6. Nea Gigi d la gsp
  Nea Gigi d la gsp says:

  [quote name=”gigi”]de a utiliza trotuarul corespunzator trebuie sa ai si o cultura adecvata , aceasta se obtine in scoala cum la examenul de bac au cazut foarte multi trageti noi concluzia . TOT TINE DE EDUCATIE SI RESPECTUL DE SINE[/quote]
  NEA gigi DA PE GSP…iote domne ce analo-gie facu omu` ista:ca sa merg io pe trotuar tre sa fac o scoala sa iau bacu si probabil sa merg si la o facultate…NU MAI EGZISTA RESPECT DOMNE….NEA gigi DA DOMNE PE GSP

  Răspunde
 7. Oana
  Oana says:

  Este adevarat ca s-au furat bani din primarie de o perioada buna de timp de o casierita?Scuze daca gresesc asa vorbea cineva in banca.

  Răspunde
 8. sacalul
  sacalul says:

  ela o sa mergi sigur pe trotuar,daca ti-a promis face si anul acesta alti promiteau din 2000 si ce sa facut?Nu credeti ca tine de bunul simt sa ingrijim ce sa facut de 3 ani in buftea si nu sa criticam primarul? de bine de rau am fost plecat citeva luni si nu-mi vine sa cred cite s-au realizat mai ales parcul din studio care este via a vis de blocul meuFELICITARI si tinetio tot asa nu va luati dupa oamenii binevoitori platiti de un individ dubios care habar nu au ce vorbesc sau scriu la comanda.Nu se folosesc trotuarele pentru ca nu le vine sa creada ca le au dar isi revin si le vor folosi

  Răspunde
 9. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  [quote name=”sacalul”] Nu se folosesc trotuarele pentru ca nu le vine sa creada ca le au dar isi revin si le vor folosi[/quote]

  Hă, hă, hă !!!! Bună de tot asta! 😀

  [quote name=”sacalul”] nu va luati dupa oamenii binevoitori platiti de un individ dubios care habar nu au ce vorbesc sau scriu la comanda. [/quote]

  Da, iar eu sunt Mircea Badea…

  Răspunde
 10. blaga
  blaga says:

  [quote name=”2012″]Ai vrea tu. Stai linistit!, nu este de nasul tau. Ramai asa cum esti: ,, un nimeni de 32 de ani, 1.82 și 80 de kile”[/quote]

  ia uite cine a inviat!…2012, ti-a trecut frica de a mai scrie?

  Răspunde
 11. richard gioarsa
  richard gioarsa says:

  Ungure, firma de care intrebi tu, dupa datele oficiale publicate, este a lui Praslea Cel Voinic. Sau mai degraba a calului sau, deoarece a mancat jaratec si a crescut din 2005 pana azi cat altele in 25 de ani in economiile asezate, cu principii solide . Cum si eu am o firma de 20 de ani, cum si eu am avut zile si nopti de griji, nevoi si spaime de nerambursarea creditelor contractate, ma vad nevoit sa ma declar IDIOT, deoarece nici n-am visat ca pe vremuri de criza sa prosper, ci doar sa rezist impreuna cu cei care ma ajuta sa-mi duc crucea, pardon afacerea. E adevarat, nu am avut nici o afacere-cat de mica-cu statul…Cum in Buftea nu produc nici plantele oxigen fara firma asta, cum a dat norocul peste noi prin existenta ei, propun sa o declaram Cetatean de Onoare (???). Nu stiu daca e de acord domnul Primar, dar poate reusim sa-l induplecam, motivele, performantele, sarguinta, calitatea lucrarilor, promtitudinea si nu in ultimul rand EXCLUSIVITATEA ne da speranta ca vom reusi.

  Răspunde
 12. 2012
  2012 says:

  blaga 08-07-2011 23:29
  ia uite cine a inviat!…2012, ti-a trecut frica de a mai scrie?

  Nu mi-a fost si nu-mi este niciodata frica sa scriu daca am pentru cine.Tartorul acestui site de gasca care se considera ,, eu smecher ” minte de ingheata apele. Nu scriu pentru ca nu vreau sa-i cresc minuscula audienta pe un asa zis site ………,unde discutiile se invart in jurul acelorasi neinsemnate subiecte despre fotbal, scandaluri personale, trotuare si accidente la intersectia Stirbei cu Bucuresti-Targoviste. Niciodata nu am folosit mai multe IP si nici nu sunt un fel de trei in unu asa cum mincinos afirma acelasi ,, neica nimeni”. Nu depind de nimeni si nu doresc sa intru in discutii cu indivizi esuati care nu stiu sa poarte un dialog confundand astfel argumentul cu mitocania. Pentru ca prin cuibusorul vostru de nebunii de un timp cam bate vantul va urez multe si importante ,,succesuri”!

  Răspunde
 13. blaga
  blaga says:

  [quote name=”2012″Nu mi-a fost si nu-mi este niciodata frica sa scriu daca am pentru cine.[/quote]

  daca tu crezi ca doar cei care comenteaza aici sunt cei care si citesc, te inseli…ceilalti nu se baga…daca ai ce sa spui, are cine sa te citeasca

  Răspunde
 14. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  Am incercat să-l ignor, dar pentru că mănâncă rahat in continuare pe nervii, pe banii, pe riscul și pe munca mea, nu va mai avea acces la site! O sa am de muncă, la câte ip-uri folosește!

  Și uite așa a rămas fără jucărie in an electoral! Iar eu fără “audiența” pe care mi-o aducea el…

  Răspunde
 15. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  [quote name=”2012″] Niciodata nu am folosit mai multe IP [/quote]

  Uite cum mi-am pierdut o ora pentru un escroc… 10 din numeroasele ip-uri de pe care scria. Il rog sa nu isi mai faca sange rau, ii voi sterge absolut orice mesaj!

  [URL=http://www.99poze.ro/ip_634588282/1/]http://www.99poze.ro/hotlink/tn_4888b5714381553dbad65ef82b710400.jpg[/URL] [URL=http://www.99poze.ro/ip_634588282/2/]http://www.99poze.ro/hotlink/tn_e59b3fad14400c14ed255a458ef52819.jpg[/URL] [URL=http://www.99poze.ro/ip_634588282/3/]http://www.99poze.ro/hotlink/tn_1115ff27e38f2228ad865a71263130c7.jpg[/URL] [URL=http://www.99poze.ro/ip_634588282/4/]http://www.99poze.ro/hotlink/tn_5e63afc797e51d3453b6b897024e6a33.jpg[/URL] [URL=http://www.99poze.ro/ip_634588282/5/]http://www.99poze.ro/hotlink/tn_5de5ebe7b53bcf3b36deac5474b4c10a.jpg[/URL] [URL=http://www.99poze.ro/ip_634588282/6/]http://www.99poze.ro/hotlink/tn_e0f28c239bd1a7f30188765361c50079.jpg[/URL] [URL=http://www.99poze.ro/ip_634588282/7/]http://www.99poze.ro/hotlink/tn_d0bef670ffd19720bfb966257201f87d.jpg[/URL] [URL=http://www.99poze.ro/ip_634588282/8/]http://www.99poze.ro/hotlink/tn_6cab5d4a1f7b27c47815ca6d2bf0454a.jpg[/URL] [URL=http://www.99poze.ro/ip_634588282/9/]http://www.99poze.ro/hotlink/tn_d59583ce88bebc19fa37eca3798f22bc.jpg[/URL]

  Răspunde
 16. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  [quote name=”2012″] Niciodata nu am folosit mai multe IP [/quote]

  Uite cum mi-am pierdut o ora pentru un escroc… 10 din numeroasele ip-uri de pe care scria. Il rog sa nu isi mai faca sange rau și să-și păstreze energia pentru bătăliile de pe teren, pentru că pe internet e out… ii voi sterge absolut orice mesaj!

  [url]http://www.99poze.ro/ip_634588282/1/[/url]
  [url]http://www.99poze.ro/ip_634588282/2/[/url]
  [url]http://www.99poze.ro/ip_634588282/3/[/url]
  [url]http://www.99poze.ro/ip_634588282/4/[/url]
  [url]http://www.99poze.ro/ip_634588282/5/[/url]
  [url]http://www.99poze.ro/ip_634588282/6/[/url]
  [url]http://www.99poze.ro/ip_634588282/7/[/url]
  [url]http://www.99poze.ro/ip_634588282/8/[/url]
  [url]http://www.99poze.ro/ip_634588282/9/[/url]

  Răspunde
 17. nume
  nume says:

  [quote name=”Expresul de Buftea”]pe internet e out… ii voi sterge absolut orice mesaj![/quote]
  Un rahat cu ochi. Ii doare, vin alegerile, cineva o s-o suga ! :)))))))))))))

  Răspunde
 18. alexp
  alexp says:

  S-a oparit emigrantul ala pe ”situl” lui pt nedreptatile comise aici.Ei uita ca prin iarna intrau aici si amenintau ca vor afla IP-urile noastre de la autoritati (evident ca n-aveau de unde si nici cum) ca mai apoi sa se mai linisteasca deoarece multi si-au transmis identitatea prin cartitele amatoare….ca avem si d’astea cu gramada.

  Răspunde
 19. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  Iar eu m-am topit de frică, de parcă sunt venit cu pluta ieri pe net!

  A uitat când imi oferea bani sa ii dau ip-ul lui Vasy, cel cu gardul scolii.

  [url]http://expresuldebuftea.ro/opinii/opinii-locale/512-buftea-te-ai-trezit#comment-19958[/url]

  A uitat și cum, in campania trecută, a făcut pândă zi și noapte, pus de cineva, cu aparatul foto, in fața casei socrilor lui Dan, crezând că acolo stam noi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *