Soțul d-nei Pușa Rudeanu reținut de DNA!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție  au dispus extinderea cercetărilor, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a 16 inculpați, reprezentanți ai unor firme de servicii medicale la domiciliu. Cei 16 inculpați sunt prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

RUDEANU BUJOR, la data faptelor reprezentant legal al S.C. P.U.S.A. – MEDICAL CARE S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: – constituire a unui grup infracțional organizat, – complicitate la infracțiunea de înșelăciune, în formă continuată (15 acte materiale)

În referatul procurorilor de propunere a arestării preventive se arată că inculpații anterior menționați, în cursul anchetei penale, au încercat să influențeze martorii în cauză și să contrafacă mijloace de probă constând în înscrisuri, atât în mod direct, cât și prin determinarea altor persoane să adopte astfel de comportamente.

Același referat arată că există date și probe potrivit cărora, începând din anul 2016, reprezentanții unor firme furnizoare de servicii medicale fără activitate reală ori legală, aflate în relație contractuală cu C.A.S.M.B., au aderat la grupul infracțional constituit din funcționari și conducători ai C.A.S.M.B. .

Începând cu luna martie 2017, gruparea infracțională a fost sprijinită și de președintele C.N.A.S., BURCEA Marian. Grupul infracțional a fost constituit astfel ca, prin comiterea unor infracțiuni (înșelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals informatic, abuz în serviciu), Fondul național unic al asigurărilor sociale de sănătate (F.N.U.A.S.S.) să fie fraudat prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, iar banii din acest fond să nu fie folosiți pentru îngrijirea medicală la domiciliu a asiguraților care aveau nevoie reală de aceste servicii, în mod gratuit. 

Intreg comunicatul DNA… aici… Reținere 16 inculpați în dosar decontări servicii medicale fictive

(foto sus, jurnaluldeilfov.ro)

.

In 2011, doamna Florentina Pușa Rudenau a inființat firma P.U.S.A. Medical Care, cu obiectul de activitate „activitati de asistenta medicala generala”, firma care isi desfasoara activitatea in sediul Policlinicii  Buftea, intr-un spațiu primit de la Consiliul Judetean Ilfov. In acte figura ea ca administrator și asociat unic.

Ulterior, realizând că este in situatie de incompatibilitate sau conflict de interese, fiind și managerului Spitalului Orasenesc Buftea, cu același obiect de activitate ca firma P.U.S.A. Medical Care, „activitati de asistenta medicala generala”, fiul d-nei Rudeanu a inlocuit-o pe aceasta din functia de administrator si asociat unic al firmei. Vezi foto jos. Dacă ANI va constata această situatie de conflict de interese, doamna Rudeanu va pierde funcția de manager al spitalului.

.

14101935_1258669074157002_1928256260_n pusa2016

.

rudeanu romania libera

.

Procurorii arată că latura mai gravă a fenomenului fraudării bugetului asigurărilor sociale de sănătate a fost evidenţiată ca fiind suferinţa asiguraţilor cărora li se respingea dreptul la îngrijiri medicale la domiciliu sub pretextul lipsei de fonduri. Mai mult aici…  Şaisprezece persoane, între care un medic şi un avocat, reţinute în dosarul decontărilor fictive de servicii medicale de la CASMB

.

]]>

10 raspunsuri
 1. Dan
  Dan says:

  Incep sa cada Pistolii Pedelistii? Doamna si-a pus fiul sa semneze deoarece dansa era in conflict de interese? Se stia de mult ca dna Pusa a comis ilegalitati luand pe nimic echipamente medicale, intrand in posesia lor de la stat. Sa speram ca e doar inceputul. Avem nevoie sa cada coruptii locali.

  Răspunde
 2. Cineva
  Cineva says:

  App .. cred ca nu esti bine documentat . Firma avea medic
  . Iar eu in locul lor te-as da in judecata ptr afirmatii pe care nu le poti sustine … si pentru defaimare domnule mare jurnalist .. si app vad ca ai foarte multi cititori ..

  Răspunde
  • Dan
   Dan says:

   Cineva, uita-te doar cati au intrat sa citeasca de ieri. In Buftea s-au intamplat multe ilegalitati si marlanii si nu toti stiu. Sunt unii care stiu dar nu si-au asumat niciodata circul de a se lua in piept cu ei. Pt ca justitia merge prost si cei ce au facut nefacute, au avut sprijin politic. Cat despre firma familiei Rudeanu si ceea ce au facut se stie si se discuta pe la colturi de ani buni. Numai faptul ca sotul dnei Pusa e un fel de interlop, uita-te diar la fizionomia tatalui cat si a fiului ca sa iti dai seama. Genul asta de persoane e infipt bine si ne conduce de zeci de ani. De asta merge Romania asa bine. M-as bucura enorm sa se scuture scaunul si sa cada si mama i.preuna cu fiul.

   Răspunde
   • ll
    ll says:

    Mare ..mic…e cel mai jurnalist din zona.Si de ce sa-l dea in judecata?Ca a preluat informatia de pe situl DNA??Tot ce e de rau despre Bobita(ca asa il numea cineva de-al lor cand avertiza ca n-are parafa) este afisat pe situl DNA si in presa.

    Răspunde
 3. Dan
  Dan says:

  coruptulzilei.com/2017/11/07/noi-arestari-in-dosarul-decontarilor-fictive-de-la-casa-deasigurari/
  Stire data de Agerpress care nu e Rtv, Romania Tv sau Antena 3. E vb de cea mai veche agentie de stiri din Romania! Scrie clar ca Bujor Rudeanu reprezentant al Pusa Medic Care a fost retinut.

  Răspunde
  • ll
   ll says:

   Asa scrie si pe site DNA.Iar daca nu era retinut se abtinea la a comenta pe facebook pt a nu atrage atentia.Nu ca ar fi o bucurie pt cineva arestarea unui om cu familie.

   Răspunde
 4. Cineva
  Cineva says:

  Domnule Dan … probabil ca toata lumea vb in fata calculatorului si asa mai departe .. dar dc nu aveti tupeul si bunul simt sa i spune ti in fata asa cv… sunteti niste fricosi care stau in spatele unui monitor… Doamna Pusa a ajutat multa lume in Buftea dar nu aveti macar bunul simt sa recunoasteti.

  Răspunde
 5. Cineva
  Cineva says:

  Si app daca cnv este mai mare de statura asta inseamna ca este ” un fel de interlop”? Prin ce scrieti dvs aici imi dau seama cat va duce capul . Multumesc .

  Răspunde
 6. Georgeta P
  Georgeta P says:

  As veni si eu cu cateva considerente:
  In primul rand fiecare om beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, sa nu uitam asta, nu suntem haimanale. Chiar daca, a mai primit o condamnare penala cu suspendare in cazul furtului de benzina, „lotul benzinarilor” se cuvine sa credem ca orice om se poate reabilita si ca are drepturi inclusiv dreptul la aparare si la imagine neantinata.
  Procurorii vor extinde cercetarile daca vor constata savarsirea si altor fapte penale.
  Doar acestia au logistica, atributia si dreptul de a investiga daca:
  – Intre anii 2012 – 2016 au fost introduse mai multe CNP-uri in sitemul de contabilitate al Spitalului si in ce scop ar fi servit aceasta operatiune, daca acele cnp-uri corespund in mod real persoanelor tratate acolo pentru care statul a decontat niste sume.
  – Daca sute de materiale medicale achizitionate de Spital luau calea vreunui cabinet privat
  – Daca fondurile europene (dar si bugetul public) alocate unor proiecte care priveau Spitalul au fost deturnate catre firme de casa, prin capusarea lucrarilor, salarii fictive etc.
  – Daca au fost achizitionate mai multe bunuri imobile pe numele administratorilor si a unor apropiati ai acestora pentru a disimula eventuale sume de bani obtinute ilicit.
  – Daca au fost decontate sume pentru ingrijiri la domiciliu care nu au existat
  – Daca autorii beneficiau de sprijin si de protectie din partea unor oameni politici
  Pana la o sentinta definitiva cred ca ar trebui sa ne abtinem de la comentarii acuzatoare.
  Cred ca cel mai grav ar fi sa se adevereasca faptul ca sume importante de bani care ar fi putut sa aunga la alti bolnavi care aveau nevoie de ingrijiri medicale au luat alte cai, ilicite, privandu-i pe acestia de un drept si o speranta.
  Pentru acest gen de fapte, orice pedeapsa este mult prea mica inclusiv confiscarea averii, lucru care, pe infractori ii doare cel mai tare.
  Eu nu pot sa cred ca doamna FLORENTINA RUDEANU zisa PUSA a fost implicata in astfel de scheme.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *