Referatul procurorilor. Rectificare: Bujor Rudeanu, tatăl, este arestat. Fiul, urmărit penal.

Instanta a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Rudeanu Bujor, reprezentant legal al firmei PUSA Medical Care, iar procurorii au pus sechestru pe unele bunuri ale lui și ale firmei. Numele doamnei Florentina Rudeanu nu este asociat cu acest scandal.

Iată pasaje din referatul procurorilor. Intreg referatul il găsiți aici… Referat propunere arestare.

Prin ordonanța din data de 30 august 2017, s-a dispus continuarea urmăririi penale in personam, astfel:

22. față de suspecta S.C. P.U.S.A. – MEDICAL CARE S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, în formă continuată (15 acte materiale), prev. art. 244 alin. (1) și (2) din Codul penal, cu aplic. art. 35 alin. (1) din Codul penal, constând în aceea că: în perioada ianuarie 2016 – aprilie 2017, S.C. P.U.S.A. – MEDICAL CARE S.R.L., în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a indus în eroare C.A.S.M.B., cu prilejul derulării relației contractuale de furnizare de servicii medicale la domiciliu, prin prezentarea ca adevărate a unor situații nereale (raportări false în ceea ce privește conținutul serviciilor medicale prestate, asiguratul care a primit îngrijirile, data, ora și persoana care a efectuat serviciul medical), ceea ce a condus la efectuarea de plăți necuvenite, în perioada februarie 2016-mai 2017, în cuantum total de 893.010 lei (15 plăți corespunzătoare celor 15 facturi lunare, emise de către furnizorul antemenționat), cu consecința prejudicierii fondului de asigurări sociale de sănătate gestionat de C.A.S.M.B., cu suma de bani corespunzătoare foloaselor necuvenite încasate.

23. față de suspectul RUDEANU Bujor-Silviu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, în formă continuată (15 acte materiale), prev. art. 244 alin. (1) și (2) din Codul penal, cu aplic. art. 35 alin. (1) din Codul penal, constând în aceea că: în perioada ianuarie 2016 – aprilie 2017, RUDEANU Bujor-Silviu, în calitate de reprezentant legal al S.C. P.U.S.A. – MEDICAL CARE S.R.L., în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a indus în eroare C.A.S.M.B., cu prilejul derulării relației contractuale de furnizare de servicii medicale la domiciliu, prin prezentarea ca adevărate a unor situații nereale (raportări false în ceea ce privește conținutul serviciilor medicale prestate, asiguratul care a primit îngrijirile, data, ora și persoana care a efectuat serviciul medical), ceea ce a condus la efectuarea de plăți necuvenite, în perioada februarie 2016-mai 2017, în cuantum total de 893.010 lei (15 plăți corespunzătoare celor 15 facturi lunare, emise de către furnizorul antemenționat), cu consecința prejudicierii fondului de asigurări sociale de sănătate gestionat de C.A.S.M.B., cu suma de bani corespunzătoare foloaselor necuvenite încasate.

.

Prin ordonanța emisă la 21.09.2017, urmărirea penală a fost continuată in personam, după cum urmează:

5. față de RUDEANU Bujor, cu privire la următoarele fapte:

5.1. infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat, prev. de art. 367 alin. (1) din Codul penal, constând în aceea că: în perioada ianuarie 2016 – aprilie 2017, RUDEANU Bujor a aderat la grupul infracțional organizat constituit de MOCANU Gabriela-Rodica, SARDARE Jeana și PETRESCU Mina-Elena, în scopul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de Pagina 20 din 50 fals, fals informatic, abuz în serviciu. În contextul amintit, în perioada ianuarie 2016 – august 2017, membrii grupului au acționat, pe de o parte, în vederea constituirii în fals a dosarelor medicale ale unor asigurați, de aprobare a îngrijirilor medicale la domiciliu, decontate din fondul asigurărilor sociale de sănătate gestionat de C.A.S.M.B., iar, pe de altă parte, pentru întocmirea în fals a raportărilor lunare de servicii medicale necesare decontărilor de plăți, pentru evitarea depistării fraudelor comise în dauna C.A.S.M.B. și pentru prioritizarea la plată a solicitărilor aferente foloaselor necuvenite, concomitent cu refuzarea cererilor persoanelor asigurate care, în mod real, ar fi avut dreptul să beneficieze de acest tip de servicii medicale.

5.2. complicitate la infracțiunea de înșelăciune, în formă continuată (15 acte materiale), prev. art. 48 din Codul penal rap. la art. 244 alin. (1) și (2) din Codul penal, cu aplic. art. 35 alin. (1) din Codul penal, constând în aceea că: în perioada ianuarie 2016 – aprilie 2017, RUDEANU Bujor a ajutat societatea comercială P.U.S.A. – MEDICAL CARE S.R.L., în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, să inducă în eroare C.A.S.M.B., cu prilejul derulării relației contractuale de furnizare de servicii medicale la domiciliu, prin prezentarea ca adevărate a unor situații nereale (raportări false în ceea ce privește conținutul serviciilor medicale prestate, asiguratul care a primit îngrijirile, data, ora și persoana care a efectuat serviciul medical), ceea ce a condus la efectuarea de plăți necuvenite, în perioada februarie 2016-mai 2017, în cuantum total de 893.010 lei (15 plăți corespunzătoare celor 15 facturi lunare, emise de către furnizorul antemenționat), cu consecința prejudicierii fondului de asigurări sociale de sănătate gestionat de C.A.S.M.B., cu suma de bani corespunzătoare foloaselor necuvenite încasate.

.

III. SITUAȚIA DE FAPT:

2. Cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals informatic, precum și de folosire și, respectiv, permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității

2.3. S.C. P.U.S.A. MEDICAL CARE S.R.L. a fost înființată în anul 2011, având ca asociat pe RUDEANU Bujor-Silviu, care este și administrator al societății, împreună cu ȘARAMBEI Cristian-Silviu, în baza verificărilor la O.N.R.C. Sediul declarat al societății Pagina 42 din 50 este în or. Buftea, județul Ilfov, (…) și are puncte de lucru în or. Buftea, județul Ilfov, (…), mun. Ploiești, (…), județul Prahova, mun. Ploiești, (…), județul Prahova și mun. București, (…) . Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice societatea nu figurează cu situația financiară la 31 decembrie 2016.

De asemenea, conform datelor publicare pe site-ul C.A.S.M.B., a reieșit că S.C. P.U.S.A. – MEDICAL CARE S.R.L., în perioada ianuarie 2016 – mai 2017, a decontat de la C.A.S.M.B. suma totală de 893.010 lei (ianuarie 2016 – 89.935 lei, februarie 2016 – 88.060 lei, martie 2016 – 59.770 lei, aprilie 2016 – 53.980 lei , mai 2016 – 91.435 lei, iunie 2016 – 91.490 lei, iulie 2016 – 31.950 lei, august 2016 – 66.380 lei, septembrie 2016 – 46.200 lei, octombrie 2016 – 33.810 lei, noiembrie 2016 – 44.160 lei, decembrie 2016 – 50.615 lei, ianuarie 2017 – 49.140 lei, februarie 2017 – 47.230 lei, martie 2017 – 48.855 lei, (…)). Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că activitatea infracțională desfășurată în cadrul S.C. P.U.S.A. MEDICAL CARE S.R.L. a fost coordonată de inculpatul RUDEANU Bujor, zis „BOBI”, care ocupa funcția de director general în cadrul acesteia, acesta fiind și cel care în fapt se ocupa de conducerea societății, ținând în permanență legătura cu funcționarele SARDARE Jeana și PETRESCU Mina-Elena din cadrul C.A.S.M.B. Inculpatul RUDEANU Bujor a reprezentat S.C. P.U.S.A. MEDICAL CARE S.R.L. în relația cu C.A.S.M.B., împrejurare în care a semnat contractul cu C.A.S.M.B. și o parte din actele adiționale la contract.

IV. MOTIVELE PROPUNERII DE ARESTARE PREVENTIVĂ:

Având în vedere condiţiile impuse de art. 223 alin. (2) din Codul de procedură penală, pentru acest cadru procesual specific analizării propunerii de arestare preventivă, suspiciunea rezonabilă că inculpaţii BĂRBĂLĂU Florina-Jeni, CIOCÂLTEU Violeta-Loredana, DURNAC Anișoara, CONSTANTINESCU Crina-Ileana, MICULESCU Sile, MICULESCU Adela-Gabriela, GLĂVAN Elena, GLĂVAN Leontin-Miluță, VULPE Eugeniu, CARACULACU Adriana-Georgeta, NICU Nicoleta, RUDEANU Bujor, AL ALOUL Adnan, GHEORGHE Iuliana, ISPAS Marijana, ROSMENTENIUC Adriana au săvârşit Pagina 47 din 50 infracţiunile pentru care au fost puşi sub acuzaţie penală rezultă pe deplin din probaţiunea testimonială care se coroborează cu (…).

Constatăm că măsura arestării preventive este proporţională cu gravitatea acuzaţiilor, raportat la modalitatea de săvârşire a faptelor şi la rezonanţa socială a unor asemenea activităţi infracţionale. (…)

Mai mult, din probatoriul administrat a rezultat că inculpații au încercat să influențeze martorii în cauză și să altereze mijloacele de probă, atât în mod direct, cât și prin determinarea altor persoane să adopte astfel de comportamente.

Faţă de considerentele arătate, apreciem că luarea măsurii arestării preventive este proporţională cu acuzaţia adusă inculpaţilor şi necesară pentru realizarea scopului urmărit prin dispunerea acesteia şi, în consecinţă, în temeiul art. 224, art. 202 şi art. 223 alin. (1) lit. b) și (2) din Codul de procedură penală, iar, pe de altă parte,

]]>

2 raspunsuri
  1. Dan
    Dan says:

    Reportaj la Romania tv in care se precizeaza ca Rudeanu senior e un individ penal. S-a adus la cunostiinta ca a fost implicat in furt de combustibil impreuna cu politistii sectiei 5.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *