Radu Fluerariu, puștiul buftean campion al Uniunii Europene la șah

Localitatea Kouty nad Desnou din Cehia a găzduit, în perioada 5 – 14 august, ediţia din acest an a Campionatului Uniunii Europene de şah pentru copii şi cadeţi.

Din România a participat o delegaţie formată din 6 sportivi, condusă de antrenorul FIDE Nad-Titus Petre, printre ei aflându-se și Radu Fluerariu din Buftea, acesta caștigând titlul de campion al Uniunii Europene la categoria 14 ani.

Anul acesta, cu prilejul medaliilor de bronz caștigate la Campionatele Naționale, la șah clasic și la blitz, Radu a primit titlul de Candidat Maestreu în șah.

„Voi merge în următoarea perioadă la turnee, în special de seniori, pentru a-mi creste coeficientul ELO (cotare internationala). Voi pleca pe 28 august la turneul Centrocop din Eforie Nord, apoi în București și prin țară.” Radu Fluerariu

Raducu, care activeaza la Clubul Studențesc Medicina Timișoara, este o tânără speranță a șahului românesc, buftenii mândrindu-se cu incă un sahist de excepție, pe lângă Marele maestru international, Constantin Lupulescu, de 5 ori campion national la șah. Acesta tocmai s-a intors de la turneul international de la Kavala, Grecia, unde a obtinut locul 3, fiind cel mai bine clasat dintre toti șahiștii romani care au participat. Constantin Lupulescu din Buftea, cel mai bun șahist din Romania!

Despre Raducu si inceputurile lui in șah aici… Radu Fluerariu, Buftea are viitor in șah!

]]>

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *