Radu Fluerariu, Buftea are viitor in șah!

După Constantin Lupulescu, bufteanul multiplu campion național la șah, vine din urmă și Răducu, care la doar 13 ani este multiplu medaliat la campionatele naționale de juniori.

Radu Fluerariu a inceput șahul la varsta de 5 ani, când rezultatele obtinute la primul concurs nu au putut fi trecute cu vederea, tinand cont de faptul ca  a fost cel mai mic participant, iar proba de dezlegari de probleme a presupus notarea solutiilor in scris, el fiind doar la gradinita!

In urma primelor  turnee open la care a participat, a reusit sa intre pe listele FIDE si deci sa obtina si  ELO (cotare internationala), in tara in momentul acela fiind singurul jucator de sah care a obtinut ELO la 7 ani.

In 2009  a fost vice-campion national,  terminand  la egalitate de puncte cu campionul national și tot in acel an a  participat la Campionatul European de Sah desfasurat in Georgia, unde a  fost singurul reprezentant al Romaniei la categoria de varsta de 8 ani, clasându-se pe locul 5

In 2010, la proba de dezlegari de probleme a reusit sa obțină locul 2, devenind astfel vicecampion national, iar in 2012 ocupă locul 3.

Dupa cativa ani la Cubul Universitar Ploiesti, din martie 2014, Răducu activează la Clubul Sportiv Studentesc Medicina Timisoara, echipă cu care a castigat anul trecut 3 titluri de campion national si 3 medalii de aur la sah practic, sah rapid si blitz, fiind cea mai buna echipa din Romania la categoria de varsta 12 ani.

In perioada 29 martie-9 aprilie 2015 s-au desfasurat Campionatele Nationale de Juniori la Calimanesti-Caciulata, unde Radu Fluerariu a obtinut 2 medalii la grupa de 14 ani (argint la dezlegari de probleme și bronz la blitz), la probele de sah clasic si rapid clasându-se in primii 10 jucatori.

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *