Obstacole pe partea carosabila

Acești stâlpișori se montează doar pe borduri, pentru a delimita spațiul carosabil de trotuar, impiedicând astfel mașinile să blocheze trotuarul.

Pe spațiul carosabil, pentru a delimita benzile de circulație de linia de tramvai sau de pista de biciclete se folosesc doar stâlpișori felexibili de dimensiuni mici.

Primăria Buftea a montat abuziv și ilegal stâlpișori pe carosabil in Centru, unde e sens unic, câțiva șoferi rupându-și deja mașinile in ei. Pentru cine nu știe, acești stâlpișori sunt de fapt fiare introduse in asfalt și imbrăcate in cauciuc.

Care ar fi rostul lor? Parchează cineva ilegal? Pentru asta există poliție și amenzi. Atunci de ce mai stau polițiștii comunitari toată ziua in acel loc? Doar să ii trieze pe cei care au  și pe cei care nu au voie să parcheze sau să intre pe interzis?

Intr-o lume civilizată și corectă, Poliția Rutieră Buftea ar soma Primăria Buftea, inainte să o amendeze, să demonteze aceste obstacole!

Capitolul VI – Infractiuni si pedepse

Art.92. – (1) Fapta savârsita cu intentie de a sustrage, distruge, degrada ori de a aduce în stare de neîntrebuintare indicatoarele, semafoarele, amenajarile rutiere sau crearea de obstacole pe partea carosabila se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda. (2) Cu pedeapsa prevazuta la alin.(1) se sanctioneaza instalarea de mijloace de semnalizare rutiera sau modificarea pozitiilor acestora, fara autorizatie eliberata de autoritatile competente, de natura sa induca în eroare participantii la trafic. (3) Organizarea sau participarea, în calitate de conducator de vehicul sau de animale, la întreceri neautorizate pe drumurile publice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. (4) Cu pedeapsa prevazuta la alin.(3) se sanctioneaza blocarea cu intentie a drumului public, daca se pune în pericol siguranta circulatiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulatie a celorlalti participanti la trafic.

IMG_2884

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *