Primii 100 de absolvenți ai cursurilor Fundației Ciprian Marica au debutat pe scena Centrului Cultural Buftea

La 3 luni de la lansarea proiectului educativ “Laborator Vocaţional”, primii absolvenți ai cursurilor gratuite oferite de Fundația Ciprian Marica și-au expus lucrările de design, desen și pictură și au pus în scenă piesa de teatru „Dependenții ” în fața unui public numeros.

În luna iunie Fundația Ciprian Marica anunța lansarea proiectului educativ „Laborator Vocațional”, proiect prin care sute de copii din Buftea urmau să beneficieze de cursuri gratuite de actorie, scriere creativă, vorbit în public, design de obiect şi de interior, matematică, informatică, desen şi pictură . După 3 luni de muncă susținută alături de profesorii voluntari din cadrul proiectului, dna. Ileana Răducanu, dl. Vasile Hăisu și Casian Pătrășcanu (bursier al fundației), primii absolvenți ai cursurilor și-au prezentat evoluția într-un eveniment care a făcut deliciul spectatorilor.

Copiii prezenți la eveniment și-au expus lucrările de design, desen și pictură, frumusețea acestora fiind comparată cu cea a unor artiști consacrați. Elevii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani au profitat de prezența numeroasă în sală și au adus în prim-plan, printr-o serie de discursuri, problemele sesizate de ei învățământ și în sistemul sanitar, dar și-au deschis și sufletul și au vorbit despre iubire, indiferență sau durerea cauzată de absența părinților. Cel mai spectaculos moment al evenimentului a fost piesa de teatru numită „Dependenții”, spectacol în care copiii au arătat cât de greu le este să trăiască fără telefoane, jocuri, rețele de socializare sau televizor. Impresionați de interpretare, spectatorii i-au răsplătit pe micii actori cu aplauze prelungite.

Prezent la eveniment Ciprian Marica le-a mulțumit părinților pentru deschiderea arătată față de cursurile fundației și le-a promis acestora că va încerca să diversifice materiile predate pentru a veni în întâmpinarea dorințelor și nevoilor celor mici. El a precizat că și-a început cariera sportivă la îndemnul bunicii și s-ar simți mândru dacă prin programele inițiate de fundație copiii și-ar descoperi vocația.

Despre Fundaţia Ciprian Marica

Fundaţia Ciprian Marica este o organizaţie non-profit înfiinţată pe 23 noiembrie 2012. Misiunea Fundaţiei Ciprian Marica constă în descoperirea, îndrumarea, formarea şi promovarea tinerilor cu talent şi aptitudini în domeniile artistic, sportiv, educaţional, prin organizarea de acţiuni şi manifestări sportive, culturale şi educaţionale.

Fundaţia acţionează pe trei planuri: programe pentru bursieri, programe comunitare şi construirea pas cu pas a unei şcoli vocaţionale, acesta fiind obiectivul pe termen mediu. Pentru mai multe informaţii contactaţi:

Artemis Boldea Director General Fundaţia Ciprian Marica

Str. Gheorghe Tiţeica, nr. 121C, etaj 7, sector 2, Bucureşti

Tel: 0722.286.284

E-mail: contact@fundatiaciprianmarica.ro

Web: www.fundatiaciprianmarica.ro

absolventi-curs-actorie-fundatia-ciprian-marica ciprian-marica discurs-absolvent-vorbit-in-public-fundatia-ciprian-marica lucrari-curs-design-fundatia-ciprian-marica

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *