Prezentare Constantin Dumitru, candidatul M10 pentru Primaria Buftea

Dragi bufteni, pentru cei care nu ma cunosc, ma numesc DUMITRU CONSTANTIN FLORIN, am 33 de ani, casatorit, tata a doua fetite, sunt nascut si crescut in orasul Buftea, provin dintr-o familie de oameni simpli. Sunt de profesie economist, in prezent masterand la Universitatea Politehnica din Bucuresti, specializarea Managementul si Comunicare si voi candida pentru functia de primar al Orașului Buftea.

Stiu ce inseamna munca și integritatea, am luptat mereu sa ofer omenilor de langa mine incredere si respect, iar asta m-a ajutat sa progresez in viata, pentru ca niciodata nu am amestecat viata profesionala cu cea personala. Acest lucru imi confera increderea și experienta necesara ca in viitor sa fac sa dispara ideea de “Primaria (banul public) este o afacere de familie”. Primaria prin aparatele de specialitate si prin Hotararile Consiliului Local trebuie sa fie in mod solidar si nemarginit numai in folosul cetatenilor si al comunitatii.

Propun pentru inceput 5 puncte de interes major pentru Buftea:

                 1. ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA – Crearea unor servicii publice de calitate pentru cetateni si apropierea de acestia prin crearea de noi puncte de lucru pentru solicitarea de catre contribuabili de adeverinte, certificate fiscale si plata a impozitelor si taxelor locale.

– Implementarea unui soft unic de management al documentelor pentru rezolvarea cu rapiditate a solicitarilor cetatenilor.

– Plata online a tuturor taxelor, impozitelor locale si a amenzilor.

– Afisarea pe site-ul primariei a tuturor proiectelor, hotararilor de consiliu local inclusiv participarea cetatenilor la elaborarea proiectelor si a bugetului.

          4. BUGETUL LOCAL

– Bugetul local al unei comunitati sta la baza dezvolatarii orasului. Cand vorbim de buget nu ne referim doar la colectarea de impozite de la cetateni, ci si la atragerea de investitori si implicit crearea unor noi locuri de munca care au tot fost promise dealungul timpului.

– Pentru realizarea unui buget care sa asigure o buna functionare a aparatului administartiei publice locale, trebuie sa avem un cadru investitional corect: administratie eficienta si impartiala; transparanta maxima in cheltuirea banului public (licitatii si atribuiri directe); ajutorarea investitorilor in litera si spiritual legii prin acordarea de facilitate fiscale.

            3.EDUCATIE

– Catalogul scolar electronic. Implememtarea intr-un program informatic a datelor fiecarui elev (note, absente, compartamentul copilului, sedinte cu parintii), parintii avand accesul online la situatia scolara a copilului, fiecare modificare intevenita fiind comunicata prin sms parintelui.

– Construirea, amenajarea de sali de festivitati pentru toate scolile din orasul Buftea.

– Crearea unei retele extrascolare de activitati organizate de primarie : cercuri pe discipline de invatamant si activitati sportive.

– Acordarea de burse pentru copiii cu rezultate buna la invatatura, pentru profesorii ai caror elevi obtin rezultate la olimpiadele si concursurile scolare si pentru copiii care nu au absente nemotivate si care se implica in actiuni de voluntariat (descurajarea absentelor si abandonului scolar).

           4. SPATIILE VERZI / LOCURI DE JOACA

– Amenajarea ca zona de recreere a salbei de lacuri din Buftea si a terenului din pepiniera (terenuri de fotbal – tenis, tenis de camp, handbal, baschet, echitatie si minifotbal).

– Reamenajarea si construirea de parcuri, terenuri de sport pentru tineri si internet gratuit in toate locurile de agrement.

– Locuri special amenajate pentru plimbarea câinilor.

– Interzicerea construirii de cladiri pe spatiile verzi.

           5. PIATA AGROALIMENTARA A ORASULUI BUFTEA

– Acordarea de facilitati pentru producatorii adevarati din localitatile din jurul orasului.

– Comercializarea se va face numai pe baza certificatelor de producator, nu pe borderouri de achizitie, ceea ce inseamna ca vor avea acces in piata numai producatorii adevarati si nu intermediarii.

            Pentru detalierea fiecarui proiect in parte, a programului electoral si a listei consilierilor locali, vom reveni in urmatoarea perioada pe site-ul www.dumitruconstantin.ro

]]>

14 raspunsuri
 1. EugenD
  EugenD says:

  Salut, sa nu mai arati la nimeni programul asta! Il faci usurel mototol, atentie sa nu te vada careva, si te apuci de altul. Rapid!
  1. Administratia Publica Locala – in niciun caz nu este un punct care sa apara cap de serie! Daaa, avem probleme mari de transparenta si da, avem probleme mari de acces la informatii publice dar nu asta este cea mai arzatoare problema a buftenilor! Poate ocupa locul 4 sau 5 fara sa se supere nimeni. Altfel pe ce loc mai punem, spre exemplu, finalizarea liceului Dumitru Dumitrescu care este inchis dupa 4 ani de la expirarea termenului de finalizare?
  2. (4) Shit! Shit! Shit! Cand ne referim la bugetul local ne referim, Costel, in proportie de 90%, fix la colectarea impozitului de la contribuabili, fie ca sunt persoane fizice sau juridice. Din nou si acest punct poate fi abordat cu o prioritate mai mica.
  Atragerea de investitori este un vis frumos dar care, din pacate, nu prea poate fi influentat de primarie nici daca primarul ar fi o gagica la 20 de ani care isi ofera serviciile sexuale in schimbul atragerii de investitori. Pai cand vine el, investitorul, si vede ca terenul la Buftea este 30E/mp fuge mancand pamant pe A1 la Ciorogarla ca gaseste cu 15. Sau la Popesti Leordeni.
  Sper ca nu-mi vei raspunde ca Primaria poate sa puna la dispozitie teren pentru investitii private ca-ti va da „like” DNA-ul.
  3. Catalogul scolar electronic si sms-uri catre parinti?! De cand se ocupa Primaria de asa ceva? La capitolul scoli sunt alte probleme grave, spre exemplu lipsa locurilor in gradinite. Sau iata, soferi care sa nu molesteze copiii. Pai sms-uri ne trebuie noua cand copiii ne pleaca de la scoala la volan cu „Bivolaru”?
  4. Costel, invata sa nu promiti lucruri despre care nu esti convins ca pot fi facute! Terenul din Pepiniera este pus la dispozitia comisiei de fond funciar in vederea punerii in posesie a persoanelor pe legea 18/1991. O alta parte e pusa la dispozitia Ministerului Justitiei (cred) pentru constructia unei noi cladiri a Tribunalului Ilfov. Din pacate cam asta e tot. Deci, echitatie in alta parte, da?
  Interzicerea de constructii pe spatii verzi? Cine defineste notiunea de „spatiu verde”? Am si eu un teren cu spatiu verde pe el (iarba, pomi, flori). Nu mai pot sa-mi fac casa?
  5. Bla bla bla. Neimportant, neinteresant.
  Nimic despre liceul DD, despre cartierul de tineri, despre transport, despre anvelopare, despre siguranta cetatenilor. Padurile le lasam in continuare sa fie rapuse de drujbe? Cum exploatam salba de lacuri? Promovarea orasului? Cainii ii ducem in continuare in adaport sa ia rabie si raie unii de la altii si sa moara in chinuri? Proasta gestionare a proiectului de modernizare a retelei de apa si canal ramane asa? Robinetul cheltuielilor inutile il inchidem? (ziar, 8 martie, ziua pensionarului, Sf. Parascheva, fasole cu carnati, ziua lu’ tata mare, etc)
  Ah, si inca un lucru! Atunci cand promovezi un site (www.dumitruconstantin.ro) este absolut necesar sa fie functional, altfel e ca si cand te afli in fata caprioarei cu un singur cartus pe teava si-n loc sa-i zbori creierii tragi in sus si-o sperii. Crezi ca sunt oameni in Buftea atat de interesati de politica locala incat sa-ti acceseze site-ul zilnic pana ce va fi functional? Nu, Costel! Ai avut cartusul pe teava si ai tras in aer.
  Succes.

  Răspunde
 2. @EugenD
  @EugenD says:

  :))) L-ai demontat punct cu punct. Se mai si lauda cu un master la universitate. Cand ma uit la Costel nu imi vine sa cred la ce nivel s.a ajuns in satul Buftea.Se vor toti parlitii acum politicieni,in ” slujba cetateanului” iar odata ajunsi la butoane toti fura la fel. Eu propun altceva,(Spitalul jud Ilfov se afla in Bucuresti,consiliul jud Ilfov se afla in B, Ocpi-Ilfov se afla in B,pssapoartele si permisele if se afla in Bucuresti,…)propun sa desfintam primaria Buftea si sa ne unim cu Bucurestiul 🙂 ca vad ca oricum depindem doar de el. P.S. Din pacate si DNA-ul tot in Bucuresti se afla 😉

  Răspunde
 3. EugenD
  EugenD says:

  Imi doresc atat de mult sa se schimbe ceva in orasul asta incat nu ma pot abtine sa nu comentez de fiecare data cand vine vorba despre el.
  Dupa parerea mea e foarte bine ca exista candidati multi si diversi. Incurajez cat mai multe candidaturi. E foarte bine ca tinerii au inceput sa se implice! Important e ca acestia sa stie sa asculte si sa asimileze doar lucrurile bune.
  Intentia mea nu a fost sa-l dezarmez pe Costel, ci sa incerc sa-l pun pe picioare. A plecat la o lupta deloc usoara, si-a asumat-o! In acest caz, ori mitraliaza tot ce misca, ori sta acasa. Cu un program asa de superficial n-are nicio sansa. E o greseala ca a iesit public cu asa ceva. Daca vrea sa convinga trebuie sa fie mai determinat, mai agresiv si focusat pe problemele reale. Are loc de afirmare, ramane de vazut daca va sti cum s-o faca.
  Primul dintre contracanditatii lui Pistol care-l va infrunta direct pe acesta cu lucruri concrete (si slava Domnului sunt cu carul!) va avea toate sansele. Va coagula o masa mare de votanti.

  Răspunde
 4. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Nu cred ca si-a propus o ordine a prioritatilor. Mi-am permis sa le numerotez eu cand am editat textul, pentru o mai buna vizibilitate.

  Răspunde
 5. AndreiM
  AndreiM says:

  De apreciat ca este singurul candidat care are ceva de spus și are un proiect pentru oraș.
  Sunt de acord ca nu în Primar sta puterea de a aduce noi investitori. Dar dacă orașul asta ar arata cum trebuie nici nu ar dispărea investitorii fără sa întrebe prețul.
  Cat despre școală, e un program bun. Dar aici nu trebuie sa avem acordul ministerului? Pentru ca inevitabil va trebui sa angajam oameni capabili sa gestioneze acel catalog electronic. Plus ca dacă părintele va primi mesaj de la Școală poate va suna înapoi sa puna întrebări. Deci clar cine se va ocupa de acest catalog trebuie sa fie bine instruit.
  Spatiile verzi și locurile de joaca din punctul meu de vedere, exista dar nu sunt gestionate și păzite cum trebuie (la fel ca școlile).
  Sa ma ierte Dumnezeu dar când în școală avem paza de peste 50 de ani și pe salarii de 1000 de lei nu avem la ce sa ne așteptăm. Plus ca firmele care păzesc parcurile și școlile din Buftea nu dispun de echipaje de intervenție în apropiere.
  Piața agroalimentara nu ma încântă sa o vad în acest proiect pentru ca acele certificate de producător se scot pe șpăgi. Deci tot bișnițari sunt cumpăra cu 1 leu și vând cu 3.
  Important este sa avem fata comerciala, sa avem siguranță și sa fim uniți pentru acest oraș. Din punctul meu de vedere Eugen ar trebui sa sfătuiești un om dacă tu crezi ca are potențial pentru ca dacă stam bine sa ne gândim și tu ai trecut prin primărie și ai fost aruncat ca o măsea stricata chiar dacă ți-ai dat interesul. Deci sprijină omul nu ii da în cap.

  Răspunde
  • EugenD
   EugenD says:

   In data de 11 iunie 2012 mi-am depus demisia din functia pe care o detineam. Nu m-a aruncat nimeni ca pe o masea stricata! Se poate verifica. A fost o decizie personala.
   Sprijinul catre un om, oricare ar fi acela, il pot oferi atunci cand respectivul ma convinge, atunci cand ideile si planurile sale converg cu ideile si cu viziunea mea.
   Ma repet, e foarte bine ca exista mai multe candidaturi, inclusiv cea a lui Costel. Personal, pana in acest moment, nu sunt convins de niciunul dintre candidati. Sunt convins insa ca cel putin doi dintre ei nu merita nici sa ma ridic din pat in duminica alegerilor. Este vorba de actualul primar si de candidatul de la PSD.
   Pistol a demonstrat ce poate iar candidatul PSD a demonstrat ca nu poate nimic. Astia de fapt constituie un binom si-si vor da mana dupa alegeri. Vor continua acea cardasie nociva de pana acum din consiliu local. Acel ping-pong jenant in care primarul propune si toata lumea aproba. Nu-mi doresc asa ceva de-ar ramane orasul asta necondus!
   Deci urez succes tuturor celorlalti candidati si sunt cu ochii geana pe ei!

   Răspunde
 6. Ics
  Ics says:

  „Pai da,constat ca nu este ok,daca nu isi face poza de prezentare cu un pahar de wiskey nu are domne’ ce cauta in politica bufteana,ce inseamna asta,cu ceai,chiar si-asa.
  Daca vorbeste de ce nu s-a facut iar nu e bine,tre sa vorbeasca de ce nu au terminat altii.Ce ne intereseaza pe noi daca omul se prezinta si spune cu ce ar continua daca ar iesi primar?Pe noi ne intereseaza ce capacitate de aruncat cu laturi are, nu de el personal.”
  Cam asa as traduce comentariile de mai sus,care nu cred ca sunt scrise de o singura persoana.

  Răspunde
 7. Constantin Dumitru
  Constantin Dumitru says:

  Desi poate pare ciudat, ma bucur sa vad comentarii critice la adresa prezentarii mele. Este cel mai simplu mod de a intelege problemele cu adevarat importante si de a afla ce vor buftenii carora le cer increderea. Imi doresc ca in programul meu electoral sa se regaseasca fiecare buftean si sa gasim impreuna cele mai potrivite solutii pentru rezolvarea problemelor nostre.
  Mi-am propus sa ascult si sa accept orice critica. Mi-am propus sa port un dialog constructiv si civilizat cu orice cetatean. Mi-am propus sa intru in lupta cu unicul scop de a pune in aplicare doleantele cetatenilor si nu de a servi unor interese de grup sau de partid.
  Cred ca impreuna cu dumneavoastra, cetatenii orasului Buftea, putem schimba ceva si va multumesc pentru orice comentariu, pentru orice critica si pentru numeroasele mesaje de incurajare pe care le-am primit.

  Răspunde
 8. richard gioarsa
  richard gioarsa says:

  Costelus, atat timp cat candidezi din partea unui partid e aiurea sa spui ca nu vei servi interesele acelui partid cand el te-a pus candidat. Daca erai independent, afirmatia avea sens, in situatia respectiva avea logica. Altfel, ori minti partidul din care faci parte, ori minti alegatorii… Ori e alba, ori e neagra, „putin gravida” nu exista.

  Răspunde
 9. Constantin Dumitru
  Constantin Dumitru says:

  Richard (imi pare rau,nu am gasit nici un diminutiv nici pentru Richard nici pentru Gioarsa,si nici nu cred ca ne permitem) din ce am scris eu vreau sa se inteleaga ca imi doresc sa slujesc interesele cetatenilor acestui oras si ca nu voi sluji intereselor de grup si implicit interesele unor partide care sunt identificate cu aceste grupuri. Nu este aiurea absolut nimic in asta,reprezint la Alegerile Locale din iunie 2016 un partid care a ridicat moralitatea si corectitudinea in politica la alte standarde, un partid care isi propune sa schimbe metodele si metehnele partidelor care ne-au condus si reprezentat pana in acest moment.
  Asadar nu mint pe nimeni, nici cetatenii deoarece ma pun in slujba lor, nici partidul M10 deoarece nu mi-au cerut decat sa fiu onest,integru si incoruptibil. Si peste toate acestea eu nu m-am afisat cu un partid si am promis inca din lansare sprijin catre un altul .

  Răspunde
 10. nume
  nume says:

  Costelus, daca tu iei 5% din voturi eu imi tai o mana. In programul tau nu prezinti nimic nou, piata aia mare si smechera o s-o lanseze la apa bo$$, invatamantul merge bine in sat la noi, iar asta cu softuri, mecanica aerospatiala e departe sateanul de rand. Satul are nevoie de altceva: apa curata, fara caini, fara gropi, locuri de munca. Astea nu le ai in program. Sali de festivitati / bairamuri sa tot fie. 😉

  Răspunde
 11. EugenD
  EugenD says:

  Ramai blocat cand citesti cu cata nonsalanta declara domnul candidat PSD ca, din punctul domniei sale de vedere, un candidat al unui partid va servi, odata ajuns primar, interesele acelui partid.
  Pai un primar care sa serveasca interesele coruptului PSD ne mai trebuie si ne-am dus pe garla, domnule candidat! Scrieti chestiunea asta in programul d-voastra electoral sa stie buftenii la ce sa se astepte daca va voteaza!
  Eu sunt de parere ca mai bine punem lacatul pe primarie si ne gospodarim singuri decat sa ajunga sa ne conduca cineva care pune mai presus de interesul cetatenilor, interesul PSD, al lui Iliescu, al lui Dragnea sau al sleahtei de penali dubiosi de la PSD cercetati sau inchisi in dosare penale cu prejudicii de milioane de euro.
  In alta ordine de idei, aplauze in picioare pentru Costel Dumitru! Atitudine prompta, corecta, civilizata!

  Răspunde
 12. Laurentiu NEATU
  Laurentiu NEATU says:

  Buna ziua, tuturor.
  Cu tot respectul pentru fiecare dintre dvs., imi permit sa va sugerez ideia ca din portretul unui viitor candidat ( indiferent pentru ce functie opteaza sau ce culoare politica are ) fac parte:
  – integritatea si credibilitatea morala,
  – ducerea la indeplinire ( in conditii nepartinitoare ) a proiectelor in curs de desfasurare
  – noi proiete (functie de bugetul alocat si / sau guvernat in regie proprie) bazate pe informatia culeasa din strada, unde un rol important ar avea fiecare consilier.
  Dupa culegerea informatiilor, acestea ar trebui dezbatute , fundamentate ( legi, nevoi primordiale ale comunitatii, buget alocat/proiect ) si in cele din urma puse in aplicare (contracte riguroase de partea ambelor parti contractante).
  Nu cred ca este bine ca un candidat local sa umple zeci de hartii cu proiecte pe care nu se stie daca le va duce vreodata la indeplinire.
  Daca gresec, sa fiu iertat.
  Cu totala consideratie

  Răspunde
  • EugenD
   EugenD says:

   Eu sunt de parere ca este OBLIGATORIU ca un candidat sa umple, nu zeci, dar cateva hartii cu proiecte, despre care sa se documenteze inainte de a ajunge intr-o functie de conducere daca pot fi sau nu indeplinite.
   Nu putem vota un om care nu stie de unde se aprinde lumina intr-o primarie! Buftea a pierdut deja foarte multi ani in care putea sa se dezvolte, este exclus sa ne permitem acum oameni (primar/consilieri) care dupa ce ajung pe posturi incep sa se gandeasca ce ar trebui facut in oras si cum. In felul asta o sa ajunga Crevedia metropola si noi sat.
   Pe de alta parte, nici nu stiu cum ar putea sa fie ales un candidat la primarie fara a avea un plan, un proiect, pentru mandatul pe care il doreste. Ce ar trebui sa caut la respectivul candidat in afara de integritate/moralitate? Sa aiba 1,80, sa fie saten cu ochii verzi si sa-i placa sahul?

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *