Poliția Buftea la treabă?

De când li s-a luat jucăria, adică mașina de ridicat fraieri, prietenii noștri de la poliție nu prea au mai ieșit in evidență, dar la contact@expresuldebuftea.ro am primit decurând semnale de la cititori, că incă stau la pândă iși fac treaba.

De pildă, zilele trecute unde credeți că aplicau legea? In centru unde sunt probleme de circulație și unde se parchează aiurea și se circulă pe interzis? Sau la piață unde e mereu balamuc? La șosea, la faraoanca, unde se oprește aiurea și se ingreunează circulația pe DN? E, nu… Stau la pândă Iși fac treaba printre blocuri, in Studio, să ciupească băștinași care “fură” un pic din sensul unic pentru a parca acasă.

E discriminare? E discriminare dacă nu-i arde și pe cei care incalcă regulile acolo unde e cu adevărat problema?. Sau e discriminare dacă nu-i arde și pe infractorii ăștia mici, cu ciucurei la căciulițe, care joacă șotronul in mijlocul străzii?

Hai, că cei care au căzut in capcana intinsă, “au scăpat” cu o gaură de 67 de lei și două puncte de penalizare in cârcă, dar țeapa problema e mult mai spinoasă in alt loc. Poliția Buftea sau Ilfov obișnuiește să facă pândă treabă la pădure la Mogoșoaia. Mai ales noaptea. Cum procedează să pescuiască guvizi? Privesc in zare, către capitală, la ultima curbă, cum vii de acolo, prima de la ei. Acolo cineva mai puțin inteligent a tras o linie continuă, ce incepe mult dinspre Buftea. Ar fi ok pentru cei ce intră in curbă dinspre Buftea, pentru a nu ii bate gândul să inceapă depăsirea in zona aia. Dar când vii dinspre București, când se termină curbele, in ultima, aceasta, linia continuă e NEJUSTIFICAT de lungă!

Se termină curba și ai vizibilitate TOTALĂ până la… Ploiești! Dar trebuie să aștepți 150 de metri să se termine linia continuă. Nu mai bine trasau incă o linie, discontinuă, langă cea continuă pentru sensul opus? Astfel cei ce ieșeau din curbă, puteau incepe depășirea mai devreme, dacă au posibilitate, că vizibilitate e, nu să stea in curul unui camion până la Crevedia, unde se mai poate depăși!

Și ce fac apărătorii legii in caz că incepi depășirea? Sar din pădure și pac… permisul suspendat, depășire pe linie continuă. Se numește abuz! Doar dacă insiști și le vorbești din cărți (nu din ale tale, ci dintr-a lor… nu din biblie, ci din codul rutier) și le explici cam care ar trebui să fie rolul polițistului in circulație sau in societate, “scapi” cu o amendă de centură, la mica ințelegere, iar ei vor fi mulțumiți că merge planul, deși așteaptă și ceva mulțumiri pentru “favorul” pe care ți l-au făcut.

Atenție, nu sunt cazuri izolate, s-au intâmplat des, așa că ai grijă in zona respectivă! In caz că nu ești convins de modul cum aplică legea, nu semna procesul-verbal și contestă-l in instanță! Așteptăm in continuare poze și  păreri privind problemele din oraș!

 

]]>

7 raspunsuri
 1. nume
  nume says:

  Confirm, in Studio stau la chioscul “Bostanca” si exact acolo unde se vad in poza, pentru ca zona e intens circulata, lumea vine la centrul PayPoint sa-si plateasca facturile. O data cu ele contribuie si la buget. In afara de masina din imagine mai este si fosta masina a politiei comunitare Buftea, devenita intre timp politia “locala”. Un alt punct fierbinte e la Putul Oii, unde baietii se pitesc in santul ala, chiar in curba, sa nu-i vezi. Acolo sta un MCV cu radar.

  Răspunde
 2. richard gioarsa
  richard gioarsa says:

  Baieti, nu cred ca aveti dreptate. Oamenii astia, ai legii, si-au dorit toata viata sa se joace. Din copilarie au iubit harjoana “de-a hotii si vardistii”. Mai apoi, la adolescenta, s-au visat Corado Cattani, luptand aprig cu traficantii, cu cine stie ce excroci internationali, dar au sfarsit in colt de strada, innobilati doar de uniforma care ar trebui-in mod NORMAL-sa impuna autoritate, respect, impartialitate, echidistanta,etc.,etc. Pe cuvantul meu de onoare ca astazi am intalnit-iarasi- politistul ideal, cel pe care-l doresc dar si detest. Veneam deispre Baneasa si intr-un trafic infernal (statusem de 5 ori la stop si calculam ca de inca 3 ori am sanse sa intru pe DN). A sunat telefonul, nu aveam nici centura pusa, aproape stationam sau mergeam ca melcul, asa ca am raspuns. Vajnic, cu o agilitate de pantera, m-am trezit cu un specimen din asta in uniforma, foarte hotarat in greselile pe care le facusem. Agilitatea s-a diluat, “vijilenta” s-a muiat cand i l-am prezentat pe Aurel, prietenul meu pe care ma bazez, care rezolva aproape tot, e discret, mut si cautat de marea majoritate pentru prietenie. Nu-l stiti pe Aurel ? Aurel Vlaicu…

  Răspunde
 3. alexp
  alexp says:

  Cred ca am mai scris pe aici exact aceiasi poveste……ma refer la politisti.Depasesc tirul aproape de linia ferata,n-am pozitie pe dreapta,n-am centura,n-am rca la mine ,n-am rovinieta…….si ies din boscheti chiar de langa linia de tren baietii din buftea cu luminile stinse…..m-am si speriat.Va dati seama puncte si amenzi.Pana la urma ma aleg cu o amenda de centura.Intrucat in seara aia eram doar cu grigorescu la mine …….am acceptat sa dau un aurel si ceva amenda oficiala.Le multumesc baietilor (o spun serios si sincer) pt ca alti colegi de-ai lor (unu de a aparut si pe aici prin poze…..un retardat) m-au ars la buzunare aiurea pt mult mai putin.Uneori e mai bine asa ..la mica intelegere

  Răspunde
 4. nume
  nume says:

  Cunosc si eu un Aurel la care apelez verbal, n-are valoare materiala, dar gadila neplacut urechile militiei. In orice caz, sunt din nou la japca, si chiar vorbeam cu prietenii ca de vreo luna disparusera din peisaj. E foamete si la ei.

  Răspunde
 5. gonen
  gonen says:

  Pentru nepurtatul centurii, eu as mari amenzile. Centura de siguranta salveaza vieti. Nu am trecut prin situatii de genul asta, dar am prieteni carora centura le-a salvat viata. Dar, am o situatie in care casca m-a aparat de eventuale probleme.

  Răspunde
 6. gigi
  gigi says:

  cred ca 95% din amenzile aplicate de politia buftea sunt abuzive incalcand foarte rau legea asta proasta a noastra ,deoarece orice amenda de circulatie este valabila doar daca are dovada asta inseamna radar . in fata judecatorului trebuie a arati probe cu care sa dovedesti pt ce ai aplicat acea amenda. exact cum este cu alcoolul cand are proba la ILM

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.